High Tech

Hoewel Nijmegen bekend staat om zijn ‘health’, is de hightech omgeving net zo indrukwekkend. Het begon allemaal in 1953, toen Philips N.V. zijn intrek nam in een faciliteit in het centrum van de stad. Twee jaar later volgde de bouw van een groot complex bij Neerbosch. De ene fabriek na de andere werd hier gebouwd en het groeide uit tot een van de grootste locaties voor halfgeleiderproductie in Europa.

Vele jaren later heeft zich op en rond de voormalige halfgeleider productielocatie van Philips een sterk hightech netwerk gevormd. Met spelers van wereldklasse, zoals NXP, Ampleon en Nexperia. En een steeds groeiend ecosysteem van veelbelovende chipbedrijven, zoals PinkRF, Trymax en NTS. Onlangs verwelkomde de regio het Chip Integration Technology Center: een open innovatiecentrum, dat zich richt op de ontwikkeling van een nieuwe generatie chips.

Radio Frequentie oplossingen

Radiofrequentie (RF) is de oscillatiesnelheid van een elektrische wisselstroom of spanning of een elektromagnetisch veld of een mechanisch systeem. Op Noviotech Campus zijn bedrijven gevestigd die energieoplossingen ontwikkelen en produceren voor industriële, medische, farmaceutische en wetenschappelijke toepassingen.

Lees meer

Chip integratie

Zonder geavanceerde verpakte en geïntegreerde chips kunnen we niet in slimme huizen wonen, onze autonome auto’s besturen of communiceren via een 5G-netwerk. CITC ontwikkelt verpakkings- en integratietechnologie voor chips om oplossingen te bieden voor maatschappelijke uitdagingen.

Lees meer

De hele halfgeleiderketen in één land

De halfgeleiderindustrie in Nijmegen bestaat uit vertegenwoordigers van alle onderdelen van de halfgeleiderwaardeketen in Nederland. De programma’s voor halfgeleidertechnologie en het bedrijfsleven richten zich op de kritieke kwesties en uitdagingen waarmee de micro-elektronica-industrie te maken heeft.

Lees meer

Ontdek meer... - Health, High Tech & innovatie