Festivals in Nijmegen

In Nijmegen weten we hoe we moeten festivallen. Of je nu het liefst dagenlang staat te dansen, je favoriete artiesten wilt zien of gewoon met je vrienden wilt genieten van de festivalsfeer: er is voor ieder wat wils. Verheug jij je ook alweer op de rijen voor de muntenkassa, bier in plastic bekers en wonderschone optredens in de avondzon? Wij wel! Lees hier alles over de festivals in Nijmegen.

Heb je een tip? Mail de redactie!

Februari

Vroeg Pieken - 2 februari 

Bij Vroeg Pieken ga je lekker los op jouw favoriete hits. Jij bepaalt samen met de DJ’s welke nummers er gedraaid worden op de vrijdagavond. Van disco tot pop, van funk tot hiphop. Er is geen reden om te wachten met dansen in de Waalhalla, toch?

Naar de website

Subcultuur - 2 februari

Op 2 februari bestaat Subcultuur 11 jaar! Ze vieren dit zoals altijd groots met een aantal klinkende namen uit de nachtscene, zoals Perel, Roi Perez en Audrey Danza. 

Naar de website

Rauwe kicks - 3 februari

Heb jij zin om te stampen en ben je niet vies van wat rauwe kicks dwars door je botten? Maak je dan klaar voor RAUWE KICKS! Dit is hét hardstyle event in Doornroosje. Er wordt flink uitgepakt met twee area's: een rawstyle en uptempo area. Mocht je hardstyle leuk vinden, kan deze zeker niet ontbreken op jouw festivallijstje!

Naar de website

Maart

InScience - 12 t/m 17 maart

Tijdens het grootste internationale filmfestivals voor de wetenschapsfilm in Europa zie je de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen. Tijdens het festival ontmoeten internationale topwetenschappers, filmmakers en publiek elkaar om de nieuwste inzichten te delen die de wereld van morgen vormgeven.

Naar de website

April

Wintertuinfestival - 1 april

Luister, kijk en laat je inspireren door uitgesproken verhalen tijdens het Wintertuinfestival! Op Tweede Paasdag 1 april 2024 keren ze poppodium Doornroosje binnenstebuiten met een bruisend programma vol gevestigde namen en jong talent. Of je nu een theatrale performance bijwoont, je favoriete nieuwe schrijver ontmoet of luistert naar een van de vele interviews of voordrachten: verwacht een dag vol experiment, entertainment en verdieping. 

Naar de website

Go Short - 3 t/m 7 april

Naast het bewonderen van de beste korte films van Europa, biedt Go Short een diverse focusprogramma’s en een uitgebreid randprogramma, educatieve activiteiten, workshops, feestjes en ontmoetingsplekken voor filmmakers, publiek en andere betrokkenen. Dat wil je niet missen!

Billy in Bottendaal - 7 april

Ben jij een echte Rock 'n Roll fan? Dan wil je dit Kroegenfestival in het altijd gezellige Bottendaal zeker niet missen! In zes verschillende kroegen zullen acht echte Rock 'n Roll bands voor een onvergetelijke avond zorgen.

Naar de website

Mei

Het Nijmeegse Bevrijdingsfestival - 5 mei

Op 5 mei vieren we dat we nog altijd in vrijheid leven tijdens Het Nijmeegse Bevrijdingsfestival. Nu misschien wel meer dan ooit. We staan stil bij de verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Ook ons mooie Nijmegen is in de oorlog immers hard geraakt. Kom jij ook de vrijheid vieren op deze mooie, betekenisvolle dag? 

Naar de website

Subcultuur Hemelvaart Festival - 9 mei

Met Hemelvaart organiseert Subcultuur weer een festival op 9 mei. Wanneer de energie van de lente haar hoogtepunt bereikt, komen we weer samen voor dit heerlijke Hemelvaart festival op het welbekende Vasim terrein.

Naar de website

Iconic Festival - 11 mei

Als je zin hebt in een dag vol muziek van enthousiaste muzikanten die in de huid kruipen van hun iconen om een spectaculaire show weg te geven, zet 13 mei 2023 dan maar in je agenda! Op het Iconic Festival geniet je van fenomenale tribute acts uit binnen- en buitenland die de beste muziek spelen van toen en nu (allemaal live!).

Naar de website

Het Zusje van Debbie - 11 mei 

Verwacht een enorm dansbaar programma, een randprogramma van jewelste, bier en cocktails. Het Vasim terrein wordt volledig omgetoverd met het Zusje van Debbie festival.

