Nijmegen pakt uit met Sinterklaas

Ook dit jaar is er rondom Sinterklaas weer veel te beleven in de binnenstad, want Nijmegen pakt uit! Je leest hier alles over een maand vol feestelijkheden, festiviteiten en cadeautjes. Dus trek je Pietenpak aan, neem een zak strooisnoep mee en kom Sinterklaas vieren in de binnenstad! 

Haal je pietendiploma

Tijdens de intocht worden er Pietenboekjes uitgedeeld. Hierin staan o.a. liedjes, een looproute, opdrachten en een kleurplaat. Met het boekje moet je stempels verzamelen op verschillende plekken in de stad. Zo kun jij je pietendiploma ontvangen uit handen van Sinterklaas! Geen pietenboekje weten te bemachtigen tijdens de optocht? De boekjes liggen vanaf 8 november in een aantal winkels in Nijmegen.

 

Het Huis van Sinterklaas

Verlanglijstje maken, schoentje voor de warme kachel zetten, luidkeels liedjes zingen en genieten van snoepgoed. Sinterklaas komt weer met zijn stoomboot naar het koude Nederland! Samen met zijn Pieten verblijft Sinterklaas vanaf woensdag 20 november tot en met woensdag 4 december in Het Huis van Sinterklaas in Nijmegen.

Op verschillende locaties in Nijmegen is van alles te beleven. Vertel je grootste wens in De Pieten Wensenwinkel in de Marikenstraat, versier je pannenkoek op het Het Pieten Pannenkoekenterras bij ’t Hoogstraatje, kom kleuren in De Pieten Kleurhoek bij de Regenboog en nog veel meer. Benieuwd waar jij alle stempels kunt verzamelen voor jouw eigen pietenboekje? Lees dan hier verder.

Alma en het vliegende Paard in LUX

Voordat het heerlijk avondje eindelijk daar is, is daar eerst een heerlijk middagje op woensdag 4 december! Met een spannend Sinterklaasverhaal, veel muziek, maar ook strooigoed en ranja. Met nieuw geschreven liedjes over het Sinterklaasfeest door Lea Kliphuis en muzikanten uit de bekende band The Kik. Het verhaal wordt live gebracht door romanschrijver en hoorspelfenomeen Hanneke Hendrix. Sinterklaas is de achtergrond waar de kinderen meegenomen worden in een vertelling die ontroert, een glimlach op de gezichten tovert en ze hoogstwaarschijnlijk laat dansen en zingen... Dat wil je niet missen!  

Hier vind je de perfecte cadeaus!

Pakjesavond staat alweer bijna voor de deur! Dat betekent dat we ons klaarmaken voor een avond vol snoepgoed, gezelligheid en cadeaus. Maar heb jij het perfecte cadeau nog niet in huis? Geen zorgen. Wij hebben de beste winkels gevonden met duurzame, leerzame en unieke verrassingen. Het is onmogelijk om niet te slagen! 

Bekijk hier onze tips!

Kom gezellig naar Nijmegen tijdens Sinterklaas!

Het Huis van Sinterklaas

Extra koopavond

Intocht Sinterklaas