Kerstmis in Nijmegen

Ook dit jaar is er rondom weer veel te beleven in het centrum tijdens Kerstmis in Nijmegen. Benieuwd wat er in 2019 allemaal gaat gebeuren in de binnenstad tijdens Kerstmis? Houd dan deze pagina in de gaten.

Hieronder alle activiteiten van 2019

Nijmeegse Winterweken

Ook deze winter is er weer van alles te beleven in Nijmegen. Want van 14 december 2019 t/m 5 januari 2020 vonden de Nijmeegse Winterweken plaats! Wekenlang zijn er bijzondere, traditionele en verrassende activiteiten in de Stevenskerk geweest. Van bierproeverijen en concerten tot workshops en kinderactiviteiten. 

 

Klik hier voor meer informatie

't Winterstraatje

Er zijn weer genoeg leuke activiteiten voor kinderen in de kerstvakantie! Ook dit jaar verandert het populaire pannenkoekenrestaurant ’t Hoogstraatje in ’t Winterstraatje. Kinderen kunnen onder andere meedoen aan de funrun, eigen kaarten versieren, mooie dingen knutselen voor in de kerstboom.

Kerstmarkt in Nijmegen

Op 14 december is er in Kolpinghuis een kerstmarkt van 12.00 tot 16.00 uur. De kerstmarkt is warm en sfeervol ingericht met verschillende krampjes. Van sieraden, kerststukjes tot vele andere artikelen. Ook is er voor de kinderen een knutselhoek.

Feest van het Licht

In Museumpark Orientalis is twee weken lang het Feest van het Licht. Je waant je in winterse sferen met duizende lichtjes om je heen. Luisteren naar mooie optredens of schilder mee aan een replica van Rubens. 

Kerst zonder licht 

Het is vroeg donker buiten en iedere stad hangt vol met lichtjes, voor veel mensen gaat the most wonderful time of the year van start. Kerst is het feest van licht, maar wat als je niet niets of weinig kunt zien? Van 21 december 2019 t/m 5 januari 2020 laat het MuZIEum zien hoe het is om kerst te vieren zonder licht.