Zomertips - Dagje uit met je vrienden

Deze zomer staat Nijmegen weer helemaal aan! Neem jouw vrienden deze zomer mee met de Vierdaagsefeesten, bezoek de tofste festivals, plof neer op het Waalstrand of borrel samen op het terras. Check de beste tips voor de zomer in Nijmegen hier.

Lees gelijk ook even Zomertips - Dagje uit met de kids

De Vierdaagsefeesten

Bovenaan het lijstje van de dingen die je móét hebben meegemaakt tijdens de zomer in Nijmegen, zijn toch echt de Vierdaagsefeesten! Nijmegen wordt dan één groot festival! Met meer dan 40 podia en 1000 optredens verdeeld over Nijmegen is dit het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland. Zeven dagen feesten, dansen, eten en drinken, samen met je vrienden! 

Festivals pakken

Eindelijk kun je weer volop festivals pakken, en dus ook volop genieten van de zomer! Heerlijk dansen met een drankje in je hand, de zon in je gezicht en genieten van de beste muziek. In de festivalwijzer vind je alle Nijmeegse festivals. Welke zet jij op de planning?

Terrasjes met festivalsfeer in Nijmegen

Kun je niet wachten tot dat ene festival? In Nijmegen zijn er ook veel terrasjes waar je de festivalsfeer kunt proeven, zoals bij: 

  • Stadsoase De Achtertuin
    Deze zomer zijn er weer volop feestjes in de agenda bij De Achtertuin. Dé plek waar niks moet en alles mag. Samen met je vrienden kun je hier genieten van lekker eten en drinken, een tof programma en een relaxte sfeer;
  • De Kaaij
    De Kaaij is een cultureel evenement waar je kunt genieten van de gezellige terrasjes, muziek, foodtrucks, vintage kleding en meer. Op de tofste locatie, namelijk pal onder de Waalbrug. In de zomer zijn zij weer volop geopend, vanaf eind juni t/m augustus. 

Zonnen en zwemmen!

Beach body ready of niet, strijk met je vrienden neer op het Waalstrand voor een dag. Leg je handdoek neer aan de Spiegelwaal, de Bisonbaai of het Wylerbergmeer voor een frisse duik. In de zomer trekt het Waalstrand een hoop mensen aan, daardoor is het altijd gezellig daar. Zelfs in de late uurtjes met zonsondergang. 

Meer plekjes langs het water in Nijmegen

 

Terrassen maar!

Ga bijvoorbeeld met je vrienden naar De Industrie, een hotspot in Nijmegen-West. Neem plaats op het terras voor een heerlijke lunch, borrel of diner en geniet van de verrassende kaart. Of proef van de wisselende gerechten die Eetbar Loek te bieden heeft. Of bezoek a t e l i e r. Dit is een ALL DAY koffie- en borrelzaak, waar je 's ochtends plaatsneemt voor een kop koffie en 's avonds voor een borrel. Zin om deze zomer cocktails te drinken? Bezoek het terras van Bar Glitch. Voor de bierliefhebbers is er Oersoep Biertuin, een plek waar mensen samenkomen voor bier, eten en gezelligheid.

Je kunt natuurlijk ook een terrasje kiezen dat voor jou nog nieuw is, er zijn genoeg terrasjes te ontdekken in Nijmegen!

Picknicken in de zon

Als het zonnetje schijnt, zijn de parkjes in Nijmegen een populaire plek om te vertoeven. Leg je kleedje deze zomer uit en neem plaats voor een lekkere picknick. In Nijmegen kun je op genoeg plekken een picknicktas of eten voor in de picknicktas halen. Haal jouw picknicktas, kies een leuk parkje uit en geniet van een heerlijke picknickmiddag. 

Cultuur & concerten

Ook de cultuursector is deze zomer helemaal van jou! Kies een liveshow uit in het programma van Doornroosje, of bezoek Brebl: het podium voor live muziek, jazz en kleinkunst. Voor een leuk dagje uit in Nijmegen, kun je ook musea in Nijmegen bezoeken, of naar een voorstelling in Stadsschouwburg Nijmegen of Concertgebouw de Vereeniging.

Ontdek cultureel Nijmegen

Podiumagenda - Check en boek hier alle voorstellingen

High tea/wine/beer

Ben je op zoek naar een leuke plek voor een high tea? Wij weten er wel een paar: 

Ontdek meer high tea plekken

Liever een proeverij met een drupje alcohol? Ga naar Restaurant de Hemel voor een proeverij van Stadsbrouwerij de Hemel. Ook Café van Ouds en ’T Zotte Lemke bieden bierproeverijen aan. Liever wijn? Dan ben je bij Wijn bij Arentz of Lebowski aan het juiste adres. Of heb je zin om cocktails te proeven? Ga dan naar Toon voor een high cocktail. 

Meer leuke cafés ontdek je hier!

Samen een hapje eten?

Dit vind je misschien ook leuk...