Natuur in Nijmegen

Nijmegen staat onder andere bekend om de grote hoeveelheid natuur in en rondom de stad. De Waalstad was in 2018 dan ook de European Green Capital, een titel die met trots wordt gedragen. Er is dan ook genoeg te ontdekken in deze groene stad. 

Ga op pad met deze routes

Ontdek de mooiste plekjes van Nijmegen door een stadswandeling of ommetje te maken in de binnenstad of door diverse Nijmeegse wijken. De oude stad ademt een jonge, zuidelijke en gemoedelijke sfeer uit. 

We hebben verschillende wandelroutes voor je verzameld. Elke wandelroute heeft een gedetailleerde beschrijving en je kunt makkelijk zien wat de hoogtepunten zijn bij elke wandeling. Tevens kun je van elke route een GPS bestand downloaden. Veel wandelplezier!

Bekijk de routes hier

Groenkaart van Nijmegen

In Nijmegen is allerlei groen te ontdekken. Zelfs in de compacte, oude binnenstad vind je talloze groene juweeltjes. Veel kom je vanzelf tegen. Zoek je iets bepaalds of wil je nieuw groen ontdekken? Kijk op de groenkaart van Nijmegen. We hebben het groen uitgesplitst in verschillende typen, zo vind je makkelijk wat je zoekt. Veel plezier!

Ontdek meer groen

Het rivierpark

Aan de overkant van de Waalkade zie je het rivierpark van Nijmegen. Het rivierenpark is aangelegd omdat de rivieren steeds meer water te verwerken krijgen. Daarom is naast de Waal een nevengeul gegraven (de Spiegelwaal). Door het graven en de dijkverlegging is een langgerecht eiland in de Waal ontstaan. Het eiland en de Spiegelwaal beschermen Nijmegen tegen hoog water. Het rivierenpark heeft een unieke mix van water, natuur, recreatie en stedelijke activiteiten. Want naast dat je hier kunt wandelen en fietsen, wordt er in de zomer hier volop gezwommen en diverse watersporten beoefend.

Ontdek wat je in de buitenlucht kunt doen

Dagje genieten in de Nijmeegse natuur

Het ene moment sta je oog in oog met konikpaarden, het andere moment zit je achterover geleund op het terras op de Grote Markt. Nijmegen is erg veelzijdig en dat maakt dat er veel te ontdekken is. Een dagje uit in Nijmegen en je zult de prachtige natuur beleven, een kijkje in de geschiedenis krijgen, eten bij de beste restaurants en podia ontdekken. 

Lees meer

Weekendje genieten in de Nijmeegse natuur

Fietsen door de mooiste natuur van Nijmegen, lopen door het Rivierpark, de geschiedenis ontdekken van de rivier, dineren langs het water... Beleef wat Nijmegen jou als natuurliefhebber te bieden heeft.

Lees meer

Natuurverhalen uit Nijmegen

Ga je liever fietsen of skeeleren?

Over glooiende heuvels, langs wijngaarden en met uitzicht op rivieren: al fietsend zie je zoveel moois in het Rijk van Nijmegen langskomen. Daar hoef je echt niet voor naar het buitenland. Spring op je fiets en volg het eeuwenoude spoor van de Romeinen of fiets langs moderne kunstobjecten aan het water, die je verbeelding prikkelen.

En ben je altijd al benieuwd geweest naar de mooiste stukken uit de Vierdaagse-route, de plekken waar de lopers zo lyrisch over zijn? Na het fietsen van deze route praat je de volgende keer mee. Tipje van de sluier: het is inderdaad zo mooi als ze zeggen!

Bekijk de routes hier

Wandelen in Nijmegen

Het is heerlijk wandelen in het groen rondom de Waalstad! Struin langs de waterkant voorbij konikpaarden en wilde runderen, loop onder het hechte bladerdak van het bos bij de Duivelsberg of maak een sportieve tocht in het heuvelachtige gebied rondom Groesbeek. Van een ommetje in de wijk, een historische wandeling door de stad tot de route van de Vierdaagse, er is voor iedereen een route. Dus strik je veters en ga op pad!

Lees meer

Het laatste nieuws en de nieuwste routes