Film

Nijmegen is een echte filmstad! De Waalstad kent verschillende bioscopen waar de nieuwste kaskrakers en beste arthouse films draaien. En niet alleen dat, door het jaar heen worden er meerdere filmfestivals en filmevenementen georganiseerd! Pak de popcorn en gaat er eens lekker voor zitten. 

Bioscopen in Nijmegen

De allernieuwste blockbusters zie je natuurlijk in Pathé Nijmegen en de twee vestigingen van VUE. De VUE Plein 1944 is de oudste nog draaiende bioscoop van Nijmegen is gevestigd op plein 1944, in het hart van het centrum. De bioscoop vertoont 2D en 3D films in twee zalen, met een totaal aantal van 560 stoelen. De VUE Walstraat is onlangs verbouwd en is geopend met acht high-end zalen, nieuw geluid, beter beeld en een splinternieuwe foyer. En dat niet alleen, alle 8 zalen worden voorzien van DeLuxe stoelen. In deze superzachte, leren stoelen bepaal je zelf hoe ver je achterover wil liggen. Hoe relaxed is dat! 

Liefhebbers van arthouse-films komen in LUX aan hun trekken. LUX is het grootste arthouse van Nederland met dagelijks film, theater-, dans- en muziekvoorstellingen, debatten, festivals en een heerlijk café en restaurant. Arthouse LUX biedt een onafhankelijk en vrijzinnig podium in Nijmegen voor nieuwe ontwikkelingen in kunst, cultuur en media. 

Filmfestivals in Nijmegen

Filmliefhebbers hebben in Nijmegen genoeg te ontdekken! In april vindt jaarlijks het kortefilmfestival Go Short plaats. In vijf dagen zie je hier het beste van wat korte films te bieden hebben. Houd je meer van documentaires? Dan ben je op wetenschapsfilmfestival InScience op je plek. In november zie, leer en ervaar je hier gedurende vijf dagen alles over de meest recente en baanbrekende wetenschap.

Het laatste filmnieuws

Maak er een avondje uit van