Sinterklaas in Nijmegen

Ook dit jaar is er rondom Sinterklaas weer veel te beleven in de binnenstad, want Nijmegen pakt uit! Je leest hier alles over een maand vol feestelijkheden, festiviteiten en cadeautjes. Dus trek je Pietenpak aan, neem een zak strooisnoep mee en kom Sinterklaas vieren in de binnenstad! 

Laatste update: 15 november 2021

Het Huis van Sinterklaas

Verlanglijstje maken, schoentje voor de warme kachel zetten, luidkeels liedjes zingen en genieten van snoepgoed. Sinterklaas komt weer met zijn stoomboot naar het koude Nederland! Samen met zijn Pieten verblijft Sinterklaas vanaf woensdag 17 november tot en met zaterdag 4 december in Het Huis van Sinterklaas in Nijmegen.

Net als andere jaren is de Sint met zijn pieten te bezoeken in het Huis van Sinterklaas. Net als vorig jaar blijft Sinterklaas logeren in de Sint Nicolaaskapel in het Valkhofpark. Hij opent zeven middagen de deuren van zijn huis voor iedereen. Gezien de leeftijd van Sinterklaas is hij natuurlijk extra voorzichtig, daarom is het afhankelijk van corona of een plekje reserveren voor een bezoek verplicht wordt. Houd daarom deze pagina en Facebook en Instagram in de gaten.

Meer informatie

Haal je pietendiploma

Op verschillende locaties in Nijmegen is van alles te beleven. Vanaf 13 november a.s. zijn er net als voorgaande jaren pietenboekjes te verkrijgen bij de lokale ondernemers in de binnenstad. Hierin staan leuke opdrachten zoals een letterzoekactie en een kleurplatenactie. Met het boekje kun je stempels verzamelen op verschillende plekken in de stad. Als alle opdrachten zijn volbracht zal Sinterklaas in het Huis van Sinterklaas zijn handtekening zetten en ontvang jij je pietendiploma!