Muziekfestivals in Nijmegen

In Nijmegen weten we hoe we moeten festivallen. Of je nu het liefst dagenlang staat te dansen, je favoriete artiesten wilt zien of gewoon met je vrienden wilt genieten van de festivalsfeer: er is voor ieder wat wils. Verheug jij je ook alweer op de rijen voor de muntenkassa, bier in plastic bekers en wonderschone optredens in de avondzon? Wij wel! Lees hier alles over de festivals in Nijmegen.

Heb je een tip? Mail de redactie!

Mei

Het Nijmeegse Bevrijdingsfestival - 5 mei

Het Nijmeegse Bevrijdingsfestival kan na 2 jaar eindelijk weer doorgaan! Stichting 4 en 5 mei Nijmegen en poppodium Doornroosje hebben een mooi programma samengesteld om samen de vrijheid te vieren in het Hunnerpark. Artiesten als Blanks, Poke, Cho en Remco Beekwilder zijn aanwezig. Kom jij ook de vrijheid vieren op deze mooie, betekenisvolle dag? 

 

 

Naar de website

Iconic Festival - 7 mei

Het Iconic Festival in 2021 is verplaatst naar 7 mei 2022. Verwacht een dag vol muziek van jouw Helden, want de beste Tributebands van Europa kruipen in de huid van hun iconen om een spectaculaire show weg te geven. 

Naar de website
Iconic Festival

Dag van het Levenslied - 8 mei

Sing, Nuil, Lach, Huil en Bewonder! Na twee jaar is het tijd om elkaar weer in het echt te zien - traditiegetrouw - op Moederdag 8 mei. Dus kom naar het Valkhofpark dan halen we met z'n allen de twee gemiste jaren in.

Naar de website

GROFF Festival - 20 mei

Goedkope biertjes, heerlijk eten en geweldige muziek komen samen op één festival met een fantastische sfeer. Ook dit jaar zal openluchttheater de Goffert worden omgetoverd tot GROFF festival! Dansen op hitjes, house, disco, live-acts en nog veel meer! Het festival voor en door studenten, dat klein maar fijn is en waar gezelligheid voorop staat. 

Naar de website
GROFF Festival

Subcultuur Hemelvaart Festival - 26 mei

Subcultuur laat de Honig achter zich en reïncarneren - iets verderop - opnieuw aan de oevers van de Waal. Subcultuur Hemelvaart gaat vanaf donderdag 26 mei verder op het welbekende Vasim terrein.

Naar de website

Het Zusje van Debbie - 28 mei 

Het Zusje van Debbie tovert het Vasim-terrein op 28 mei over tot hun eigen speeltuin, waar je kan dansen, ontdekken, versieren, eten en drinken. Tot de zon allang verdwenen is. Met een diverse line-up en een potpourri aan stages en een randprogramma om je vingers bij af te likken. 

Naar de website

Juni

Music Meeting Festival - 4 t/m 6 juni

Music Meeting Festival gaat dwars door stijlen, genres en culturen en biedt al ruim 35 jaar een podium aan de beste artiesten wereldwijd: musici die zelden of nooit in Nederland te zien zijn geweest, met nieuwe projecten of in bijzondere samenstellingen. Tijdens het Pinksterweekend staat Park Brakkenstein in Nijmegen traditioneel drie dagen lang, met meer dan dertig concerten, in het teken van muzikale ontmoetingen. 

 

Naar de website

Drift Festival - 11 juni

Drift heeft dit jaar wat te vieren! Ze bestaan namelijk 20 jaar en willen dat deze lente samen met jou vieren tijdens het tiende Drift Festival. Kom jij de voetjes van de vloer dansen op de elektronische muziek bij Vasim

Naar de website

Nijmegen Klinkt! - 11 en 12 juni 

Nijmegen Klinkt! is een samenwerking van Valkhof Klassiek, het Nijmeegs Muziekfestival, Nijmeegse Federatie voor Muziekverenigingen en de Nijmeegse Torendag. Op zaterdag vindt je een straatparade door de stad heen, popkoren bij de Mariënburgkapel, een breed programma in het Valhofpark, de Nicolaaskapel en Plein '44. Op zondag is het volop op het Valkhof, de Nicolaaskapel en het paviljoen van de Lindenberg. In de Schepenhal, Stevenskerk en Molenstraatkerk is een afwisselend programma. 

 

Naar de website

50/50 fest - 16 t/m 19 juni

Dompel je vier dagen onder in een wereld die echt anders is. Jij bent namelijk zelf het programma en ook ben je het hele festival zelfvoorzienend. Want op het 50/50 fest kun je niks kopen. Deel je ervaring, eten, drinken en acts met je medefestivalgangers. Het festival vindt dan wel plaats net over de grens, maar het zijn Nijmeegse initiatiefnemers die dit festival mogelijk maken.

Naar de website

Parasól: Zomerfestival - 25 juni

De zon op je gezicht, drankje erbij, vrienden om je heen... Vier de start van de zomer bij Parasól! Openluchttheater de Goffert vormt het decor voor het zomerfestival. Zaterdag 25 juni strijken ze neer in de openlucht met, zoals beloofd, een nieuwe sound en een koers die niet veranderd is. 

Naar de website
Parasól - Valkhof

Het Waalzinnig Festival - 26 juni 

Het Waalzinnig Festival staat voor kunst voor en door iedereen. Het stimuleert iedereen om zich te uiten door middel van kunst in al zijn verschijningsvormen. En op zondag 26 juni komt Het Waalzinnig Festival weer terug! Geniet van een dag vol activiteit, kunst, muziek en inspiratie. Met podia in LUX, de bibliotheek en op het plein. Ook zullen er exposities in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis zijn. 

