Uitgaan met je studiegenoten

De nachten in Nijmegen zijn lang, de terrassen zijn groot, de kroegen staan vol. Oftewel een heerlijke stad om uit te gaan. Of je nu met je studiegenoten, vrienden uit je eigen dorp of je familie wil stappen in Nijmegen. Je hebt gegarandeerd een leuke avond. 

Studentencafés

Als student ben je vaak in de stad te vinden. De ene keer ga je een drankje drinken met je studiegenoten en de andere keer tot diep in de nacht stappen. Elke dag kun je een feestje bouwen en daarom is het altijd een beetje weekend als student zijnde. Inspiratie nodig? Ga naar Café de Fuik, Twee Keer Bellen, Bascafé en Café van Rijn.

Bekijk de leukste studentenkroegen

Uitgaan

Nijmegen heeft genoeg leuke plekken waar jij kunt uitgaan. Ga naar De Fuik, Bar 2 of NDRGRND. Zin om te zingen? Pak de microfoon in handen bij Roxy’s Karaokebar. Ook in Bar Ruig en De Drie Gezusters kun je goed de heupen losgooien. Kun je niet kiezen tussen alle leuke uitgaansplekken? In De Molenstraat is het altijd een feestje, gezellig druk en is er genoeg keuze!

Feestjes

In Doornroosje worden regelmatig leuke feestjes georganiseerd zoals Fiesta Macumba, Chocolade en als je van techno houdt kun je hier ook goed naartoe. Voor een knussere locatie is de Merlyn een aanrader. Toch meer in voor een festival? Bekijk dan de festivalagenda van Nijmegen.

Valkhofpark

7 dagen lang feesten

Als je iets van Nijmegen hebt gehoord, dan is dat vast De Vierdaagsefeesten. Zeven dagen lang feesten, dansen, naar muziek luisteren en meer! Het is het grootste vrij toegankelijke evenement én een van de grootste evenementen in Europa met 1,5 miljoen bezoekers. Als je van gezellige drukte houdt, dan is het aan te raden om tijdens deze week in Nijmegen te blijven. Tijdens deze week is ook De Vierdaagse (The Walk of the World), het grootste wandelevenement ter wereld, vier dagen lang wordt er gewandeld. Voor de nachtbrakers is het altijd leuk om de wandelaars in de vroege ochtend aan te moedigen. En wat altijd een feestje is is de Via Gladiola, de laatste dag van De Vierdaagse, in de Sint Annastraat.

Na een avondje in de stad - Heb je wel behoefte aan

Kom meer te weten - Over studeren in Nijmegen