9x dingen die je op de markt kunt verkrijgen

Even lekker in de buitenlucht slenteren langs de lokale marktkraampjes… gelukkig kunnen we de ‘mert’ op zaterdagen bezoeken in Kelfkensbos tussen 08.30 en 14.00 uur (Augustijnenstraat, Grote Markt en Burchtstraat). Heerlijke koeken van marktbakker Le Perron, kaas vers van het mes en gebakken vis van Wouter Koelewijn voor onderweg... Wij vertellen je waar je moet zijn op de zaterdagmarkt van Kelfkensbos!

Markt Kelfkensbos

Groente- en biologische boerenmarkt

Op zaterdagen tussen 08.30 en 14.00 uur is het Kelfkensbos (Augustijnenstraat, Grote Markt en Burchtstraat) het decor voor een specifieke groente- en biologische boerenmarkt. Een versmarkt vol met (dag)verse producten als vis, noten, olijven, kazen, aardappelen, groenten, fruit, kruiden, eieren, vlees, kip, verse sappen, brood, koek en banket. Niet te vergeten prachtige bloemen en planten. Facebookpagina Zaterdagmarkt Nijmegen Kelfkensbos geeft vaak leuke prijzen weg, houd ze dus goed in de gaten!

1. Snijbloemen, tuin- en groenteplanten, bomen, heesters en bolgewassen

Deze lente je huis of tuin opfleuren? Prachtige tulpen of andere voorjaarsbloemen en planten haal je bij Kees en zijn team van Jungerius Flowers op de zaterdagmarkt. Bij de Heren van Nederasselt haal je tuin- en groenteplanten, bomen, heesters en bolgewassen. Keuze genoeg!

5. Kiplekker

Alle kip-liefhebbers opgelet! Bij de Kipkoning vind je verse, gegrilde en gefrituurde kipproducten. Maar ook seizoensproducten als kalkoen, wild en barbecue specialiteiten.

6. Eerlijk stukje Hollands vlees

Gezellig samen koken met een eerlijk stukje Hollands vlees van marktslagerij H.H. Brinkhoff. De slagerij bestaat maar liefst 133 jaar. Van rund tot varkensvlees of een lekker stukje kip, alles met het beter leven keurmerk van twee.

7. Lekkere verse vis

Lekkere verse vis, gerookt of gebakken, schotels, schaal- en schelpdieren: Vishandel Wouter Koelewijn staat voor je klaar op de zaterdagmarkt!

8. Ik heb radijsjes… héle mooie, witte en rooie…

Maar ja, ik heb geen… Oh jawel hoor! Méér dan genoeg groenten en fruit op de zaterdagmarkt. Ga eens langs bij Fruithandel Hans de Klein, D.A. Roelofs Groente en Fruithandel, Bjorg Willemsen AGF, Johnny’s van Dijk Groente en Fruithandel, Bolay Groente en Fruithandel, Wasdom biologische Froente en Fruithandel, Kees Roeven Fruithandel en de Groente en Fruithandel van Joop en Yvonne Heijmans.

9. Aardappelen en eieren

Kruimige aardappelen haal je ook bij Joop en Yvonne Heijmans van Groente en Fruithandel. Maar daarnaast bied Noorloos Aardappel en Eierhandel (vers sinds 1965) je voldoende keus. Krieltjes, bonken, zoete aardappelen… witte en bruine eieren. De beste kwaliteit voor jou.

Let op: laten we samen zorgen dat de weekmarkten niet (te) druk worden. Kies een rustig moment voor je marktbezoek en houd 1,5 meter afstand van elkaar.

Misschien vind je dit ook leuk