Muziek in Nijmegen

Nijmegen is een stad van muziek. Het maakt niet uit van welk genre je houdt, in Nijmegen komt alles aan bod. Lees verder over de muzikale locaties en ontdek welke concerten er binnenkort plaatsvinden.

Geniet van muziek op de vele Nijmeegse podia...

Het bekendste poppodium van de stad is Doornroosje, gelegen naast het station. Van kleine spannende en vernieuwende artiesten tot grote namen die tot de verbeelding spreken. Van pop, rock en wereldmuziek tot dance, metal en jazz. Je bent aan het goede adres bij Doornroosje, maar ook bij het kleine broertje Merleyn. Ben je groot fan van jazz? Dan moet je bij Brebl zijn! Cultuurcentrum Brebl is hét podium voor live muziek, jazz en kleinkunst. 

Ook De Vereeniging en de Stadsschouwburg hebben jaarlijks een uitgebreid muzikaal programma voor je gepland. En bij De Lindenberg krijgen zowel professionele als amateursartiesten een podium. Zoek je liever de wat meer alternatieve hoek op? Bezoek dan de culturele broedplaats Cultuurspinnerij De Vasim of wat kleinschaliger De Onderbroek. Hou je van singer-songwriters? Dan kan je terecht bij het kleinste en intiemste concertpodium van Nederland: GetU Concerts in de Sint Jacobskapel.

...of in het Goffertpark van de grote internationale acts

Maar ook buiten kun je genieten van de leukste concerten. Elk jaar worden er door Mojo enkele grote concerten georganiseerd. En met groots bedoelen we onder andere Paul McCartney, Muse en Bon Jovi. Iets kleiner, maar net zo leuk zijn de concerten in het openluchttheater De Goffert

Groots of klein, voor jong of voor oud: in Nijmegen is er muziek voor iedereen! Bekijk hieronder de agenda met concerten die binnenkort plaatsvinden. 

Dit zijn de lokale muzikale talenten

Achter het historische Nijmegen schuilt een levendige gemeenschap van lokale artiesten die de stad verrijken met hun unieke geluid. De stad heeft een diverse muziekscene, van intieme singer-songwriters tot energieke bands en koren. Dit zijn de lokale artiesten van Nijmegen.

 

Ontdek de muziek in Nijmegen - Bekijk hier welke concerten er binnenkort te zien zijn

Muziekfestivals in Nijmegen

In Nijmegen weten we hoe we moeten festivallen. Of je nu het liefst dagenlang staat te dansen, je favoriete artiesten wilt zien of gewoon met je vrienden wilt genieten van de festivalsfeer: er is voor ieder wat wils. Verheug jij je ook alweer op de rijen voor de muntenkassa, bier in plastic bekers en wonderschone optredens in de avondzon? Wij wel! Lees hier alles over de festivals in Nijmegen.

Muziekwandeling van Doornroosje

De Nijmeegse muziekgeschiedenis loopt over van de mooie verhalen! Poppodium Doornroosje maakte deze een interactieve stadswandeling, waarmee je de stad van zijn muzikaalste kant leert kennen. Muzikant, schrijver én wandelfanaat Loes Wijnhoven neemt je mee langs belangrijke plekken, sterke verhalen en grappige anekdotes uit de Nijmeegse popgeschiedenis.

Na een avond muziek nog even door? - Ga op stap, blijf slapen en trakteer jezelf op een lekker ontbijt