Bevrijdingsdag

Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven en dat er in 1945 een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog vol geweld en onderdrukking. We realiseren ons dat vrijheid kwetsbaar is en dat velen hebben gevochten voor de vrijheid die wij op dit moment hebben. In Nijmegen wordt er op 5 mei tijdens verschillende activiteiten stilgestaan bij dit gegeven. Vier de vrijheid in Nijmegen! 

Laatste update: 8 april 2022

Zin in een feestje?

Bevrijdingsdag is ook een dag van feest voor iedereen. Wil je de vrijheid vieren maar staan ook stil bij persoonlijke verhalen uit de Twee Wereldoorlog? Dan kun je naar het officiële Bevrijdingsfestival Nijmegen in het Hunnerpark. Samen met poppodium Doornroosje is een mooi programma samengesteld. Hier vier je de vrijheid met optredens van onder andere Shinedoe, Freddy Bonzi en DJ Pure. Tickets in de voorverkoop kosten 7 euro. Aan de deur betaal je 9 euro. 

Valkhofpark

Bevrijdingsdag met de kids

Kom naar de Lindenberg en vier de vrijheid! In 2020 was het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd van de Tweede Wereldoorlog. Alle reden dus voor een groot Vrijheidsfeest. Feestbeesten tussen de 3 en 12 jaar konden terecht in de Lindenberg voor het Kinderbevrijdingsfestival. 

Vier de vrijheid met soep

Op 5 mei sluit Lindenberg Cultuurhuis ook dit jaar aan bij de landelijke actie Vrijheidssoep van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Het Comité heeft schrijver en tv-kok Nadia Zerouali gevraagd om dit jaar het recept voor deze soep te maken. Deze Vrijheidssoep gaat de Lindenberg uitdelen en verkopen op 5 mei om stil te staan bij de Vrijheid. Voor elk blik soep dat de Lindenberg uitdeelt of verkoopt, doneert het Cultuurhuis €2,- aan Stichting Vluchteling. 

Lees meer

In de voetsporen van Titus Brandsma

Op de donderdag 5 mei houdt het Titus Brandsma Memorial een rondwandeling in de binnenstad langs plaatsen die in het leven van Titus Brandsma van betekenis zijn geweest. De wandeling vertrekt om 13.30 uur vanaf het kerkplein van de Titus Brandsma Gedachteniskerk (Keizer Karelplein 19) en duurt ongeveer anderhalf uur.

Voor informatie en opgave: Titus Brandsma Memorial, Stijn Buysstraat 11; 024-3602421; titusbrandsma@karmel.nl

Shop till you drop!

Een dagje winkelen in Nijmegen voelt als een dagje uit. Wist je dat tijdens Bevrijdingsdag de meeste winkels in het centrum gewoon open zijn? Nijmegen heeft een enorme diversiteit aan winkels: tweedehands of spiksplinternieuw, speciaalzaak of keten.

Meer leuke uittips