Naar de website

Dag van het Levenslied - 12 mei

De Dag van het Levenslied vindt op Moederdag plaats. Dus neem je moeder mee naar het Valkhofpark en geniet van een dag vol gezelligheid!

Naar de website

Bolwerk - 18 mei

Houd jij van harde beukers? Maak je dan klaar voor een nacht vol industriële en powerful vibes in Waalhalla!

Naar de website

Music Meeting Festival - 18 t/m 20 mei

Een weekend ervaring vol verschillende stijlen, genres en culturen en een podium vol unieke musici. Tijdens Pinksterweekend staat Park Brakkenstein drie dagen lang in de spotlights. In 2023 vindt Music Meeting plaats van 18 tot en met 20 mei. Dit belooft een grote ervaring te worden met veel muzikale ontmoetingen. De eerste namen zijn zelfs al een tijd bekend

 

Naar de website

GROFF Festival - 19 mei

Op dit festival zal openluchttheater De Goffert omgetoverd worden tot het GROFF festival! Betaalbare biertjes, heerlijk eten en geweldige muziek komen hier samen op één festival met een fantastische sfeer! De DJ’s nemen je mee langs hitjes, house, disco en nog veel meer!

Naar de website
GROFF Festival

Juni

Foodfestival Trek - 31 mei, 1 en 2 juni

Hét grootste rondreizende foodfestival van Nederland keert in 2023 terug naar hartje Nijmegen. In het Hunnerpark kun je genieten van excentriek entertainment gecombineerd met een tientallen eet- en drinkkraampjes. Ook dit jaar zal Trek gratis toegankelijk zijn voor jong en oud.

Naar de website

Nijmegen Klinkt! - 1 en 2 juni 

Nijmegen Klinkt! zal de binnenstad van Nijmegen weer omtoveren tot toneel van musicerend Nijmegen. Van muziekgroepen tot een grote parade, Plein 44 leeft op.

Naar de website

Stroom Festival - 4 t/m 7 juni

Maak je klaar voor Stroom Festival '24! Tijdens Stroom laten we ons leiden door het spanningsveld van elektronische muziek. In de dagen voorafgaand aan Drift Festival staan ze stil bij verschillende (digitale) mogelijkheden om muziek te luisteren en te maken. Dompel je onder in een wereld vol vernieuwing, experiment en ontwikkelingen in de elektronische muziek scene.

Naar de website

Drift Festival - 8 juni

Ook dit jaar keert Drift terug. Dansend de late lente in met heerlijke nummers uit de genres house tot techno.

Naar de website

50/50 fest - 13 t/m 16 juni

Vier dagen lang dompel je jezelf onder in een wereld die echt anders is! Hét festival waarbij alles kan en mag zal dit jaar plaatsvinden van 13 t/m 16 juni. De bezoekers zijn de act en staan dat weekend centraal. Op 50/50 Fest ontmoet je mensen en groepen die het beste van zichzelf laten zien.

Naar de website

Parasól Zomerfestival - 15 juni

In het Openluchttheater de Goffert swing je tussen de wuivende bomen met een cocktail in je hand. Parasól nodigt jou en je vrienden uit voor deze onvergetelijke dag en tevens de start van de zomer. Het is weer tijd om te dansen!

Naar de website

Rammstein - 18 en 19 juni

In juni 2022 stond het Goffertpark in vuur en vlam tijdens het concert van Rammstein. En dit jaar keert de metalband weer terug! Op dinsdag 18 juni en woensdag 19 juni zullen de Duitse rockers te zien zijn in Nijmegen. Met zo'n geschiedenis van grootse shows en onvergetelijke momenten verwachten we natuurlijk opnieuw een indrukwekkend spektakel.

Lees meer

Kids 'n Billies - 22 juni

Heb je een passie voor Rock 'n Roll en deel jij je passie ook graag met je kinderen? Dan is het kindvriendelijke Rock 'n Roll festival 'Kids 'n Billies' zeker het bezoeken waard. Je luistert er naar rock 'n roll bands van bluegrass tot rockabilly en van surf tot garagepunk en voor de kinderen zijn er tal van stoere activiteiten. 

Naar de website

Bruce Springsteen and The E Street Band - 27 en 29 juni

Goffertpark wordt op 27 en 29 juni het bruisende podium voor Bruce Springsteen and The E Street Band, die een spectaculaire show zullen neerzetten. De optredens maken deel uit van hun Europese tournee en beloven een onvergetelijke ervaring te worden voor muziekliefhebbers. Mis de kans niet om getuige te zijn van deze legendarische band in actie tijdens hun bezoek aan Nijmegen! 

