Festivals in Nijmegen

In Nijmegen weten we hoe we moeten festivallen. Of je nu het liefst dagenlang staat te dansen, je favoriete artiesten wilt zien of gewoon met je vrienden wilt genieten van de festivalsfeer: er is voor ieder wat wils. Verheug jij je ook alweer op de rijen voor de muntenkassa, bier in plastic bekers en wonderschone optredens in de avondzon? Wij wel! Lees hier alles over de festivals in Nijmegen.

Heb je een tip? Mail de redactie!

Maart

Rauwe kicks - 4 maart

Heb jij zin om te stampen en ben je niet vies van wat rauwe kicks dwars door je botten? Maak je dan klaar voor RAUWE KICKS! Dit is hét hardstyle event in Doornroosje. Tijdens deze editie wordt er flink uitgepakt met twee area’s. Mocht je hardstyle leuk vinden, kan deze zeker niet ontbreken op jouw festivallijstje!

Naar de website

Vroeg Pieken - 10 maart

Bij Vroeg Pieken ga je lekker los op jouw favoriete hits. Jij bepaalt samen met de DJ’s welke nummers er gedraaid worden op de vrijdagavond. Van disco tot pop, van funk tot hiphop. Er is geen reden om te wachten met dansen in de Waalhalla, toch?

 

Naar de website

InScience - 16 t/m 19 maart

Tijdens het grootste internationale filmfestivals voor de wetenschapsfilm in Europa zie je de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen. Tijdens het festival ontmoeten internationale topwetenschappers, filmmakers en publiek elkaar om de nieuwste inzichten te delen die de wereld van morgen vormgeven.

Naar de website

Go Short - 31 maart t/m 10 april

Naast het bewonderen van de beste korte films van Europa, biedt Go Short een diverse focusprogramma’s en een uitgebreid randprogramma, educatieve activiteiten, workshops, feestjes en ontmoetingsplekken voor filmmakers, publiek en andere betrokkenen. Dat wil je niet missen!

Naar de website

April

Bolwerk - 1 april

Houd jij van harde beukers? Maak je dan klaar voor een nacht vol industriële en powerful vibes in Waalhalla!

Naar de website

Thirty Dancing - 1 april

De beste guilty pleasures, throwbacks met een stoere booty en alle hits uit het heden! Dit is hét feest voor dertigers uit de omgeving Nijmegen en hun generatiegenoten. Bij dit feestje uit ons dak in Fort Lent.

Naar de website

Billy in Bottendaal - 1 april

Ben jij een echte Rock 'n Roll fan? Dan wil je dit Kroegenfestival in het altijd gezellige Bottendaal zeker niet missen! In zes verschillende kroegen zullen acht echte Rock 'n Roll bands voor een onvergetelijke avond zorgen.

Naar de website

Mei

Het Nijmeegse Bevrijdingsfestival - 5 mei

Op 5 mei vieren we dat we nog altijd in vrijheid leven tijdens Het Nijmeegse Bevrijdingsfestival. Nu misschien wel meer dan ooit. We staan stil bij de verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Ook ons mooie Nijmegen is in de oorlog immers hard geraakt. Kom jij ook de vrijheid vieren op deze mooie, betekenisvolle dag? 

Naar de website

Illuminate - 7 mei

Bij Standbar Stek gaan de voeten van het zand en de handen in de lucht tijdens het hardstyle festival Illuminate. De verschillende dj's laten jouw de beste hardstyle classics horen en zorgen voor een onvergetelijk feestje.

Naar de website

Iconic Festival - 13 mei

Als je zin hebt in een dag vol muziek van enthousiaste muzikanten die in de huid kruipen van hun iconen om een spectaculaire show weg te geven, zet 13 mei 2023 dan maar in je agenda! Op het Iconic Festival geniet je van fenomenale tribute acts uit binnen- en buitenland die de beste muziek spelen van toen en nu (allemaal live!).

Naar de website
Iconic Festival

Dag van het Levenslied - 14 mei

De Dag van het Levenslied vindt op Moederdag plaats. Dus neem je moeder mee naar het Valkhofpark en geniet van een dag vol gezelligheid!

