Lang weekend in Nijmegen

Nijmegen lijkt een kleine stad, maar drie dagen heb je nodig om alles goed te ontdekken. Cultuur, natuur, historie en bourgonisch genot. Met de grootste terrasdichtheid kun je je sowieso al drie dagen vermaken. Bezoek een museum, ga op stap en start elke dag met een goed ontbijt. Ben je klaar voor drie dagen Nijmegen?

Ontdek de Nijmeegse hotels

Of je nou zin hebt in een weekendje met z'n tweetjes of een mini-vakantie met het hele gezin, in Nijmegen vind je al snel een slaapplek. Ga voor een hotel dichtbij het centrum of kom tot rust net buiten het centrum. Nijmegen kent veel mooie hotels en wij geven jou de tips.

Lees meer

Dag 1

15.00 uur: bezoek muZIEum

Hoe is het om blind of slechtziend te zijn? Daar kun je over lezen of een ervaringsdeskundige kan je erover vertellen, maar in het muZIEum ervaar je het vooral zelf. Ga met een blinde of slechtziende gids op pad in hun wereld – de wereld van niet zien. