Fietsen huren

In Nijmegen kun je gemakkelijk fietsen huren door middel van een deelfiets en OV-fiets. Daarnaast heeft het centrum van Nijmegen diverse plekken waar je gratis je fiets kunt stallen en oplaadpunten voor de elektrische fietsen. Nijmegen is een echte fietsstad, dus houd je van fietsen? Plan dan alvast je bezoek naar Nijmegen. 

OV-fiets

In Nijmegen kun je bij het centraalstation, Nijmegen Goffert en Nijmegen Heijendaal een OV-fiets huren. Je hebt hiervoor een persoonlijke OV-chipkaart nodig met een gratis OV-fiets abonnement. 

Kosten van OV-fiets 

Voor het gebruik van een OV-fiets betaalt je € 3,85 per keer, tot 24 uur. Heb je de OV-fiets langer nodig? Dan betaal je een extra huurperiode (tot maximaal 72 uur). Na 72 uur komt daar een toeslag van € 5 bij. 

Huur een fiets

Zin in een fietstocht door Nijmegen? Bij JasperFietsen huur je gemakkelijk stadfietsen, e-bikes of steps bij Hotel Nimma. Binnen Nijmegen brengen ze de fietsen zelfs naar jou toe! 

Haal je waalscooter, fiets of e-bike op bij Café de Zon van NijmegenActief en start jouw tocht vanaf Veur-Lent. Juist op zoek naar een racefiets om de mooie omgeving in Nijmegen te ontdekken? Tegenover station Nijmegen-Lent zit Wiel-rent waar je een wielrenfietsen kunt huren. 

Wil je sowieso een elektrische fiets huren? Ga dan naar Rent a Bike. Via hun site kun je in een oogopslag zien of er nog voldoende e-bikes beschikbaar zijn voor de door jou gewenste periode.

Of ga naar een eHUB dé verzamelplek waar e-bikes en (bak)fietsen staan. Het zijn deelvervoermiddelen die voor iedereen te gebruiken zijn. Hoe lang je gaat fietsen en wanneer je de fiets ophaalt, bepaal je helemaal zelf! 

Gebruik een deelfiets

Pak 24/7 een deelfiets met de GoAbout App en betaal zonder abonnement het starttartief van €1,90 en vervolgens €0,70 per uur. Sluit het slot tussentijds met je telefoon en lever de deelfiets aan het eind weer in op één van de inleverlocaties: 

  • Station Nijmegen
  • Station Nijmegen Heijdendaal
  • Campus Heijendaal
  • Nijmegen Centrum

Hoe werkt de deelfiets

Registratie, betalen en de fiets openen kan allemaal ter plekke met een app op je telefoon. Je kunt de fiets op alle vier de locaties pakken en ook op een van de andere locaties weer inleveren. Je huurt de fiets per uur en je betaalt totdat je hem weer inlevert. Je kunt de fiets dus ook tussentijds op slot zetten voor bijv. een boodschap of afspraak.

Wil je vaker de deelfiets gebruiken? Dan is het handig om een abonnement af te sluiten.

Fietsstallen in Nijmegen

Het centrum van Nijmegen is ook prima bereikbaar voor fietsers. In de meeste fietsenstallingen in hartje stad kun je je fiets, brommer of scooter gratis parkeren. Op Plein 1944, midden in het centrum, zijn ‘groene’ oplaadpunten waar je gratis je elektrische scooter of fiets kunt opladen. 

Fietsen moeten in de binnenstad altijd in een rek worden geplaatst. Of uiteraard in een van de vele gratis en beveiligde fietsenstallingen van Nijmegen. Op deze pagina, vind je de locaties van de fietsenstallingen, onder andere: NS-Station, Fietstransferium Doornroosje, Bisschop Hamerstraat, Mariënburggarage en Plein 1944.

Real-time informatie! Check hier hoeveel plaatsen er nu vrij zijn in elke fietsgarage in Nijmegen.

Highlights van Nijmegen

Nijmegen bevat veel highlights die je kunt bezichtigen en bewonderen met ieder een eigen verhaal. Ontdek bijvoorbeeld de geschiedenis, loop langs historisch Nijmegen, zoals De Waagh of het Valkhofpark. 

Highlights van Nijmegen