Sinterklaas in Nijmegen

Ook dit jaar is er rondom Sinterklaas weer veel te beleven in de binnenstad, want Nijmegen pakt uit! Sint en zijn Pieten arriveren zaterdag 12 november in ons land. Je leest hier alles over een maand vol feestelijkheden, festiviteiten en cadeautjes. Dus trek je Pietenpak aan, neem een zak strooisnoep mee en kom Sinterklaas vieren in de binnenstad! 

Laatste update: 3 november 2022

Intocht van Sinterklaas aan de Waalkade

Net zoals voorgaande jaren, zullen Sinterklaas, Ozosnel en de Pieten ook dit jaar weer aankomen op de Waalkade. Dit jaar staat de intocht gepland op zaterdag 12 november om 12:00 uur. Vanaf 11:30 uur zal Praatjespiet al op de Waalkade aanwezig zijn om te vertellen hoe de reis verlopen is.

Lees verder

Intocht van Sinterklaas in Lent

Sinterklaas en zijn pieten komen zaterdag 12 november weer aan bij de Spiegelwaal in Lent! Vanaf 13:15 start het programma Spiegelwaal met een Open Podium. Rond 14:00 verwacht hij aan te meren. Kom jij ook naar de Spiegelwaal om hem te begroeten? Tot dan!

Het Huis van Sinterklaas

Verlanglijstje maken, schoentje voor de warme kachel zetten, luidkeels liedjes zingen en genieten van snoepgoed. Sinterklaas komt weer met zijn stoomboot naar het koude Nederland! Samen met zijn Pieten verblijft Sinterklaas in Het Huis van Sinterklaas: de Sint Nicolaaskapel in het Valkhofpark in Nijmegen.

Net als andere jaren is de Sint met zijn pieten te bezoeken in het Huis van Sinterklaas. Hij opent vier dagen de deuren van zijn huis voor iedereen: zaterdag 19 november, zondag 20 november, zaterdag 26 november en zondag 27 november.

Meer informatie

Vul je je verlanglijst in?

Tijdens de intocht en in de kinderwinkels worden boekjes verspreid. In het boekje staan liedjes, een groot raadsel, een looproute en een vakje voor de handtekening van de Sint. In het midden van het boekje staat een verlanglijst. Dit is een heel bijzonder lijstje waarop slechts één cadeau mag worden geschreven. Nadat deze verlanglijst is ingevuld en ingekleurd kan deze in de brievenbus bij Sinterklaas worden achtergelaten. De winnaar neemt dit cadeau persoonlijk in ontvangst rond pakjesavond door niemand minder dan Sinterklaas! Op de verlanglijst moeten dus wel de NAW gegevens worden ingevuld, vraag dat maar even aan je ouders!

Meer Sint in Nijmegen - Pakjes, tips en meer...