Bevrijdingsdag

Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven en dat er in 1945 een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog vol geweld en onderdrukking. We realiseren ons dat vrijheid kwetsbaar is en dat velen hebben gevochten voor de vrijheid die wij op dit moment hebben. In Nijmegen wordt er op 5 mei tijdens verschillende activiteiten stilgestaan bij dit gegeven. Vier de vrijheid in Nijmegen! 

Laatste update: 9 april 2024

Zin in een feestje?

Bevrijdingsdag is ook een dag van feest voor iedereen. Wil je de vrijheid vieren maar staan ook stil bij persoonlijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog? Dan kun je naar het officiële Bevrijdingsfestival Nijmegen in het Hunnerpark. Samen met het 4 & 5 mei Comité Nijmegen en poppodium Doornroosje is een mooi programma samengesteld. Hier vier je de vrijheid met optredens van onder andere Jungle by Night, The Happy Fits, Ketting (LIVE), Rens, Bears in Trees, Freedom’S Cool en meer. Tickets zijn nu te koop voor 10 euro. Kinderen t/m 11 jaar hebben gratis toegang.

Valkhofpark

Bevrijdingsdag met de kids

Het is inmiddels een echte traditie: het jaarlijkse Kinderbevrijdingsfestival op 5 mei, speciaal voor kinderen van 3 tot 12 jaar, om te vieren dat we leven in een (be)vrij(d) land. Er zijn dit jaar weer mooie, bijzondere en feestelijke activiteiten waaronder voorstellingen en workshops. Alle activiteiten zijn te bezoeken voor 2 euro (workshops), 3 euro (voorstellingen) of gratis (randprogramma). Zo kunnen zoveel mogelijk kinderen genieten van dit festival. Het Kinderbevrijdingsfestival wordt georganiseerd door de Lindenberg en het 4 & 5 mei Comité Nijmegen.

Shop till you drop!

Een dagje winkelen in Nijmegen voelt als een dagje uit. Wist je dat tijdens Bevrijdingsdag de meeste winkels in het centrum gewoon open zijn? Nijmegen heeft een enorme diversiteit aan winkels: tweedehands of spiksplinternieuw, speciaalzaak of keten.

Meer leuke uittips