Festivals in Nijmegen

In Nijmegen vinden het hele jaar door festivals plaats! Eendaags of meerdaags, binnen of buiten, muziek of film, kunst of theater, dans of literatuur. Op feestdagen, speciaal voor kinderen, of helemaal in het teken van eten en drinken. Lees verder om te ontdekken wat Nijmegen te bieden heeft, kijk in de agenda om te zien welke festivals binnenkort plaatsvinden. 

Film & literatuur

Filmliefhebbers hebben in Nijmegen genoeg te ontdekken! Houd je van documentaires? Dan ben je op wetenschapsfilmfestival InScience op je plek. In maart zie, leer en ervaar je hier gedurende vier dagen alles over de meest recente en baanbrekende wetenschap. Daarnaast vindt jaarlijks in maart het kortefilmfestival Go Short plaats. In vijf dagen zie je hier het beste van wat korte films te bieden hebben. 

Vier de literatuur tijdens een van de literaire festivals! In april vindt het Wintertuinfestival plaats, met elk jaar een ander actueel thema. Fan van de boekenweek? In Nijmegen luiden we deze week in met een mix van literatuur, kunst en muziek tijdens het Nijmeegs Boekenfeest. Grijpen persoonlijke verhalen altijd jouw aandacht? Bezoek dan het Storytelling Festival Nijmen, waar de verteller zijn verhaal in de puurste vorm presenteert. 

 

Proef de kunst en cultuur

Wie van kunst houdt, mag de Nijmeegse Kunstnacht niet missen! Tijdens de jaarlijks Kunstnacht in september presenteren ruim 50 culturele partijen op meer dan 20 locaties een interdisciplinair programma. In een nacht kun je dus heel cultureel Nijmegen ontdekken. 

In de zomer geniet je van de leukste theater-, dans- en muziekvoorstellingen op verrassende locaties, veelal in de natuur tijdens Festival De Oversteek. Het is een gezellig kleinschalig theater- en muziekfestival ten noorden van de Waal bij Nijmegen-Lent.

Voor de echte foodies is er TREK. Het grootste rondreizende foodfestival van Nederland zet ook in Nijmegen de lekkerste gerechten voor je klaar. Tijdens het eten en drinken proef je ook van de cultuur, met de leukste, regionale jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent. 

Bezoek je een (meerdaags) festival? - Hier kan je uit eten, overnachten of tot in de late uurtjes doorgaan.