Koningsdag Nijmegen

Let op: over Koningsdag 2021 is nog niks bekend. Heb je een tip? Mail de redactie! Laatste update: 20 januari 2021. 

 

Nijmegen is dé stad om Koningsdag te vieren. Pop in het park, gezelligheid op de pleinen, de terrassen bomvol en leuke activiteiten voor de kids. Dit jaar gaat daar weer een extra schepje bovenop. Koningsdag Nijmegen heeft voor ieder wat wils en begint uit te groeien tot een kleine Vierdaagsefeesten, door de hele stad is het feest. In het Goffertpark en Valkhofpark is er bovendien weer een vrijmarkt.

Feest en winkels open

In Nijmegen kun je met Koningsdag op veel plekken terecht voor een mooi feestje. Bovendien zijn de winkels open als op een koopzondag, dus van 9.30 tot 17.00 uur. Even shoppen dus en dan naar de volgende feesten:

  • Oranjepop in het Hunnerpark
  • Vunzige Deuntjes in de Molenstraat
  • Maximariënburg op het Faberplein
  • Koningsnacht en -dag op het Koningsplein
  • Feest in diverse cafés
  • Kleedjesmarkt op de Goffertweide 
  • Winkels open van 9.30 – 17.00 uur.

Koningsdag Nijmegen overal muziek

Oranjepop tijdens Koningsdag 27 april

Net als ieder jaar wordt het Hunnerpark weer omgetoverd tot Oranjepop. Of je nu helemaal uit je dak gaat op je favoriete nieuwe band, komt om nieuwe muziek te ontdekken of languit in het gras wil liggen met je vrienden en een biertje: voel je welkom, bij Oranjepop kan het allemaal van 13.00 tot 00.00 uur. Bekijk hier het programma.

Het is een festival met sfeer! Bekijk hier het fotoverslag uit 2019 van Edwin Smits. 

Oranjepop after: Plakband

Mocht het feesten en genieten van muziek tijdens Oranjepop niet genoeg zijn, gooien ze er nog een feestje bovenop! Want wat is de verjaardag van Koning Willem zonder een after van Plankband in de Merlyn?

Vunzige deuntjes in de Molenstraat

In de Molenstraat wordt er een groot feest georganiseerd om de verjaardag van Willem te vieren. Het epicentrum van het Nijmeegse uitgaansleven wordt namelijk omgetoverd tot een waar festivalterrein! Toffe live artiesten, beste dj's en natuurlijk de leukste party people van Nijmegen en omstreken. Mis het niet! Entree is gratis en je kunt feesten van 13.00 tot 23.00 uur. 

Wil je meer weten over het programma van alle feestjes met Koningsdag Nijmegen? Houd dan deze pagina in de gaten! 

Vrijmarkt Goffert

Je kunt ook tijdens Koningsdag naar het Goffertpark gaan, daar is een grote rommelmarkt! Daarnaast is er van alles leuks te doen voor de kids: een stormbaan van het Springparadijs, klimwand, poppenkast en draaimolen.

Waar is dat feestje tijdens Koningsnacht?

Niet alleen Koningsdag maar ook de avond ervoor wordt er al goed gefeest! Er zijn namelijk veel feestjes tijdens Koningsnacht in Nijmegen. Of je nu van techno, disco, hitjes, elektronische muziek of juist gewoon van gezellige avond in een café houdt. Er is voor iedereen wat wils. 

Check hier waar je moet zijn tijdens Koningsnacht