Bevrijdingsdag

Let op: over Bevrijdingsdag 2021 is nog niks bekend. Heb je een tip? Mail de redactie! Laatste update: 20 januari 2021. 

 

Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven en dat er in 1945 een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog vol geweld en onderdrukking. We realiseren ons dat vrijheid kwetsbaar is en dat velen hebben gevochten voor de vrijheid die wij op dit moment hebben. In Nijmegen wordt er op 5 mei tijdens verschillende activiteiten stilgestaan bij dit gegeven. Vier de vrijheid in Nijmegen!

Zin in een feestje?

Bevrijdingsdag is ook een dag van feest voor iedereen. Wil je de vrijheid vieren maar staan ook stil bij persoonlijke verhalen uit de Twee Wereldoorlog? Dan kun je naar het officiële Bevrijdingsfestival Nijmegen in het Hunnerpark. Hier vier je de vrijheid met optredens van onder andere Sevn Alias, Akwasi en Pongo. 

Ook is de 3e editie van ‘Nijmegen By Day’ waar 75 jaar vrijheid groot gevierd wordt. De bekende uit het uitgaansleven komen naar het NYMA terrein: Rewind, HERRIE MET GERRIE en Terug Naar Toen. 

Valkhofpark

Bevrijdingsdag met de kids

Kom naar de Lindenberg en vier de vrijheid! In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd van de Tweede Wereldoorlog. Alle reden dus voor een groot Vrijheidsfeest. Feestbeesten tussen de 3 en 12 jaar kunnen terecht in de Lindenberg voor het Kinderbevrijdingsfestival

Het totaalprogramma wordt in april 2020 bekend, dus houd deze pagina in de gaten!

Shop till you drop!

Een dagje winkelen in Nijmegen voelt als een dagje uit. Wist je dat tijdens Bevrijdingsdag de meeste winkels in het centrum gewoon open zijn? Nijmegen heeft een enorme diversiteit aan winkels: tweedehands of spiksplinternieuw, speciaalzaak of keten.

Meer leuke uittips