Carnaval in Nijmegen

De hele stad staat op z'n kop als Nijmegen tijdens carnaval tijdelijk in Knotsenburg verandert. Prins Carnaval heeft dan 4 dagen lang even alle touwtjes in handen. De eerste dag van de carnaval start altijd om 11 uur met de sleuteloverdracht, vanaf dan is het feest in Nijmegen. Het Marikenpaleis op de Grote Markt en de Vereeniging zijn grote trekkers voor carnavalvierend Nijmegen. Ligt jouw 'pekske' al klaar?

© Levi Saunders via Unsplash

Carnavalsoptocht Nijmegen

Op zondag 23 februari 2020 trekt de grote carnavalsoptocht door de binnenstad van Nijmegen. Een bonte stoet van kleurrijk uitgedoste groepen en prachtig versierde wagens zorgen voor feest in de straten van het centrum. De winkels zijn open, dus je kunt ook gewoon even komen shoppen en de wagens langs de zijkant bekijken. Om 14:00 uur start de eerste deelnemer. De optocht doet zo'n beetje de hele binnenstad aan, dus er is altijd wel een plekje met mooi uitzicht te vinden! Doorgewinterde carnavalisten vertrekken na de optocht in polonaise naar een van de (after)party’s, bijvoorbeeld in het Mariekenpaleis.

UPDATE: de optocht is afgelast wegens het slechte weer. 

Highlights - Hier wil je hossen:

Knotsenburg voor kids

Carnaval is voor jong en oud. Ook kleine Knotsenburgers kunnen hossen op allerlei speciale kindervieringen. Zaterdag 22 februari is de Opening van het Knotsenburgse Jeugd- en Kindercarnaval in de Waagh, natuurlijk met de jeugdprins Sem de eerste. Maandagmiddag 24 februari staat Het Knippenstekkie vol met geschminkte gezichtjes en carnavalsdinsdag knalt de confetti weer door de Waagh op de Knotsenburgse Jeugd- En Kindermiddag

© Stoom

5 tips om carnaval te ontwijken

Zijn tetterende dweilbands, malle verkleedpartijtjes en kleurige optochten totaal niet jouw ding? Geen probleem. Er zijn genoeg plekken in de stad waar je tijdens carnaval geen feestvierder zult tegenkomen. Wij geven 5 tips om Knotsenburg te vermijden en gewoon in Nijmegen te blijven.

Bekijk hier onze tips!