Naar de website

Juli

Down the Rabbit Hole - 1 t/m 3 juli

Dit festival vindt dan wel niet plaats in Nijmegen, het voelt toch echt als een Nijmeegs festival en mag niet ontbreken in dit overzicht. Deze avontuurlijke minivakantie aan het kraakheldere meer speelt zich af rond drie muziekpodia en allerlei verscholen wereldjes waar oneindig veel te ontdekken is.

Naar de website

Vierdaagsefeesten - 16 t/m 22 juli

Nu de Vierdaagsefeesten al twee jaar niet door konden gaan, kijken we allemaal extra uit naar zomer 2022! Hopelijk mogen we dit jaar weer de mooiste 7 dagen van het jaar samen vieren. Save the date: 16 t/m 22 juli 2022!

Naar de website

Valkhof Festival - 16 t/m 22 juli

In 2022 is Valkhof Festival na drie jaar terug in full form: in het Valkhofpark, tijdens de échte Vierdaagsefeesten-week en volledig gratis!

Naar de website

Matrixx tijdens de Vierdaagsefeesten - 16 t/m 22 juli

Block vast alle dagen vanaf zaterdag 16 juli tot en met vrijdag 22 juli 2022 in je agenda, want Matrixx at the Park, Matrixx Live aan de Kade en Matrixx Rade aan de Kade zijn er dan gewóón weer bij.

Naar de website

Augustus

Oosterliefde Festival - 13 augustus 

Met trots is het Liefde Festival terug met de tweede editie van het Oosterliefde Festival 2022. Op zaterdag 13 augustus is het festival op de splinternieuwe locatie De Lentse Plas! Samen met de tofste partijen uit het uitgaansleven van Nijmegen zorgen ze voor een liefdevolle belevenis. Met hitjes van toen, vrolijke house en disco sounds, latin music, vrouwvriendelijke hiphop, silent disco en de tofste randprogrammering. 

Naar de website

We love the 90’s - 27 augustus

Ga terug naar je jaren 90 tijdens het grootste 90's festival van Europa. 2 stages met de beste nationale en internationale artiesten uit de jaren 90.

Naar de website

Puur Hollands Outdoor - 28 augustus

Puur Hollands is het gezelligste feestje van Brabant & Gelderland. De beste topartiesten van Nederlandse bodem zorgen voor de live meezinghits.

Naar de website

September

Het Nest Festival - 3 september

Op naar nieuwe avonturen en een nog mooier, warmer en groter Nest in het Goffertpark. Vijf groene stages voor alle soorten liefhebbers. Een handgemaakt programma, met liefde geselecteerde artiesten en nog veel meer zoals; lichtkunstenaars, die ene kerel van vroeger, een buitenbios, crème de la crème van eigen bodem, bomen, goed en bijzonder eten, vage gesprekken, (hopelijk) weer goed weer, green teams, sluiproutes, geinig randprogramma, slechte woordgrappen en nog veel meer..

Naar de website

Festival De Oversteek - 3 september

Kunstenfestival De Oversteek trapt vlak na de zomervakantie traditiegetrouw het culturele seizoen af in Nijmegen-Noord.

Naar de website

BCKYRD Festival - 10 september

BCKYRD Festival is de kleurrijkste afsluiter van je zomer. Op zaterdag 10 september toveren de creatievelingen van De Achtertuin het NYMA-terrein om tot een spectaculaire culturele speeltuin met vijf eigenzinnige stages en ontelbaar veel smaken. 

Naar de website

Het Samba Festival - 3 en 4 september 

Het Samba Festival op 3 en 4 september maakt er weer een feestje van! Op zaterdag 3 september kunnen sambaspelers workshops volgen van docenten uit heel Europa in de Lindenberg. Er is ook een avondshow met live muziek. Het is een dag om te leren, muziek te spelen, te luisteren, oude vrienden ontmoeten en nieuwe vrienden maken. Op zondag 4 september is het Play Out Loud Sunday, waar slagwerkgroepen hun muziek aan elkaar en het publiek laten horen. Groepen spelen op vier prachtige locaties in de stad Nijmegen, allemaal dicht bij de festivallocatie.  

Naar de website

Oktober

Het Foute Oktoberfest - 1 oktober

Het Foute Oktoberfest gaat door op zaterdag 1 oktober 2022 in het Goffertpark! In de grootste feesttent van Europa met plaats voor 15.000 man kun feesten als nooit tevoren met de beste feestartiesten van het moment. Und du? Bist du dabei?! 

 

Naar de website

Festival Jazz International - 26 - 30 oktober 

Van 26 t/m 30 oktober vindt Festival Jazz International Nijmegen (FJIN) weer plaats. Net zoals voorgaande jaren presenteert FJIN een divers en internationaal programma met artiesten uit zeven landen en raast door de vele uiteenlopende facetten die de hedendaagse jazz te bieden heeft. Daarnaast laat het festival het publiek kennis maken met jong, lokaal talent en biedt het een podium aan unieke projecten. 

Naar de website

November

Herfstdrift Festival Weekender​ - 25 t/m 26 november

Op 25 én 26 november heet Drift je welkom op het geliefde Vasim-terrein! Het terrein wordt omgetoverd tot een industriële speeltuin en samen dansen we op de toekomst.

 

Naar de website
Drift Festival