Activiteiten voor kinderen

In Nijmegen is van alles te zien en te doen voor kinderen. Duik in de geschiedenis, leer alles over de rivier of waan in de wereld van iemand die niet kan zien. Ga op bezoek bij diertjes, jump zo hoog als je kunt of kom pannenkoeken eten. Het kan allemaal in Nijmegen!  

Ga op ontdekkingstocht

Er zijn verschillende musea in Nijmegen waar je met kinderen op avontuur kunt! In de Bastei leren ze alles over de rivier, superleuk en leerzaam voor grote en kleine onderzoekers. MuZIEum geeft kinderen een beleving in het donker en laten ze ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Als jouw kinderen helemaal weg zijn van fietsen, neem dan een kijkje in het Velorama Museum. Ook is Museum het Valkhof een aanrader waar het ARCHEOlab is, hier kunnen de kleine avonturiers zich goed vermaken. 

Fun en games

Even lekker erop uit met de kids.. dat kan! Je kunt gaan golven in het donker met glowlight of gaan lasergamen bij LaserQuest. Zin in een echte uitdaging? Dan moet je naar de Escape Room voor kinderen bij Project Escape. Of je kunt alle energie van de kids kwijt bij Jumpsquare, want hier zijn ze urenlang zoet door de trampolines.

Zin in een film of voorstelling?

Bakje popcorn, 3D-bril op en kijken naar een leuke kinderfilm in de bioscoop. In Nijmegen kun je hiervoor naar Vue Walstraat of Plein 44, Pathé en LUX Nijmegen.

Een voorstelling op het podium is natuurlijk ook heel leuk! De Lindenberg, Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging hebben regelmatig hele gezellige, grappige en leuke familievoorstellingen. Of ga naar een voorstelling van Kwatta (gevestigd in Theater Het Badhuis), zij maken eigenzinnige jeugdtheater voor kinderen.

Samen in de frisse lucht

Niet alle uitjes hoeven geld te kosten, je kunt ook naar buiten de frisse lucht in! Neem een bezoekje aan het Kronenburgerpark. Klauter op de klimrekken of ga kijken bij de diertjes. Ook leuk is om met de kids richting Goffertpark te gaan, naar de kinderboerderij. Hier zijn heel veel diertjes zoals schapen, pauwen, varkens, konijnen, paarden en nog veel meer! Ook organiseren zij regelmatig een knutselmiddag.

Smullen maar!

Nijmegen heeft naast een groot aanbod aan kinderactiviteiten ook veel leuke locaties waar je heerlijk kunt tafelen. Want na een dagje Nijmegen krijgt iedereen toch honger! Je vindt op bijna elke hoek van de straat en op elk plein wel een eettentje.

Zoek het restaurant uit dat bij jullie past.

Alle tips voor jou op een rijtje: