Bevrijdingsdag

Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven en dat er in 1945 een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog vol geweld en onderdrukking. We realiseren ons dat vrijheid kwetsbaar is en dat velen hebben gevochten voor de vrijheid die wij op dit moment hebben. In Nijmegen wordt er op 5 mei tijdens verschillende activiteiten stilgestaan bij dit gegeven. Vier de vrijheid in Nijmegen! 

Laatste update: 4 april 2023

Zin in een feestje?

Bevrijdingsdag is ook een dag van feest voor iedereen. Wil je de vrijheid vieren maar staan ook stil bij persoonlijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog? Dan kun je naar het officiële Bevrijdingsfestival Nijmegen in het Hunnerpark. Samen met poppodium Doornroosje is een mooi programma samengesteld. Hier vier je de vrijheid met optredens van onder andere Hef, Compact Disk Dummies, Benwal, sor, Oguz, Banji en meer. Tickets zijn nu te koop voor 9 euro. Kinderen t/m 11 jaar hebben gratis toegang.

Valkhofpark

Bevrijdingsdag met de kids

Kom naar de Lindenberg en vier de vrijheid! In 2020 was het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd van de Tweede Wereldoorlog. Alle reden dus voor een groot Vrijheidsfeest. Feestbeesten vanaf 3 jaar kunnen terecht in de Lindenberg voor het Kinderbevrijdingsfestival. 

Vier de vrijheid met soep

Op 5 mei sluit Lindenberg Cultuurhuis ook dit jaar aan bij de landelijke actie Vrijheidssoep van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Het Comité heeft tv-chef London Loy, bekend van zijn kookboeken en Koffietijd, gevraagd om dit jaar het recept voor deze soep te maken. Hij koos voor een romige, lichtpittige maïssoep, geïnspireerd door de befaamde Surinaamse maïspap. Deze Vrijheidssoep gaat de Lindenberg uitdelen en verkopen op 5 mei om stil te staan bij de Vrijheid. De winst van elk blik soep dat de Lindenberg verkoopt gaat naar het goede doel: de nieuwe vluchtelingenopvang op sportpark Winkelsteeg in Nijmegen. 

Lees meer

Shop till you drop!

Een dagje winkelen in Nijmegen voelt als een dagje uit. Wist je dat tijdens Bevrijdingsdag de meeste winkels in het centrum gewoon open zijn? Nijmegen heeft een enorme diversiteit aan winkels: tweedehands of spiksplinternieuw, speciaalzaak of keten.

Meer leuke uittips