De Kaaij

Zomertips - Dagje uit met je vrienden

Je hoeft deze vakantie het land niet uit. Terrasje pakken, zonnen op het Waalstrand of tóch de festivalsfeer opzoeken. Samen met je vrienden heb je al snel een gezellige thuisvakantie, zelfs op 1,5 meter afstand. Lees hier de leukste tips voor een stralende zomer in Nijmegen!

Bekijk ook onze Zomertips met z'n tweetjes en Zomertips met de kids.

Festivalsfeer in Nijmegen

Voor wie de festivals net zo mist als wij, een paar tips om toch het festivalgevoel te ervaren:

 • Stadsoase De Achtertuin
  Verscholen tussen de betonnen muren de Vasim ontdek je dé nieuwe Stadsoase van Nijmegen. Met een groot terras, een steenoven voor de lekkerste hapjes én elk weekend een breed programma: van dj’s tot bandjes, van yoga tot film. Lees ook ons interview over de Achtertuin!
 • Het cultureel terras van Hubert
  Bij Hubert is het elke donderdag Movie Night, op vrijdag luidt een DJ het weekend in en de zaterdagen worden muzikaal aangekleed met livemuziek uit de regio. Zodra de nacht valt, wordt een knetterend haardvuur aangestoken.
 • Het zomerterras van Opoe Sientje
  De Vierdaagsefeesten gaan dit jaar niet door zoals we gewend zijn, dus valt ook De Kaaij in het water. Gelukkig kun je wél borrelen op dezelfde plek, in dezelfde sfeer, op het zomerterras van Opoe Sientje! Zoals ze zelf zeggen: geen Kaaij, wel vlaai.

Zonnen en zwemmen!

Beach body ready of niet, strijk met je vrienden neer op het Waalstrand voor een zonnige picknick. Leg je handdoek neer aan de Spiegelwaal, de Bisonbaai of het Wylerbergmeer voor een frisse duik. Ook aan de Lentse Plas is er een fijn strand: sip aan een drankje bij beachbar Moeke of huur een supboard bij Sup en Surf. Tot slot is Sprok Beach in Lent een aanrader.

 

Nieuwe terrassen testen

Nijmegen is deze zomer een flink aantal horecazaken rijker. Probeer elke keer weer een nieuw terrasje uit! Hier een aantal suggesties:

 • Grand Café Waterwolf: een spectaculair uitzicht over de Waalkade en het water!
 • The Lobby: buurman en broertje van het populaire Fresca.
 • Casa Valencia: waan je in Zuid-Spanje bij deze tapasbar in hartje centrum.
 • Holt: deze zaak opent begin juli onderaan de Houtstraat, met 'craft drinks & comfort food'.
 • La Belle Excuse: in Nijmegen Oost ben je meer dan welkom bij deze Franse wijnbar.

Tot slot mag je deze ook niet missen: Bottendaal Buiten. Verschillende horecazaken uit Bottendaal hebben de handen ineengeslagen voor een zonnig zomerterras in het Thiemepark!

Cultuur & concerten

Gelukkig is de cultuursector weer van het slot! Het is nog even wennen om op je stoel te blijven zitten tijdens een concert, maar dat mag de pret niet drukken. Zo is poppodium Doornroosje ontwaakt: in de zomermaanden staan o.a. Linda Schöne, Navarone, Akwasi, Racoon en Altin Gün op het programma. Ook Brebl is weer open: in juli zijn er minstens vijf dagen per week live concerten voor 100 mensen. Ook de musea, theaters en andere cultuurinstellingen openen hun deuren weer. Kortom, (her)ontdek cultureel Nijmegen!

High tea/wine/beer

Ben je op zoek naar een leuke plek voor een high tea? Wij weten er wel een paar: 

Liever een proeverij met een drupje alcohol? Leer dan de Nijmeegse speciaalbieren kennen bij Stoom beer & food, naast brouwerij Oersoep. Of ga naar Restaurant de Hemel voor een proeverij van Stadsbrouwerij de Hemel. Ook Café van Ouds en 't Zottelemmeke bieden bierproeverijen aan. Liever wijn? Dan ben je bij PinotWijn bij Arentz of Lebowski aan het juiste adres. Meer leuke cafés ontdek je hier!

Samen een hapje eten? - Ontdek de restaurants van Nijmegen!

Dit vind je misschien ook leuk