Weekendje Nijmegen

Nijmegen ademt cultuur, historie en bourgondisch genot! In de oudste stad van Nederland wandel je langs historische locaties, bekijk je klassieke en moderne kunst in musea en beleef je allerlei verschillende podiumkunsten. In twee dagen tijd krijg je een goede indruk van de sfeer van de Waalstad, met haar levendige omgeving. Ga op pad en ontdek het zelf! 

10.00 uur: begin de dag met een ontbijt

In Nijmegen kun je op veel locaties al terecht vanaf 9.30 of 10.00 om te gaan ontbijten. Zoals Fresca, Grand Café Moenen of Borboleta. De vroege vogels kunnen voor een ontbijt naar Tati NijmegenHotel Manna en Blonde Pater

Natuurlijk zijn er nog veel meer plekken waar je voor een heerlijk ontbijt kunt aanschuiven in Nijmegen. 

Meer ontbijttentjes

11.00 uur: bezoek 's morgens een museum

Het museum De Bastei leert je alles over natuur en cultuur, met een focus op de rivier de Waal. Ook vind je in De Bastei een oude Romeinse muur. Of  ga naar het muZIEum, waar je ervaart hoe het is om blind of slechtziend te zijn.

Ontdek meer musea

13.00 uur: lekker lunchen

Ga naar de Grote Markt en je hebt genoeg keuze! Ga bijvoorbeeld naar Biessels, een modern bruin café, waar je kunt kiezen voor een snelle lunch om vervolgens je dag weer voort te zetten. Je hoeft natuurlijk niet te haasten. Even rustig zitten mag én kan natuurlijk ook!

Ontdek meer leuke lunchplekken

 

15.00 uur: Ontdek de stad met een wandeling

Het centrum van Nijmegen heeft zoveel moois te bieden, dat het niet in één dag te bekijken is. Er kronkelt, danst, leeft en leidt een groene lijn door Nijmegen. De Walk of the Town is een belevingsroute door de stad langs culturele hotspots, historische en iconische bouwwerken met bijzondere uitzichten. De lijn neemt je mee op reis naar de bijzonderste plekken van Nijmegen.

Meer stadswandelingen

17.00 uur: borreltijd

Het leukste aan een nachtje in een stad zijn is dat je vroeg kunt borrelen. Bij Holt kun je naast lekker biertjes, wijntjes en cocktails ook goed gevulde borrelplanken bestellen. Het leuke is dat je hem helemaal zelf kunt samenstellen: een borrelplank op maat. Hoe lekker én leuk is dat?

Meer plekken om lekker te borrelen

21.00 uur: ga 's avonds op stap

Cabaret, theater, kleinkunst, dans... Het podium wordt al decennia op de meest creatieve manieren gebruikt. Op de oude en nieuwe Nijmeegse planken staat wekelijks een bonte verzameling van mensen om voor jou een breed scala aan spetterende shows neer te zetten! 

Beleef de Nijmeegse podia

Ontdek de Nijmeegse hotels

Of je nou zin hebt in een weekendje met z'n tweetjes of een mini-vakantie met het hele gezin, in Nijmegen vind je al snel een slaapplek. Ga voor een hotel dichtbij het centrum of kom tot rust net buiten het centrum. Nijmegen kent veel mooie hotels en wij geven jou de tips.

Lees meer

16.00 uur: shoppen in de oudste winkelstraat

Het is een van de leukste en mooiste straten van Nijmegen: de Lange Hezelstraat. Niet alleen dat, maar het is ook de oudste winkelstraat van Nederland! Ga naar Ieder Z'n Vak eenwinkel waar je kunt shoppen bij 120 ondernemers onder één dak. De winkel is gevuld met de mooiste ambachtelijke producten. Van meubels tot kleding en sieraden en van duurzaam en handgemaakte houten zonnebrillen en horloges tot (h)eerlijke chocolade van enkel en alleen Nijmeegse vakmeesters!

Ontdek de winkels van Nijmegen

19.00 uur: geniet van de bourgondische keuken

Chique dineren of laagdrempelig tafelen? Wereldkeuken of streekgerecht? Een koffiecafé, lunchroom of restaurant? Er valt heel wat te kiezen in het uitgebreide culinaire aanbod van Nijmegen. Gelukkig vind je er altijd iets naar jouw smaak. Dus pak een stoel, schuif aan en beleef de bourgondische gastvrijheid!

Ontdek alle restaurants

11.00 uur: sluit de twee dagen af met een ontbijtje

Verscholen achter grote industriële poorten in de Van Welderenstraat zit De Fabriek gevestigd. Je kunt hier terecht vanaf 10.00 uur voor een lekker broodje, salade of yoghurt gevuld met honing, muesli en notenmix. 

Meer leuke plekken om te ontbijten

Tijd over? - Ontdek de winkelstraten, bezienswaardigheden en het Rijk van Nijmegen