Ontbijten in Nijmegen

Heb je zin om te gaan ontbijten in Nijmegen, maar je weet niet waar? Bekijk dan hieronder het diverse aanbod binnen en buiten het centrum. Want Nijmegen barst van de leuke ontbijt eettentjes!

Waar ontbijten?

In centrum Nijmegen kun je op veel locaties al terecht vanaf 9.30 of 10.00 uur om te ontbijten. Zoals FrescaGrand Café Moenen of Smaakrijk. Voor onbijten met kattenknuffels ga je naar Kattencafé Baltazar.

De echte vroege vogels kunnen voor een ontbijt naar Hotel Credible, NolitaTati Nijmegen, Hotel Manna en Blonde Pater

Natuurlijk zijn er nog veel meer plekken waar je voor een heerlijk ontbijt kunt aanschuiven in Nijmegen.

Psst... ken je de geheime ontbijtcafés al?

Voor een laat ontbijt in Nijmegen kun je naar Philipse Koffie & Brocante, deze zit goed verstopt.. want hij zit naast de St. Stevenskerk! Dus als je even geen zin hebt in de drukte van het winkelgebied, maar wel in het centrum wilt blijven, kun je hier heen voor een broodje, soepje of salade. 

Verscholen achter grote industriële poorten in de Van Welderenstraat zit De Fabriek gevestigd. Je kunt hier terecht vanaf 10.00 uur voor een lekker broodje, salade of yoghurt gevuld met honing, muesli en notenmix. 

Bij Fika is een leuk ontbijtcafé waar je smørrebrød kunt eten. Dit zijn rijkelijk belegde meergranen boterhammen met Scandinavische specialiteiten. Waar zij zitten? Van Broeckhuysenstraat 5. 

Ontbijten buiten het centrum

Ook buiten het centrum zijn er genoeg fijne ontbijtcafés, waar jij heerlijk kunt vertoeven! Zoals Café Eten & Drinken Nijmegen zij staan elke dag vanaf 9.30 uur voor je klaar. Bij Nimma kun je een industriële ruimte en een relaxte sfeer genieten van een ontbijt. En zo serveert Gesha aan de handelskade, naast heerlijke koffie ook top ontbijtjes voor iedereen met kleine en grote trek! 

12x lekkere ontbijtjes afhalen

Het is ochtend en je hebt zin in een heerlijk ontbijt. Maar grote kans dat je zelf geen zin hebt om iets in elkaar te flansen. Gelukkig zijn er meer dan genoeg plekjes waar je ontbijtjes kunt afhalen! Wij geven jou de tips.

Lees verder

Iets langer in de stad? - Voor lunch, high tea of diner?