Binnenstad

Nijmegen heeft op dit moment misschien wel de meest bruisende binnenstad van Nederland. Je kunt er heerlijk een dagje winkelen of juist genieten van de gezellige cafés en restaurants. Nijmegen barst van de leuke speciaalzaken en hotspots voor een lekkere lunch, een perfecte kop koffie of een fijn speciaalbier. Met de vele podia en musea, valt er ook genoeg te halen voor de cultuurliefhebber. 

© Make My Day

Kom shoppen

Het is geweldig shoppen in de binnenstad van Nijmegen! Met leuke winkelstraten en winkels voor iedereen. De Lange Hezelstraat is de oudste winkelstraat van Nederland. Absoluut een bezoekje waard als je er nog nooit bent geweest. Op de Grote Markt en in de Burchtstraat vind je onder meer de Decathlon, HEMA, H&M en C&A. De Marikenstraat is de moderne 'koopgoot' van Nijmegen met twee verdiepingen. 

Lees meer over winkelen in Nijmegen

Moet je tijdens het shoppen ineens naar het toilet? Batterij van je telefoon op? Of ben je op zoek naar een tijdelijke kinderopvang? In het centrum van Nijmegen kun je terecht voor diverse handige bijzaken! Bekijk hier het aanbod van openbare voorzieningen

© Grand Café Waterwolf

Een hapje eten en wat drinken

Pak een stoel en schuif aan! Met het uitgebreide aanbod aan cafés en restaurants in de binnenstad van Nijmegen vind je er altijd wel een naar jouw smaak. Aan de Grote Markt in Nijmegen zijn vele cafés gevestigd. Ook op het Koningsplein kun je heerlijk lang borrelen. Voor restaurants kun je het beste naar het Kelfkensbos of Waalkade, want daar heb je genoeg keus! 

Bekijk het aanbod
© Jurjen Drenth

Ontdek de binnenstad

De binnenstad heeft zoveel moois te bieden, dat het niet in één dag te bekijken is. Kies er daarom voor om nog een nachtje te blijven! Wil je dat niet? Dan hebben wij een mooie wandelroute langs de highlights en bezienswaardigheden van Nijmegen!

Ontdek wandelend de binnenstad met deze wandelroute.

Ontmoet de ondernemers van Nijmegen

Events in de binnenstad