14x lunch afhalen in Nijmegen

In Nijmegen zijn genoeg lunchplekjes waar je aan een tafeltje kunt zitten. Even geen zin in? Of wil je je stadswandeling combineren met een lekkere afhaallunch? Je kunt namelijk je favoriete broodje, salade of wrap natuurlijk gewoon in Nijmegen afhalen. We zetten een aantal tips voor jou op een rijtje:

1. Fika

''De Zweedse koffiepauze is meer dan een pauze. De beste ideeën ontstaan tijdens een fika.'' Een extra reden om iets lekkers af te halen bij Fika. In hun kiosk vind je smørrebrød, zoetigheden, koffie en nog veel meer lekkers! 

2. BUUV

Zin in een rondje Goffertpark met een heerlijke boterham in je linkerhand? Haal een broodje af bij BUUV Nijmegen. Ook kun je ervoor kiezen om een picknickkleed mee te nemen en deze uit te spreiden in het park.

3. Bairro Alto

Verscholen achter de drukke ‘Grote Markt’ in Nijmegen vind je Bairro Alto. Ontvlucht de drukte en geniet thuis of op het grasveldje voor Barrio Alto van een goedgevuld bord met verse en zoveel mogelijk lokale producten. Dikke plakken brood belegt met de lekkerste homemade ingrediënten. Maar misschien ruil je die plak brood liever in voor een kom met knapperige salade? Ook dat kan bij Bairro Alto!

4. Broodje Ben

Broodje Ben levert de lekkerste lunch in Nijmegen. Je vindt ze midden in het centrum: Marikenstraat 8. De variaties aan beleg zijn groot. Zo kun je kiezen uit vlees en vis, maar ook vegetarische en veganistische belegde broodjes! Smullen maar!

5. The Fresh Factory

In de Houtstraat vind je The Fresh Factory. Hier maken ze de lekkere salades, poke bowls, vers belegde sandwiches of wraps en nog veel meer voor jou klaar!

6. The Tosti Club Nijmegen​

Je kunt de hele dag terecht, want bij The Tosti Club eet je het klokje rond. Dus kom gezellig ontbijten, lunchen of voor een snelle hap aan het einde van de dag (wat dacht je van hun The Tosti Slice, hun variant op pizza!). 

7. ToKokoro Ramen

Een dampende kom ramen, één bom umami, hét Japanse comfort food: kom het proeven bij ToKokoro Ramen.

11. Koffiebar KOEN

Kofiebar KOEN in Nijmegen-Oost is nog steeds geopend voor take away. Ga voor wentelteefjes met vers fruit, een broodje carpaccio of een box waar dan ook alles in zit wat je hartje begeerd. Loop het water je al in de mond?

12. Brasserie Jolie

Dagelijks van 10.00 tot 17.00 (dinsdag gesloten) staat Brasserie Jolie voor jullie klaar met de lekkerste koffies, warme chocolademelk (mét slagroom natuurlijk), broodjes, boxen, gebakjes, maaltijden en soepen. Met de kwaliteit en service zoals je gewend bent.

Happen & stappen

13. De Stadswandeling024

Escape the city tijdens de wandelroute van De Stadswandeling024. Wandel vanuit het centrum van Nijmegen richting wijken buiten hartje centrum. Onderweg geniet je van Stadsdeals in samenwerking met lokale horecazaken en leer je de stad en je wandelmaatje(s) nog beter kennen. 

14. WijnSpijs Wandeling 

Ontdek in één middag de leukste restaurants van Nijmegen tijdens de WijnSpijs wandeling. De wandelingen worden meerdere keren per jaar in Nijmegen georganiseerd. Bij elk restaurant geniet je van een zorgvuldig uitgezochte wijnspijs combinatie en de chefs en sommeliers van het restaurant zorgen voor een echte restaurantervaring.

 

Dit vind je misschien ook leuk...