Naar de website

Subcultuur Hemelvaart Festival - 18 mei

Met Hemelvaart organiseert Subcultuur weer een festival op 18 mei. Wanneer de energie van de lente haar hoogtepunt bereikt, komen we weer samen voor dit heerlijke Hemelvaart festival op het welbekende Vasim terrein.

Naar de website

Het Zusje van Debbie - 20 mei 

Verwacht een enorm dansbaar programma, een randprogramma van jewelste, bier en cocktails. Het Vasim terrein wordt volledig omgetoverd met het Zusje van Debbie festival.

Naar de website

GROFF Festival - 28 mei

Op dit festival zal openluchttheater De Goffert omgetoverd worden tot het GROFF festival! Betaalbare biertjes, heerlijk eten en geweldige muziek komen hier samen op één festival met een fantastische sfeer! De DJ’s nemen je mee langs hitjes, house, disco en nog veel meer!

Naar de website
GROFF Festival

Music Meeting Festival - 27 t/m 29 mei

Een weekend ervaring vol verschillende stijlen, genres en culturen en een podium vol unieke musici. Tijdens Pinksterweekend staat Park Brakkenstein drie dagen lang in de spotlights. In 2023 vindt Music Meeting plaats van 27 tot en met 29 mei. Dit belooft een grote ervaring te worden met veel muzikale ontmoetingen.

 

Naar de website

Juni

Foodfestival Trek – 2, 3 en 4 juni

Hét grootste rondreizende foodfestival van Nederland keert in 2023 terug naar hartje Nijmegen. In het Hunnerpark kun je genieten van excentriek entertainment gecombineerd met een tientallen eet- en drinkkraampjes. Ook dit jaar zal Trek gratis toegankelijk zijn voor jong en oud.

Naar de website

Nijmegen Klinkt! - 3 en 4 juni 

Tijdens de nieuwe editie van Nijmegen Klinkt! zal de binnenstad weer gevuld worden met muziek. Van muziekgroepen tot een grote parade, Plein 44 leeft op.

Naar de website

50/50 fest - 8 t/m 11 juni

Vier dagen lang dompel je jezelf onder in een wereld die echt anders is! Hét festival waarbij alles kan en mag zal dit jaar plaatsvinden van 8 t/m 11 juni. De bezoekers zijn de act en staan dat weekend centraal. Op 50/50 Fest ontmoet je mensen en groepen die het beste van zichzelf laten zien.

Naar de website

Drift Festival - 10 juni

Ook dit jaar keert Drift terug. Dansend de late lente in met heerlijke nummers uit de genres house tot techno.

Naar de website

Kids 'n Billies - 17 juni

Heb je een passie voor Rock 'n Roll en deel jij je passie ook graag met je kinderen? Dan is het kindvriendelijke Rock 'n Roll festival 'Kids 'n Billies' zeker het bezoeken waard. Je luistert er naar rock 'n roll bands van bluegrass tot rockabilly en van surf tot garagepunk en voor de kinderen zijn er tal van stoere activiteiten. 

Naar de website

Parasól Zomerfestival - 24 juni

In het Openluchttheater de Goffert swing je tussen de wuivende bomen met een cocktail in je hand. Parasól nodigt jou en je vrienden uit voor deze onvergetelijke dag en tevens de start van de zomer. Het is weer tijd om te dansen!

Naar de website

Juli

Down the Rabbit Hole - 30 juni t/m 2 juli

Dit festival vindt dan wel niet plaats in Nijmegen, het voelt toch echt als een Nijmeegs festival en mag niet ontbreken in dit overzicht. Deze avontuurlijke minivakantie aan het kraakheldere meer speelt zich af rond drie muziekpodia en allerlei verscholen wereldjes waar oneindig veel te ontdekken is.

Naar de website

Vierdaagsefeesten - 15 t/m 21 juli

De mooiste dagen van het jaar; de Vierdaagsefeesten! Het is niet één evenement, maar 40 festivals in één. Elk podium in de stad vormt en festival op zich. Overal is er wat te doen. Voor ieder wat wils. Proost jij mee?

