Muziekfestivals in Nijmegen

Met de lentekriebels beginnen ook de festivalskriebels. En in Nijmegen weten we hoe we moeten festivallen. Of je nu het liefst dagenlang staat te dansen, je favoriete artiesten wilt zien of gewoon met je vrienden wilt genieten van de festivalsfeer: er is voor ieder wat wils. Verheug jij je ook al op de rijen voor de muntenkassa, bier in plastic bekers en wonderschone optredens in de avondzon? Wij wel! Lees hier alles over de festivals in Nijmegen.

April

Oranjepop - 27 april

Op Koningsdag, 27 april trapt Oranjepop traditiegetrouw het festivalseizoen af in het Hunnerpark. Nog meer dan voorheen is aandacht besteed aan een programma waar de muziekliefhebber zijn vingers bij aflikt. Oranjepop is een van de weinige plekken in Nederland die op Koningsdag gericht is op (alternatieve) popmuziek. 

Mei

Bevrijdingsfestival Nijmegen - 5 mei 

Het Nijmeegse Bevrijdingsfestival wordt voor de tiende keer georganiseerd door het 4 en 5 Mei Comité Nijmegen en poppodium Doornroosje. We vieren de vrijheid en staan stil bij de vaak persoonlijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. 

Valkhofpark

Nijmegen By Day Bevrijdingsfestival - 5 mei 

Op dinsdag 5 mei staat er iets moois te gebeuren in Nijmegen: de nieuwste editie van ‘Nijmegen By Day’! Een overdags festival waarbij Nijmegen in de spotlight komt te staan! Kies je route langs de verschillende area's met ieder zijn eigen muziekstijl en concept. ‘Daydrinking’ krijgt hier een compleet nieuwe betekenis!

Iconic Festival - 8 mei 

Het Iconic Festival keert in 2021 terug naar het Valkhofpark voor een derde editie. Verwacht een dag vol muziek van jouw Helden, want de beste Tributebands van Europa kruipen in de huid kruipen van hun iconen om een spectaculaire show weg te geven. 

Iconic Festival

Dag van het Levenslied - 9 mei 

Het is inmiddels een traditie: op Moederdag vindt in Nijmegen al jaren de Dag van het Levenslied plaats, hét smartlappenfestival met een knipoog. Het festival vindt plaats op 10 mei in het Valkhofpark. Tijdens een voorronde worden artiesten geselecteerd die tijdens het festival ons gaan verblijden met hun zangkunsten. Dus Sing, Nuil, Lach, Huil en Bewonder! 

Subcultuur Hemelvaart Festival - 13 mei 

Het is lente, het is hemelvaart en het is tijd voor het Subcultuur Hemelvaart Festival. Je vindt het festival op 13 mei, daar waar stad en Waal elkaar ontmoeten, het Honigcomplex. En zoals we van Subcultuur gewend zijn, staat er weer een strakke line-up.

Het Zusje van Debbie Festival - 14 mei 

Op vrijdag 14 mei is het zover: de dag der dagen, D-day, le moment suprême, de tweede editie van Het Zusje van Debbie Festival! Net als vorig jaar toveren we de vrijdag na Hemelvaart het Honigcomplex om tot een speeltuin, waar je kan dansen, ontdekken, versieren, eten en drinken tot de zon al lang verdwenen is. Muzikaal is het festival net zo dansbaar als je van ze gewend bent, oude bekenden Debbie, Nancy en Donny keren terug en er valt nóg meer te ontdekken in de vorm van geheime feestjes en gekke plekken.

Music Meeting Festival - 22 t/m 24 mei 

International Music Meeting Festival gaat dwars door stijlen, genres en culturen. Compromisloos en avontuurlijk. Van jazz en improvisatiemuziek tot traditionele muziek en unieke cross-overs. Tijdens het Pinksterweekend staat Park Brakkenstein in Nijmegen drie dagen lang in het teken van muzikale ontmoetingen en internationale samenwerkingen. Maar ook met interviews, mini-concerten, masterclasses en workshops. Music Meeting geeft een podium aan de beste artiesten wereldwijd. Getalenteerde artiesten die zelden of nooit in Nederland te zien zijn geweest. Op dit festival ontdek je nieuwe muziek.

Honey Honey 'The Festival' - 22 mei

Het oosten van ’t land kleurt roze, rood, oranje, geel, groen, blauw en paars. Honey Honey ‘The Festival’ doet zijn intrede. De plek waar we dwalen en zweven, scharrelen en spelen, dansen en delen. Voel de vrijheid om jezelf te zijn en vier de rijkheid van het leven. Van queer, hetero, drag, homo, bi, pan, trans en alles daar tussenin, iedereen is welkom.

