Muziekfestivals in Nijmegen

In Nijmegen weten we hoe we moeten festivallen. Of je nu het liefst dagenlang staat te dansen, je favoriete artiesten wilt zien of gewoon met je vrienden wilt genieten van de festivalsfeer: er is voor ieder wat wils. Verheug jij je ook al op de rijen voor de muntenkassa, bier in plastic bekers en wonderschone optredens in de avondzon? Wij wel! Lees hier alles over de festivals in Nijmegen.

Heb je een tip? Mail de redactie!

Juni

VIVA Electronica - 30 juni t/m 4 juli

Kom van je bank, wrijf in je ogen en zet je schrap. Want openen doen we samen, een weekend lang. Schouder aan schouder links vooraan, waar alles weer is toegestaan. Lang leve de nacht. VIVA Electronica.

Juli

Otis x Brebl - 1 t/m 31 juli

Cultuurpodium Brebl en Meneer Otis presenteren samen Otis x Brebl in Nijmegen als Coronaproof alternatief voor Otis Park. Dit indoor-festival vindt niet alleen plaats tijdens de oorspronkelijke periode van het Otis Park festival (17-23 juli), maar de gehele maand juli. Met alleen de maandag als rustdag geniet je deze maand van 27 avonden live jazz, funk en soul.

Naar de website

X Valkhof Festival - 17 t/m 23 juli

Geen Vierdaagsefeesten en geen festival in het Valkhofpark. Maar er is altijd een plan X! In 2022 keert Valkhof Festival terug in de vertrouwde vorm. Voor intense live-ervaringen, een internationale line-up, muzikale ontdekkingstochten voor alle smaken én… toch ook een stukje van die typische Valkhof Festival-vibe hoef je helemaal niet zo lang te wachten. Blokkeer 17 tot 23 juli dus alvast in je agenda voor X Valkhof Festival!

Naar de website

Augustus

Oosterliefde Festival - 7 augustus 

Met trots is het Liefde Festival terug met de tweede editie van het Oosterliefde Festival 2021. Op zaterdag 7 augustus zal het NYMA-terrein opnieuw worden omgetoverd tot een festival paradijs! Samen met de tofste partijen uit het uitgaansleven van Nijmegen zorgen ze voor een liefdevolle belevenis. Met hitjes van toen, vrolijke house en disco sounds, latin music, vrouwvriendelijke hiphop, silent disco en de tofste randprogrammering. 

Naar de website

Down the Rabbit Hole - 27 t/m 29 augustus

Dit festival vindt dan wel niet plaats in Nijmegen, het voelt toch echt als een Nijmeegs festival en mag niet ontbreken in dit overzicht. Deze avontuurlijke minivakantie aan het kraakheldere meer speelt zich af rond drie muziekpodia en allerlei verscholen wereldjes waar oneindig veel te ontdekken is. 

Let op: Down the Rabbit Hole vindt dit jaar plaats op het evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen.

Naar de website

September

Het Nest Festival - 4 september

Op naar nieuwe avonturen en een nog mooier, warmer en groter Nest in het Goffertpark. Vijf groene stages voor alle soorten liefhebbers. Een handgemaakt programma, met liefde geselecteerde artiesten en nog veel meer zoals; lichtkunstenaars, die ene kerel van vroeger, een buitenbios, crème de la crème van eigen bodem, bomen, goed en bijzonder eten, vage gesprekken, (hopelijk) weer goed weer, green teams, sluiproutes, geinig randprogramma, slechte woordgrappen en nog veel meer..

Naar de website

Festival De Oversteek - 4 t/m 5 september

Kunstenfestival De Oversteek trapt vlak na de zomervakantie traditiegetrouw het culturele seizoen af in Nijmegen-Noord. De dertiende festivaleditie is zaterdag 4 en zondag 5 september 2021. 

Naar de website

Popronde - 11 september

Het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland doet dit jaar op 11 september Nijmegen aan!

Naar de website

Iconic Festival - 18 september

Het Iconic Festival keert in 2021 terug naar het Valkhofpark voor een derde editie. Verwacht een dag vol muziek van jouw Helden, want de beste Tributebands van Europa kruipen in de huid kruipen van hun iconen om een spectaculaire show weg te geven. 

Naar de website
Iconic Festival

Dag van het Levenslied - 19 september

Sing, Nuil, Lach, Huil en Bewonder! Op 19 september vindt de 38e editie plaats van hét smartlappenfestival met een knipoog: de Dag van het Levenslied. Het Valkhofpark vormt het decor voor een dag vol tranentrekkers, humor, een speciaal kinderprogramma en natuurlijk een lach en een traan. Zing jij het hardste mee? Wie blijft tot het eind, wordt beloond met de nu-nog-ultra-mega-supergeheime slotact.

Naar de website

Oktober

Het Foute Oktoberfest - 2 oktober

Het Foute Oktoberfest gaat door op zaterdag 2 oktober 2021 in het Goffertpark! In de grootste feesttent van Europa met plaats voor 15.000 man kun feesten als nooit tevoren met de beste feestartiesten van het moment zoals Snollebollekes, Vieze Jack, Rene le Blanc en Wilbert Pigmans! En natuurlijk met 100.000 liter bier en 30.000 bratwursten op voorraad. Und du? Bist du dabei?! 

Naar de website

November

Herfstdrift Festival Weekender​ - 26 t/m 27 november

Op 26 én 27 november heet Drift je welkom op het geliefde Vasim-terrein tijdens de allereerste Herfstdrift Festival Weekender!

 

Naar de website
Drift Festival

Bekijk hier alle festivals