Naar de website

Valkhof Festival - 15 t/m 21 juli

Tijdens de vierdaagsefeesten mag het Valkhof Festival natuurlijk niet ontbreken. De plek waar ook dit jaar veel internationale toppers en artiesten zich zullen presenteren en dit geheel gratis.

Naar de website

Matrixx - 15 t/m 21 juli

Ook Matrixx at the Park, Matrixx Live aan de Kade en Matrixx rade aan de Kade keren TERUG. Markeer de data en wees er bij tijdens de vierdaagsefeesten.

Naar de website

We Love Freestyle - 16 juli

De zondagnacht tijdens de vierdaagsefeesten is een vaste prik voor We Love Freestyle. Op 16 juli staat er een programma klaar; een kolkende mix vol rawstyle, hardcore en freestyle.

Naar de website

Augustus

BCKYRD Festival - 5 augustus

BCKYRD Festival is hét Street Culture Festival van Nijmegen. Tijdens BCKYRD Festival ga je op zoek naar de overeenkomsten tussen de verschillende culturen. Verdeeld over verschillende podia bieden ze een breed muziekprogramma wat zich richt op Hiphop, Latin, Afrobeats en future sounds. Het muziekprogramma wordt gecombineerd met dans, fashion, food en sport, met als overkoepelend thema ‘Blending Colors’.

Naar de website

We love the 90's - 19 augustus

Ben jij gek op hitjes uit de 90's? Dan wil je het festival We love the 90's in het Goffertpark dit jaar echt niet missen! Zing en dans mee op de muziek van de beste artiesten uit de jaren 90.

Naar de website

September

Het Nest Festival - 2 september

Met het hoofd fris sluit je de zomerperiode gezamenlijk af op Het Nest Festival 2023. Een terrein vol bekende gezichten, artiesten, verschillende podia, goed weer en een uitmuntende sfeer.

Naar de website

Festival De Oversteek - 2 en 3 september

Kunstenfestival De Oversteek trapt vlak na de zomervakantie traditiegetrouw het culturele seizoen af in Nijmegen-Noord. Dit jaar worden ze 15 jaar! Dat belooft veel moois met muziek, kunst, theater, dans, spoken word en meer!

Naar de website

Het Samba Festival - 2 en 3 september 

Het Samba Festival op 2 en 3 september maakt er weer een feestje van! Op zaterdag 2 september kunnen sambaspelers workshops volgen van docenten uit heel Europa. Er is ook een avondshow met live muziek. Het is een dag om te leren, muziek te spelen, te luisteren, oude vrienden ontmoeten en nieuwe vrienden maken. Op zondag 3 september is het Play Out Loud Sunday, waar slagwerkgroepen hun muziek aan elkaar en het publiek laten horen. Groepen spelen op vier prachtige locaties in de stad Nijmegen, allemaal dicht bij de festivallocatie.  

Naar de website

Popronde Nijmegen - september t/m november 

Popronde is een intitatief van Stichting Popwaarts en is een landelijk reizend festival dat ieder najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. Popronde bestaat al bijna 30 jaar en is begonnen in Nijmegen, de thuisstad van het festival en tevens de grootste editie van de Poprondes. Gedurende 12 weken vinden er ieder weekend van donderdag t/m zondag Poprondes plaats. O.a. in Nijmegen treden de geprogrammeerde acts die avond/dag op bij een twintigtal podia en locaties. 

Naar de website

Oktober

Het Foute Oktoberfest - 7 oktober

Ligt jouw dirndl of lederhose al klaar? Op het Foute Oktoberfest gaan we helemaal uit onze bol met de beste Foute artiesten in het Goffertpark.

Naar de website

November

Herfstdrift​ - 25 november

De eindeloze zomer is voorbij, maar gelukkig staat er een mooi begin van de herfst voor je klaar. Dansend in een dampende zee van kleuren zien we elkaar tijdens een nieuwe editie van Herfstdrift met beukende beats.

Naar de website
Drift Festival