Koningsdag Nijmegen

Wat te doen op Koningsdag 2021?

Ook dit jaar zullen we geen pop in het park, bomvolle terrassen en gezelligheid op de pleinen zien. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima gaan niet op stadstour, maar brengen een bezoek aan de High Tech Campus in Eindhoven waar ze een programma zullen volgen. Hoe dan ook laten we Koningsdag niet zomaar aan ons voorbij gaan. We zullen ons nog steeds verkleden in het oranje, de vlag uitgangen, oudhollandse spelletjes in de tuin spelen, wandelen, borrelen met een Koningsdag Borrelbox én niet te vergeten die overheerlijke oranje tompouche eten...

Laatste update: 16 april 2021

Koningsdag afhaalboxen

Het oranjefeestje vier je thuis en daar helpen diverse horecazaken bij. Zoals Café Eten & Drinken met hun Kingsize Borrelbox. We hebben de mogelijkheden in dit artikel voor je op een rijtje gezet. Dat wordt koninklijk genieten! 

Ontdek meer

Culinaire fietstocht met quiz

Op Koningsdag organiseren Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent, Brass, De Zon, Stroom & Zijdewinde een culinaire fietstocht met quiz, reserveren is mogelijk via www.brassnijmegen.nl. Tijdens de tocht zorgen zij voor lekkere gerechtjes die onderweg op te eten zijn. Geheel corona proof! 

Proef het voorjaar in Cuijk

Van der Valk Hotel Cuijk-Nijmegen en Évive aan het water organiseren een tocht met drie lekkere tussenstops. Kies voor een route van 6 km of 21 km, deze zijn wandelend of met de fiets af te leggen. Bij de wandeling van 6 km kunnen de kinderen ook genieten van een speciale speurtocht en hapjes! Starten kan om 13.00 uur, om 13.30 uur of om 14.00 uur, de startlocatie kan zelf gekozen worden. Reserveren kan hier. Prijs: 17,50 euro volwassen | 9,50 euro kind

Koninklijke oesterwandeling

Kruip jij dinsdag 27 april tóch liever uit je schelp? Doe dan mee met de eerste, Nijmeegse, oesterwandeling! Koninklijk oesters klappen bij vijf verschillende restaurants op vorstelijke, maar corona-vriendelijke wijze. Nibbles, Bistrobar Bankoh, Glaswerk Nijmegen, Bar Pasta en Gaspar Bistro steken tussen 13:00 en 18:00 de lekkerste, op elke plek anders culinair bereide, oesters, terwijl jij geniet van een perfecte wandeling op Koningsdag. Wat je krijgt: 10 oesters, op verschillende culinaire wijzes bereid, door 5 verschillende restaurants in Nijmegen. De loketjes openen om 13:00 en sluiten om 18:00. Om drukte te voorkomen geef je wel jouw startlocatie aan: daar vind je namelijk jouw stempelkaart voor de dag. Prijs: 25,00 euro p.p. Reserveren kan hier. Een perfecte invulling van Koningsdag dit jaar!

10x te doen buiten de deur

We geven je in dit artikel een aantal tips met wat je de komende weken buitenshuis kunt doen. Laat de lentekriebels maar komen!

Bekijk de tips

De lekkerste oranje tompouce...

... haal je o.a. bij Bakkerij Bart, HEMA, Strik Patisserie en Bakkerij 't Kraayennest,..