Lees meer

Down the Rabbit Hole - 30 juni t/m 2 juli

Dit festival vindt dan wel niet plaats in Nijmegen, het voelt toch echt als een Nijmeegs festival en mag niet ontbreken in dit overzicht. Deze avontuurlijke minivakantie aan het kraakheldere meer speelt zich af rond drie muziekpodia en allerlei verscholen wereldjes waar oneindig veel te ontdekken is.

Naar de website

Juli

Vierdaagsefeesten - 13 t/m 19 juli

De mooiste dagen van het jaar; de Vierdaagsefeesten! Het is niet één evenement, maar 40 festivals in één. Elk podium in de stad vormt en festival op zich. Overal is er wat te doen. Voor ieder wat wils. Proost jij mee?

Naar de website

Valkhof Festival - 13 t/m 19 juli

Tijdens de Vierdaagsefeesten mag het Valkhof Festival natuurlijk niet ontbreken. De plek waar ook dit jaar veel internationale toppers en artiesten zich zullen presenteren en dit geheel gratis.

Naar de website

Matrixx - 13 t/m 19 juli

Ook Matrixx at the Park, Matrixx Live aan de Kade en Matrixx rade aan de Kade keren TERUG. Markeer de data en wees er bij tijdens de vierdaagsefeesten.

Naar de website

Drift op de Boot - 13 t/m 19 juli 

De komende zomer laat Drift op de Boot de trossen weer los! Met maar liefst 12 vaarten, 3 partners en 21 artiesten maken ze er weer een zomers feestje van tijdens de Vierdaagsefeesten. 

Naar de website

Augustus

BCKYRD Festival 

BCKYRD Festival is hét Street Culture Festival van Nijmegen. Tijdens BCKYRD Festival ga je op zoek naar de overeenkomsten tussen de verschillende culturen. Verdeeld over verschillende podia bieden ze een breed muziekprogramma wat zich richt op Hiphop, Latin, Afrobeats en future sounds. Het muziekprogramma wordt gecombineerd met dans, fashion, food en sport, met als overkoepelend thema ‘Blending Colors’.

Naar de website

We love the 90's - 17 en 18 augustus

Ben jij gek op hitjes uit de 90's? Dan wil je het festival We love the 90's in het Goffertpark dit jaar echt niet missen! Zing en dans mee op de muziek van de beste artiesten uit de jaren 90.

Naar de website

Het Nest Festival - 31 augustus

Met het hoofd fris sluit je de zomerperiode gezamenlijk af op Het Nest Festival 2023. Een terrein vol bekende gezichten, artiesten, verschillende podia, goed weer en een uitmuntende sfeer.

Naar de website

September

Festival De Oversteek - 7 en 8 september

Kunstenfestival De Oversteek trapt vlak na de zomervakantie traditiegetrouw het culturele seizoen af in Nijmegen-Noord. Verwacht veel moois met muziek, kunst, theater, dans, spoken word en meer!

Naar de website

Het Samba Festival - 21 en 22 september 

Het Samba Festival op 21 en 22 september maakt er weer een feestje van! Dit jaar is de 20e editie, dus het wordt een groot feest! Op zaterdag 21 september is Workshop Saturday, waar sambaspelers workshops kunnen volgen bij geweldige leraren uit heel Europa. 's Avonds is een avondshow met livemuziek en gelegenheid om te dansen en te feesten. Zondag 22 september is Play Out Loud Sunday, waar percussiegroepen hun muziek aan elkaar en aan het publiek laten horen.

Naar de website

Popronde Nijmegen - september t/m november 

Popronde is een intitatief van Stichting Popwaarts en is een landelijk reizend festival dat ieder najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. Popronde bestaat al bijna 30 jaar en is begonnen in Nijmegen, de thuisstad van het festival en tevens de grootste editie van de Poprondes. Gedurende 12 weken vinden er ieder weekend van donderdag t/m zondag Poprondes plaats. O.a. in Nijmegen treden de geprogrammeerde acts die avond/dag op bij een twintigtal podia en locaties. 

Naar de website
Popronde 2023

Oktober

Het Foute Oktoberfest - 5 oktober

Ligt jouw dirndl of lederhose al klaar? Op het Foute Oktoberfest gaan we helemaal uit onze bol met de beste Foute artiesten in het Goffertpark.

Naar de website

November

Herfstdrift​

De eindeloze zomer is voorbij, maar gelukkig staat er een mooi begin van de herfst voor je klaar. Dansend in een dampende zee van kleuren zien we elkaar tijdens een nieuwe editie van Herfstdrift met beukende beats.

Naar de website