Carnaval in Nijmegen

Dit jaar, 2021, wordt carnaval coronaproof gevierd. De 'Nimwegeneure' laten carnaval in ieder geval niet aan hun (feest)neus voorbijgaan! In miniatuurvorm, thuis in de huiskamer... Wij hebben een aantal tips voor je verzameld. Ligt jouw 'pekske' al klaar? Alaaf!

Laatste update: 12 februari 2021

Carnavalsoptocht Nijmegen

Om toch de optocht van 2021 in Knotsenburg door te laten gaan heeft CV de Deurdrievers een optocht bedacht die aan allen voorschriften voor het Covid-19 virus voldoet, namelijk in miniatuurvorm!

Het bestuur roept iedereen op om een carnavalswagens te knutselen die echt rolt en te filmen. De wagen kan worden voortbewogen door een bestuurbare auto of door middel van een simpel vistuigje en mogelijk zijn er nog meer creatieve ideeën.

De uitzending van deze miniatuuroptocht zal zijn op zaterdag 13 februari 2021.

Carnaval in Millingen - ''Hertog Jan-vaccin werkt tegen alle varianten!''

Aan de optocht doet De Natte uit Milingen nooit mee. Maar een week voor het carnavalsweekeinde verandert de gevel van het clubgebouw aan de Heerbaan altijd wel in een soort stilstaande praalwagen met enkele rake grappen rond een thema.

,,Meestal pakken we een lokaal onderwerp, we hebben alle burgemeesters al te pakken gehad. Maar dit jaar kon het natuurlijk maar over één ding gaan. Ons Hertog Jan-vaccin werkt een beetje tegen alle varianten, maar vooral tegen die gekke Engelse. Verkrijgbaar voor 4 muntjes, haha.” vertelt de voorzitter aan De Gelderlander.

Dus... maak je een ommetje in de buurt? Kijk dan vooral eventjes om je heen!

Online carnaval

Zet onderstaande data alvast in je agenda!

Vrijdag 12 februari: VrijMuBi vanaf 19.00 uur

Zaterdag 13 februari: Kinderbingo vanaf 14.30 uur

Zaterdag 13 februari: Optocht vanaf 19.30 uur, te zien via YouTube kanaal Deurdrievers ien beeld. Abonneer alvast zodat je het niet mist!