Bereikbaarheid Nijmegen

Hoe kom ik in Nijmegen

Nijmegen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, dankzij de vele trein- en busverbindingen. Voor zowel auto’s als fietsen beschikt het centrum en de buitenstad van Nijmegen over voldoende parkeerplaatsen en stallingsmogelijkheden.

Parkeerinformatie

In centrum Nijmegen is parkeren heel makkelijk door de vele parkeermogelijkheden. Voor bezoekers zijn er in en aan de rand van het centrum parkeergarages en parkeerterreinen beschikbaar. Je kunt in het centrum van Nijmegen zowel op straat terecht als in parkeergarages. Voor parkeren op straat betaal je van maandag tot en met zaterdag van 9.00 – 21.00 uur en op zondagen van 12:00 – 18:00 uur. Goedkoper parkeren kan op enkele P+R parkeerplaatsen. ’s Avonds kun je goedkoop je auto kwijt in de parkeergarages voor € 0,50/u van 18.00 – 08.00 uur (ook koopavond). 

Real-time informatie! Check hier hoeveel plaatsen er nu vrij zijn in elke parkeerplaats en parkeergarage in Nijmegen, zowel voor fietsen als voor auto's.

Parkeerinformatie

Openbaar vervoer in Nijmegen

Je kunt Nijmegen makkelijk bereiken met openbaar vervoer. Je hebt in Nijmegen meerdere treinstations om op diverse plaatsen in Nijmegen te komen. Daarnaast hebben we vele busverbindingen en taxi’s die jou overal naartoe kunnen brengen.

Openbaar vervoer

Fietsen

Fietsers zitten sowieso goed in de 'fietsstad van 2016', met al haar snelfietspaden. Ook is Nijmegen een echte fietsstad met mooie fietsroutes. Wil je graag een dagje fietsen in Nijmegen maar je hebt geen fiets? Je kunt een OV-fiets of deelfiets huren. Voor fietsverhuur kun je ook naar JasperFietsen en NijmegenActief. Wil je juist een racefiets huren? Kijk dan eens bij Wiel-rent

Ook vind je in het centrum en bij het station gratis bewaakte fietsenstallingen. 

Huur een fiets

Deelvervoer

Heb je zelf geen beschikking over een auto, maar wil je wel graag Nijmegen en omgeving ontdekken? Maak dan gebruik van deelvervoer! Er zijn verschillende platforms die je de mogelijkheid geven om voor een kort termijn een auto lenen. Bijvoorbeeld via SnappCar of Greenwheels. Deze manier van reizen is snel, scheelt in kosten en is beter voor het milieu.

 

 

Taxi's

Ondanks de populariteit van fietsen en openbaar vervoer blijven taxi's in Nijmegen een belangrijke rol spelen in het vervoersnetwerk van de stad. Ze bieden een mate van gemak en flexibiliteit die andere vormen van vervoer niet kunnen evenaren, waardoor ze een essentieel onderdeel zijn van het straatbeeld van de stad.

Alle Nijmeegse taxibedrijven

Toegankelijkheid

Heb jij een fysieke of verstandelijke beperking? Dan kan het handig zijn om te weten welke locaties voor jou toegankelijk zijn, waar je kunt parkeren en waar je advies kunt inwinnen. Op de website van Toegankelijk Nijmegen kun je informatie vinden over de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van gebouwen in Nijmegen. 

Meer over toegankelijkheid

Blijf gezellig eten in Nijmegen - Zoek hieronder jouw locatie uit