Markt in Nijmegen

De markt in Nijmegen. Lekker in de buitenlucht slenteren langs de marktkraampjes. Verse groenten, vis, bloemen en kaas. Kleding, speelgoed, tassen of snoep. Stoffen, wenskaarten, gereedschap, mobiele telefoonaccessoires; je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het op een van de Nijmeegse markten. De hele week is er op verschillende plaatsen wel een markt in Nijmegen te vinden. Soms is er een bijzondere markt. De belangrijkste markten worden in het centrum van Nijmegen gehouden.

Vlooienmarkt rond Stevenkerk

Iedere maandag vindt rond de Stevenskerk de gezellige Lusemert (vlooienmarkt) plaats. Zoeken en snuffelen naar antiek en brocante of naar gebruikte alledaagse dingen.

Groente- en warenmarkt

Op Kelfkensbos wordt ook op maandagen tussen 09.00 en 14.00 uur een grote groentemarkt gehouden. En een grote goed bezette warenmarkt is er dan op de Augustijnenstraat, Grote Markt, Burchtstraat en Hoogstraat.

Biologische, groente- en warenmarkt

Op zaterdagen van 8.30 tot 14.00 uur is het Kelfkensbos het decor voor een specifieke groente- en biologische boerenmarkt, aangevuld met zuivel- en vis. Augustijnenstraat, Grote Markt en Burchtstraat in het centrum van Nijmegen bieden ook op zaterdag ruimte aan een uitgebreide warenmarkt.

Boeken- en platenmarkt maar ook kunst en curiosa

Ook wordt iedere zaterdag op het Mariënburgplein van 10.00 tot 17.00 uur een boeken- en platenmarkt gehouden. Elke laatste zaterdag van de maand worden op het Mariënburgplein de kramen met boeken en platen aangevuld met verkoopstands voor kunst en curiosa.

Speciale zondagsmarkten

Op diverse zondagen en feestdagen zijn er zondagsmarkten, die ieder een eigen thema dragen. Een paasmarkt, een sinterklaasmarkt, een kermismarkt of een kerstmarkt… Afhankelijk van de dagen en festiviteiten, passen de kraamhouders de inhoud van hun kraampje aan. Kijk hier voor een actueel overzicht van alle zondagsmarkten.

Wil je ook een standplaats op de markt?

Wil je een marktstandplaats aanvragen? Dan kun je hiervoor een vergunning aanvragen bij de gemeente Nijmegen. Voor meer informatie bezoek je deze webpagina van de gemeente.

9x dingen die je op de markt kunt verkrijgen

Even lekker in de buitenlucht slenteren langs de lokale marktkraampjes… gelukkig kunnen we de ‘mert’ op zaterdagen bezoeken in Kelfkensbos tussen 08.30 en 14.00 uur (Augustijnenstraat, Grote Markt en Burchtstraat). Heerlijke koeken van marktbakker Le Perron, kaas vers van het mes en gebakken vis van Wouter Koelewijn voor onderweg... Wij vertellen je waar je moet zijn op de zaterdagmarkt van Kelfkensbos!

Lees verder

Fotoverslag: Markt in Nijmegen

Iedere maandagochtend en -middag verandert het centrum van Nijmegen in een bruisende en drukke aangelegenheid. Maar liefst 35 ondernemers staan met hun kraam op de Grote Markt, Burchtstraat en Kelfkensbos. De maandagmarkt is favoriet bij menig Nijmegenaar.

Bekijk het fotoverslag