Kerstmis in Nijmegen

De Nijmeegse binnenstad is weer versierd met kerstverlichting en feestelijke decoraties. Overal klinken Jingle Bells uit de winkels en huizen in de binnenstad. Benieuwd wat er in 2021 allemaal gaat gebeuren in Nijmegen tijdens Kerstmis? Houd dan deze pagina in de gaten!

Laatste update: 9 december 2021

Feest van Licht

Tijdens het Feest van Licht van 18 december 2021 t/m 9 januari 2022 wordt het bijzondere erfgoed van Museumpark Heilig Landstichting Orientalis in de schijnwerpers gezet. In het hoofdgebouw is een kerststallententoonstelling te zien met de prachtige kerststallen uit de collectie Houtzager en het kerstdiorama van Fred van de Zwet en Roel van der Dulk. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken! Kijk voor meer informatie op www.feestvanlicht.nl.

 

Nijmeegse Winterweken

Gezelligheid, sfeer, activiteiten voor jong en oud en prachtige verlichting; je vindt het allemaal in de binnenstad tijdens de Nijmeegse Winterweken. Van 18 december t/m 9 januari is de stad prachtig aangekleed met kerstverlichting én acht grootse indrukwekkende lichtsculpturen. De lichtsculpturen vormen deze Winterweken dé route door de stad die je wilt lopen. En onderweg kom je van alles tegen!

Lees meer

VR winterfestival

Een sneeuwballengevecht met je familie zonder dat er buiten echte sneeuw ligt? De Mount Everest beklimmen? Of gezellig met het gezin kerstpakketjes bezorgen? Allemaal geen probleem! Bij Enjoy VR kan dit gewoon. Enjoy VR heeft speciaal voor de koude dagen een nieuwe virtual reality experience ontwikkeld. Heel leuk om met het gezin te doen en helemaal in de kerstsferen te komen.

Lees meer

Schaatsen

Misschien mogen we het dit jaar weer meemaken dat we op natuurijs kunnen schaatsen. Maar tot die tijd, kun je natuurlijk ook al aardig wat rondjes schaatsen bij Triavium. Want de kou, schaatsen en warme chocomel met slagroom gaan perfect hand in hand. In de kerstvakantie kun je je zelfs inschrijven voor een schaatscursus. Heel erg leuk voor kids vanaf vijf jaar, maar ook zeker aan te raden voor volwassenen. Tijdens vier sportieve en gezellige ochtenden leer je schaatsen als een pro. En ook heel leuk; met de kerstdagen zijn ze ook geopend. Creëer de ultieme wintersfeer en ga gezellig schaatsen met het hele gezin.

Lees meer

Route langs de mooist versierde panden in Nijmegen

Nijmegen weet wel raad met kerstversieringen. Dat zien we elk jaar weer. Ook al mag er nu door de aangescherpte maatregelen weer minder, een goede wandeling door de stad kan gelukkig altijd nog. Stippel een route uit die langs verschillende mooi verlichte panden gaat om de ultieme kerstsfeer te proeven. Begin je route bijvoorbeeld bij de Vereeniging en loop via de Oranjesingel naar MANNA en Blue. Vervolg je route richting de Grote Markt en stop bij Hotel Karel en de Waagh. Vervolgens kun je doorlopen richting De Hemel en loop je via de Lange Hezel langs ‘t Zotte Lemke. En wil je het kerstgevoel helemaal compleet maken? Stop dan vooral ook onderweg voor een heerlijke warme chocomel met slagroom (to go). 

Kerst-Inn Antonius van Paduakerk

Elk jaar organiseert de Antonius van Paduakerk een Kerst-Inn. Hier kun je op 18 en 19 december kleine kerstinkopen doen. Je vindt er kerststukjes, kerstversieringen, kerstkaarten, fair trade producten en nog veel meer kerst. Perfect voor de laatste kleine inkopen. En op 19 december sluiten ze af met een christmascarols-concert. Bij de Antonius van Paduakerk is ook een grote kerststal te vinden die zeker een bezoekje waard is. Entree voor deze Kerst-Inn is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom. En let op bij het christmascarols-concert is maar plek voor 100 personen in verband met de huidige maatregelen.

Lees meer

Kerstshoppen en meer...

December is de maand van de gezelligheid en in Nijmegen kun je het jaar echt feestelijk afsluiten! Weet je waar je moet zijn voor de leukste cadeau's, heerlijke kerstmenu's, de mooiste feestkleding en de leukste activiteiten? Bekijk hier dé hotspots voor jou kerstshoppings!

Haal de kerst in huis 

Liever lekker warmpjes in huis tijdens deze koude dagen? Haal de kerst dan in huis! Koop een kerstboom bij je favoriete Nijmeegse bloemist en versier deze met verlichting, slingers, ballen en natuurlijk een piek. Laat de feestdagen maar komen! 

Kun je niet wachten tot de kerstperiode en wil je weten wat je in de hele maand december nog meer kunt doen in Nijmegen? Bekijk hier onze tips voor december!

Vier Kerstmis in Nijmegen