Ontdek het centrum van Nijmegen

Nijmegen heeft op dit moment misschien wel de meest bruisende binnenstad van Nederland. Je kunt er heerlijk een dagje winkelen of juist genieten van de gezellige cafés en restaurants. Nijmegen barst van de leuke speciaalzaken en hotspots voor een lekkere lunch, een perfecte kop koffie of een fijn speciaalbier. Met de vele podia en musea, valt er ook genoeg te halen voor de cultuurliefhebber. 

Kom shoppen

Het is geweldig shoppen in de binnenstad van Nijmegen! Met leuke winkelstraten en winkels voor iedereen. De Lange Hezelstraat is de oudste winkelstraat van Nederland. Absoluut een bezoekje waard als je er nog nooit bent geweest. Op de Grote Markt en in de Burchtstraat vind je onder meer de Decathlon, HEMA, H&M en C&A. De Marikenstraat is de moderne 'koopgoot' van Nijmegen met twee verdiepingen. 

Lees meer over winkelen in Nijmegen

Moet je tijdens het shoppen ineens naar het toilet? Batterij van je telefoon op? Of ben je op zoek naar een tijdelijke kinderopvang? In het centrum van Nijmegen kun je terecht voor diverse handige bijzaken! Bekijk hier het aanbod van openbare voorzieningen

Een hapje eten en wat drinken

Pak een stoel en schuif aan! Met het uitgebreide aanbod aan cafés en restaurants in de binnenstad van Nijmegen vind je er altijd wel een naar jouw smaak. Aan de Grote Markt in Nijmegen zijn vele cafés gevestigd. Ook op het Koningsplein kun je heerlijk lang borrelen. Voor restaurants kun je het beste naar het Kelfkensbos of Waalkade, want daar heb je genoeg keus! 

Bekijk het aanbod

Laat je verrassen - door alle leuke buurten en straten in het centrum

Ontdek de binnenstad

De binnenstad heeft zoveel moois te bieden, dat het niet in één dag te bekijken is. Kies er daarom voor om nog een nachtje te blijven! Wil je dat niet? Dan hebben wij een mooie wandelroute: Walk of the Town. Het is een belevingsroute door de stad langs culturele hotspots, historische en iconische bouwwerken met bijzondere uitzichten. Volg 'm en laat je verrassen!

Lees meer

Wandel door het centrum

Bijzondere gebouwen

In de binnenstad van Nijmegen staan veel bijzondere gebouwen. Ieder vertellen ze hun eigen verhaal over het verleden en heden. Wist je bijvoorbeeld al dat het stadhuis sinds 1400 wordt bestuurd vanuit de Burchtstraat? En ken je het verhaal van het besiendershuis? Is je antwoord nee, dan is het tijd om je eens te verdiepen in de gebouwen van Nijmegen.

Lees meer

Er is van alles te beleven en te doen - Bezoek de markt, ga naar het park of een evenement

Ontmoet de Nijmeegse ondernemers

De oudste stad van Nederland barst van de ondernemers. Gelukkig maar, want het zijn de ondernemers die de stad maken tot wat het is! Maak kennis met de gezichten achter jouw favoriete winkels, restaurants en andere leuke plekjes in Nijmegen.

Lees meer