Nachtleven

De nachten zijn lang in Nijmegen, want er is overal wat te beleven! De binnenstad wordt steeds gezelliger met alsmaar meer cafés, kroegen en barretjes met ieder hun eigen karakter en aanbod. Waar in Nijmegen ga jij tot in de late uurtjes doorfeesten?

Begin met een borrel

Ook als de avond valt, biedt de stad veel knusse cafés om urenlang te borrelen. Wat denk je bijvoorbeeld van een biermenu in Café Samson of Camelot? Of kies een speciale wijn uit bij Wijncafé Moenen of Lebowski, met een goede borrelplank erbij. Nog een tip: bestel eens een biertje van een Nijmeegse brouwerij, zoals Oersoep of De Hemel

Clubavonden in Nijmegen 

Feesten tot in de vroege uurtjes? Ook dat kan in Nijmegen. Voor de lekkerste disco en house tunes ga je naar Club Freya aan de Molenstraat. Liever een gezellige bar die langzaam overgaat in een nachtclub? Dan moet je bij Bloemerbar aan de Bloemerstraat zijn. Ook worden er regelmatig de leukste nachtfeesten van Nijmegen georganiseerd. Ga naar Doornroosje voor Planet Rose of Subcultuur, check de agenda van De Vasim voor de volgende Drift, Het Zusje van Debbie en Club Mesh. En bij Waalhalla kun je terecht voor retrofeestjes als Rewind en Pina. Feest overal!

Voetjes van de vloer

Dansen tot de zon op komt kan in en rondom de Molenstraat, maar ook elders in de binnenstad zijn er genoeg leuke cafés en bars. Zo kan je bij Café Dollars terecht voor livemuziek, roze stappen bij De Regenboog en de sterren uit de hemel zingen bij Roxy’s Karaokebar. Zoek je iets unieks? Bezoek dan eens Bar Glitch, dé place to be voor 25-plussers, of ga eens los op de heetste plaatjes bij vinyl bar PAAK. En wist je dat ’s nachts de leukste feestjes worden gegeven in Café de Plak?

Feesten op festivals

In Nijmegen weten we hoe we moeten festivallen. Of je nu het liefst staat te dansen tot in de late uurtjes, je favoriete artiesten wilt zien of gewoon met je vrienden wilt genieten van de festivalsfeer: er is voor ieder wat wils. Verheug jij je ook alweer op de rijen voor de muntenkassa, bier in plastic bekers en wonderschone optredens in de avondzon?

Bekijk alle festivals in Nijmegen.

De Nachtburgemeester

De nacht is een enorm waardevol onderdeel van Nijmegen. De oudste stad van Nederland heeft, zoals de quote Old City, Young Vibe het zegt, een bruisend en energiek karakter. In 2010 is om die reden het Nachtburgemeesterschap in leven geroepen. Iedere vier jaar vult een andere nachtburgemeester, of nachtburgemeesterschap, zijn of haar termijn naar eigen inzicht in met voor hen belangrijke peilers, zoals verbinding, ontwikkeling of de gezondheid van de Nijmeegse nachtcultuur.

Lees hier meer over de Nijmeegse nachtburgemeester.

Jaarlijkse evenementen

Hossen tijdens carnaval, de leukste feestjes om de verjaardag van Koning Willem te vieren, genieten van een extra lang weekend tijdens Pinksteren (waarbij je een hele avond zoet bent bij Music Meeting Festival of de Nijmeegse bierfeesten), of helemaal uit je dak gaan tijdens de Vierdaagsefeesten. Iedere feestdag wordt in Nijmegen groots gevierd!

Bekijk alle jaarlijkse evenementen in Nijmegen.

Zin om het Nijmeegse nachtleven in te duiken? - Dit staat er op de agenda:

Laatste trein gemist? - Hier kun je overnachten in Nijmegen: