Kom naar stadsdeel Dukenburg

Het stadsdeel Dukenburg bestaat uit de verschillende wijken Aldenhof, Lankforst, Malvert. Meijhorst, Staddijk, Tolhuis, Vogelzang, Weezenhof en Zwanenveld. Het is een gezellig stadsdeel waar natuur, shoppen en sporten elkaar afwisselen. Kom en laat je verrassen!

Shoppen in Dukenburg

Zin om te shoppen maar regent het buiten? Of wil je gewoon naar één plek waar je alles kunt vinden? Ga dan naar winkelcentrum Dukenburg. Van snoep tot huishoudelijke artikelen, van supermarkt tot aan echte vlaaien. En van kleren shoppen tot aan een nieuwe mobiel uitzoeken. In het winkelcentrum van Dukenburg vind je het allemaal! Parkeren? Dat doe je gewoon onder het winkelcentrum want de eerste 2 uur zijn gratis. 

Actieve wijken

Als het om sporten gaat zit je in Dukenburg goed. Bij Triavium kun je vrij schaatsen, een ijshockey clinec volgen of naar een hockeywedstrijd gaan. Een unieke belevenis en dat allemaal op het ijs. Of klim de hoogte in bij GRIP Nijmegen, neem een duik in het zwembad of beoefen een andere leuke sport: tennis, hockey en voetbal in Dukenburg. 

Duik het groen in

Één van de redenen waarom Nijmegen ze populair is, is dat je binnen no-time in de natuur staat. Juist in Dukenburg is een mooi natuurgebied op steenworp afstand. De Haterse en Overasseltse vennen zijn dé plek waar je naartoe kan! Met uitgestrekte heidevelden, bos en natuurlijk de vennen zie je hier van allerlei soorten dieren. 

Niet alleen bij de vennen kun je spelen in het groen. Speeltuin Speeldijk is een speeltuin met een natuurlijke uitstraling. De speeltoestellen zijn bijna allemaal van gemaakt van hout, stammen, stronken en stenen. In het midden van de speeltuin is zelfs een waterspeelplaats met eiland. Heerlijk voor de kids!

Activiteiten voor kinderen

De jongerenwerkers van Bindkracht10 zijn er voor alle jongeren (onder de 23 jaar) uit de wijk. Ze ondersteunen jou bij al je talenten, vragen en ideeën. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd in Dukenburg waar jij naartoe kunt gaan. Jongerenwerker Mohamed Ired en uit stadsdeel Dukenburg geeft vijf leuke tips!

Lees meer

Ontdek al wandelend Dukenburg