Stadswandelingen & ommetjes

Ontdek de mooiste plekjes van Nijmegen door een stadswandeling of ommetje te maken in de binnenstad of door diverse Nijmeegse wijken. De oude stad ademt een jonge, zuidelijke en gemoedelijke sfeer uit. Als je oog hebt voor het verleden, kun je met deze ommetjes ruimschoots genieten van de rijke afwisseling aan cultuurhistorie die Nijmegen te bieden heeft.

Hieronder vind je diverse wandelroutes en ommetjes van verschillende afstanden. Zo is er een ommetje voor iedereen! Elke wandelroute heeft een gedetailleerde beschrijving en je kunt makkelijk zien wat de hoogtepunten zijn bij elke wandeling. Tevens kun je van elke route een GPS bestand downloaden. Veel wandelplezier!

Wat zoek je

45 resultaten

Walk of the Town: volg de lijn en ontdek de stad

Walk of the Town is een belevingsroute door de stad langs culturele hotspots, historische en iconische bouwwerken met bijzondere uitzichten. De groene lijn neemt je mee op reis naar de bijzonderste plekken van Nijmegen. Volg 'm en laat je verrassen!

Lees meer

Ontdek Romeins Nijmegen

De Neder-Germaanse Limes staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De Romeinse legerkampen van het Valkhof, de Hunnerberg en het Kops Plateau maken onderdeel uit van de Neder-Germaanse Limes, de Romeinse rijksgrens in het huidige Nederland en Duitsland. 

Beleef De Limes in Nijmegen via 3 prachtige wandelroutes. Download hieronder de routes, ga op pad en ontdek Romeins Nijmegen via leuke weetjes en verhalen.

Limes-route via centrum 2,3 km

Limes-route via oost 6,9 km

Limes-route via west 5,5 km

Toch liever fietsen?

Ontdek de Ed van Teeseling route

De fietsroute voert je langs kunstwerken van Ed van Teeseling. Deze kunstenaar heeft een groot deel van zijn leven gewoond en gewerkt in Nijmegen. Als oudste van de Nijmeegse beeldhouwers wordt hij gezien als één van de ‘stadsbeeldhouwers’ van Nijmegen. Ed was zeer actief in het kunstleven van Nijmegen door zijn functies in besturen en in adviescommissies. Hij was medeoprichter van de Gemeenschap Beeldend Kunstenaars (GBK), kunstenaarscentrum De Olifant en Stichting DAK (atelierbeheer).

Lees meer

7 Bruggentocht

Deze route neemt je mee over de zeven bruggen van Nijmegen en Veur-Lent: De Ooijpoortbrug, De Waalbrug, De Verlengde Waalbrug, De Lentloper, De Spoorbrug, De Zalige brug en De Oversteek. De route is 15 kilometer lang en is te bewandelen vanaf Station Nijmegen naar Cafe De Zon of andersom. Veel wandelplezier!

Lees meer