Fietsen huren in Nijmegen

In Nijmegen kun je gemakkelijk fietsen huren door middel van een deelfiets en OV-fiets. Daarnaast heeft het centrum van Nijmegen diverse plekken waar je gratis je fiets kunt stallen en oplaadpunten voor de elektrische fietsen. Nijmegen is een echte fietsstad, dus houd je van fietsen? Plan dan alvast je bezoek naar Nijmegen. 

OV-fiets

In Nijmegen kun je bij het Centraal Station, Nijmegen Goffert en Nijmegen Heijendaal een OV-fiets huren. Je hebt hiervoor een persoonlijke OV-chipkaart nodig met een gratis OV-fiets abonnement. 

Kosten van OV-fiets 

Voor het gebruik van een OV-fiets betaalt je € 4,55 per keer, tot 24 uur. Heb je de OV-fiets langer nodig? Dan betaal je een extra huurperiode (tot maximaal 72 uur). Na 72 uur komt daar een toeslag van € 5 bij. 

Meer info over de OV fiets

Gebruik een deelfiets

Naast de OV fiets kun je ook gebruikmaken van een van de 400 Bolt deelfietsen die in de stad staan. Deze deelfietsen zijn te huren via de Bolt-app. Je opent de app, scant de QR-code op de fiets en kunt direct wegrijden. Je mag de fiets terugzetten op een willekeurige plek in het servicegebied die aangegeven staat in de app, zo lang deze netjes wordt geparkeerd en geen overlast veroorzaakt. Een Bolt-deelfiets kost 22 cent per minuut.

Meer informatie over Bolt

Huur een fiets

Zin in een fietstocht door Nijmegen? Bij JasperFietsen huur je gemakkelijk stadfietsen, e-bikes of steps bij Hotel Nimma. Binnen Nijmegen brengen ze de fietsen zelfs naar jou toe! 

Haal je waalscooter, fiets of e-bike op bij Café de Zon van NijmegenActief en start jouw tocht vanaf Veur-Lent. Juist op zoek naar een racefiets om de mooie omgeving in Nijmegen te ontdekken? Tegenover station Nijmegen-Lent zit Wiel-rent waar je een wielrenfietsen kunt huren. 

Wil je sowieso een elektrische fiets huren? Ga dan naar Rent a Bike. Via hun site kun je in een oogopslag zien of er nog voldoende e-bikes beschikbaar zijn voor de door jou gewenste periode.

Of ga naar een hub dé verzamelplek waar e-bikes en (bak)fietsen staan. Het zijn deelvervoermiddelen die voor iedereen te gebruiken zijn. Hoe lang je gaat fietsen en wanneer je de fiets ophaalt, bepaal je helemaal zelf! 

Huur een bakfiets

Je kunt ook een bakfiets huren van Cargoroo. Je downloadt de app en daarin zie je de vaste locaties van de elektrische bakfietsen op verschillende locaties in Nijmegen. Je kiest de bakfiets bij jou in de buurt, loopt erheen en opent het slot met de app. Je kunt dan Nijmegen verkennen met de bakfiets. De bakfiets kost €6,00 per uur, maar je kunt ook een abonnement afsluiten. Wil je de fiets reserveren? Dat kan ook. Voor € 1,- reserveer je de fiets voor 20 minuten. Daarna start de boeking automatisch.

Meer informatie over huurbakfietsen

Huur een elektrische scooter

In Nijmegen staan 200 elektrische deelscooters van Felyx. Vind via de app een scooter bij jou in de buurt of scan de QR-code op het stuur van de e-scooter. Vervolgens kun je de scooter gebruiken. Parkeer jouw Felyx-scooter waar je maar wilt binnen het servicegebied en eindig de rit met de app. Er geldt een starttarief van €1 en vervolgens betaal je 33 cent per minuut.

Meer informatie over Felyx

Alles in één app

Je kunt bovenstaande apps natuurlijk allemaal apart installeren, maar er bestaat ook een app die alle deel-services in een app aanbiedt: Gaiyo. Zo hoef je nooit meer switchen tussen apps, maar één app die je overzicht geeft in alle deel-opties bij jou in de buurt. Van deelauto’s tot scooters, en van fietsen tot openbaar vervoer.

Meer informatie over Gaiyo

Fiets huren bij P+R Nijmegen Noord

Je kunt je auto parkeren bij P+R Nijmegen Noord (Keizer Augustusplein 3, Lent) en vervolgens een elektrische fiets huren. Met je parkeerkaartje kun je 1 elektrische fiets gratis de hele dag gebruiken.

Meer fietsen huren? Dat kost per fiets € 4,- per halve dag en € 7,- per dag.

Fiets stallen in Nijmegen

Het centrum van Nijmegen is ook prima bereikbaar voor fietsers. In de meeste fietsenstallingen in hartje stad kun je je fiets, brommer of scooter gratis parkeren. Op Plein 1944, midden in het centrum, zijn ‘groene’ oplaadpunten waar je gratis je elektrische scooter of fiets kunt opladen. 

Fietsen moeten in de binnenstad altijd in een rek worden geplaatst. Of uiteraard in een van de vele gratis en beveiligde fietsenstallingen van Nijmegen. Op deze pagina, vind je de locaties van de fietsenstallingen, onder andere: NS-Station, Fietstransferium Doornroosje, Bisschop Hamerstraat, Mariënburggarage en Plein 1944.

Real-time informatie! Check hier hoeveel plaatsen er nu vrij zijn in elke fietsgarage in Nijmegen.

Highlights van Nijmegen

Nijmegen bevat veel highlights die je kunt bezichtigen en bewonderen met ieder een eigen verhaal. Ontdek bijvoorbeeld de geschiedenis, loop langs historisch Nijmegen, zoals De Waagh of het Valkhofpark. 

Highlights van Nijmegen