Lentefabriek - 23 mei 

Lentefabriek is hét nieuwe lentefestival van Nijmegen en jouw beste opstapje naar de zomer! Je favoriete feestjes in Nimma komen tijdens Pinksteren voor het eerst samen in de open lucht bij De Vasim en zorgen voor het ultieme lentegevoel. Fiesta Macumba brengt tropische temperaturen met de heetste Música Latina, Chocolade trakteert je op een Hip-Hop/R&B line-up om je vingers bij af te likken en Froday geeft je energie for days met de meest dansbare Afro tunes! Als kers op de taart voegt Smkmrkt met hun food area een smaakexplosie toe aan dit heerlijke recept.

GROFF Festival Nijmegen - 28 mei 

Goedkope biertjes, heerlijk eten en geweldige muziek komen samen op één festival met een fantastische sfeer. Ook dit jaar zal openluchttheater de Goffert worden omgetoverd tot GROFF festival! Of je nou voor de main stage kiest of liever een dansje doet tussen de bomen, je zal op GROFF geen moment stil staan. De DJ’s nemen je mee langs hitjes, house, disco en nog veel meer. Alsof dat nog niet genoeg is stellen ook onze live acts nooit teleur.

Juni

Drift Festival - 10 t/m 12 juni 

Deze lente luiden we de festivalzomer in met een dubbeldikke viering van een decennium Drift Festival in De Vasim. Drift pakt uit met maar liefst zeven podia, gevuld met de beste (inter)nationale elektronische & live acts van het moment.

 

Drift Festival

Kids 'n' Billies - 19 juni 

Zaterdag 19 juni valt Openluchttheater de Goffert wederom ten prooi aan het Kids 'n' Billies Festival. Twee podia met rock 'n roll bands van bluegrass tot rockabilly en van rhythm 'n blues tot garagepunk. Al 18 jaar kenmerkt het muziekfestival zich door de kindvriendelijke opzet. Tal van activiteiten met een link naar rock 'n roll bieden vermaak voor de koters.

Hackensaw

Juli

Down the Rabbit Hole - 2 t/m 4 juli 

Dit festival vindt dan wel niet plaats in Nijmegen, het voelt toch echt als een Nijmeegs festival en mag niet ontbreken in dit overzicht. Op 2, 3 en 4 juli 2021 strijkt strijkt Down The Rabbit Hole voor de zevende keer neer in de Groene Heuvels bij Beuningen. Deze avontuurlijke minivakantie aan het kraakheldere meer speelt zich af rond drie muziekpodia en allerlei verscholen wereldjes waar oneindig veel te ontdekken is. 

Vierdaagsefeesten - 17 t/m 23 juli 

De Vierdaagsefeesten zijn bijna overbodig om te noemen, want iedere Nijmegenaar heeft de feesten al in de agenda staan, een week vrije gepland en is aan het aftellen. Een weekje later dan we gewend zijn, maar ook dit jaar kun je weer zeven dagen feesten, dansen, eten, drinken en nog veel meer. Met meer dan 40 podia en 1000 optredens verdeeld over Nijmegen is dit het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland! 

Waalkade

Augustus

Oosterliefde Festival - 7 augustus 

Met trots is het Liefde Festival terug met de tweede editie van het Oosterliefde Festival 2021. Op zaterdag 7 augustus zal het NYMA-terrein opnieuw worden omgetoverd tot een festival paradijs! Samen met de tofste partijen uit het uitgaansleven van Nijmegen zorgen ze voor een liefdevolle belevenis. Met hitjes van toen, vrolijke house en disco sounds, latin music, vrouwvriendelijke hiphop, silent disco en de tofste randprogrammering. 

September

Het Nest Festival - 4 september

Op naar nieuwe avonturen en een nog mooier, warmer en groter Nest in het Goffertpark. Vijf groene stages voor alle soorten liefhebbers. Een handgemaakt programma, met liefde geselecteerde artiesten en nog veel meer zoals; lichtkunstenaars, die ene kerel van vroeger, een buitenbios, crème de la crème van eigen bodem, bomen, goed en bijzonder eten, vage gesprekken, (hopelijk) weer goed weer, green teams, sluiproutes, geinig randprogramma, slechte woordgrappen en nog veel meer..

Festival De Oversteek - 4 t/m 5 september

Kunstenfestival De Oversteek trapt vlak na de zomervakantie traditiegetrouw het culturele seizoen af in Nijmegen-Noord. De dertiende festivaleditie is zaterdag 4 en zondag 5 september 2021. 

Bekijk hier alle festivals