Ontdek Nijmegen tijdens je cruisereis

Aankomst in Nijmegen

De Waalkade van Nijmegen is de ideale uitvalsbasis om deze leuke stad te ontdekken! Niet ver van de Duitse grens en aan de oever van de Rijn ligt de oudste stad van Nederland: Nijmegen. Zet je voet in Nijmegen, dan zet je voet in een stad met een rijke historie.

Nijmegen was namelijk al rond het begin van de jaartelling een uitvalsbasis voor het Romeinse leger dankzij de gunstige ligging aan de Waal. De locatie groeide uit tot een volledige stad en kreeg de naam Ulpia Noviomagus Batavorum. Ongeveer 100 jaar na Christus kreeg de plaats stads-, en marktrechten van de Romeinse Keizer Trajanus.

Praktische informatie

Nijmegen ligt aan de rivier de Waal op een langgerekte heuvelstrook, dit maakt dat het een kleine klim is om bijvoorbeeld de Grote Markt, het hart van Nijmegen, te bezoeken.

Kies één van de drie wegen omhoog: via de Veerponttrappen, om het Valkhof heen via de Voerweg omhoog of via de Lange Hezelstraat. De ligplaats van de cruise bepaalt vaak welke route je neemt omdat de Waalkade best lang is.

Heb je een fysieke beperking? Neem dan de lift bij de veerpoorttappen achter het Holland Casino.

Citystore Rijk van Nijmegen

Citystore Nijmegen, dé plek voor al je toeristische informatie over wat er te zien, doen en te beleven is in de stad, streek en regio.

Bij Citystore Nijmegen op de Grote Markt kun je je laten inspireren door verhalen over Nijmegen en omgeving, informatie krijgen over de bekende en onbekende pareltjes van de stad én je laten verrassen door de unieke producten in de store.

Adres: Grote Markt 17

Lees meer

Nog niets op de planning? - Onze tips

De oude stad ademt een jonge, zuidelijke en gemoedelijke sfeer uit. Wandel door het Kronenburgpark, de oudste straat van Nederland of langs de pas vernieuwde Waalkade. Bezoek de Stevenskerk en het Mariënburgkapel en laat je verrassen door de mooie architectuur. Zo krijg je in een paar uur een goede indruk van wat de stad allemaal te bieden heeft.

 

Volg de Walk of the Town

De Walk of the Town is een belevingsroute door de stad langs culturele hotspots, historische en iconische bouwwerken met bijzondere uitzichten. Onderweg kom je informatieborden tegen met leuke weetjes, historische feitjes en bijzondere kenmerken van de locatie waar je je bevindt.

 

Bezoek één van de museums

Nijmegen heeft diverse interessante musea. Een aantal daarvan ligt op loopafstand van de Waalkade:

  • Museum het Valkhof draagt met een indrukwekkende collectie: archeologie, oude kunst en moderne kunst, het verhaal van ruim 5000 jaar geschiedenis uit.
  • De Bastei is een familiemuseum, een leuk & leerzaam uitje voor het hele gezin.
  • Infocentrum WO2 Nijmegen: beleef wat WO2 precies betekende voor Nijmegen en omgeving.
  • Fietsmuseum Velorama is het enige fietsmuseum in Nederland. De collectie van het museum bevat een groot aantal bijzondere fietsen.

 

Maak een wandeling naar het Valkhofpark

In het Valkhofpark heb je een panoramisch uitzicht over de uiterwaarden van de Waal en de Waalbrug. Misschien is dit ook wel een van mooiste stadsparken van Nijmegen. De rust en eeuwenoude gebouwen zoals Barbarossa-ruïne en de Sint Nicolaaskapel maken het de perfecte plek om doorheen te wandelen.

Interactieve kaart

Op zoek naar een openbaar toilet, een watertappunt, een restaurant of een winkel? Bekijk dan de interactieve kaart.

Ontdek Nijmegen - Oudste stad van Nederland

Old City, Young Vibe

Nijmegen is op de 8e plek geëindigd bij de ‘European Best Destinations Award 2022’. De stad heeft een bruisend studentenleven, ruim aanbod aan unieke winkels en stadsstrandjes aan de Waal. Dit én het niveau van duurzaamheid maakt Nijmegen tot het walhalla voor toeristen in Europa.

Lees meer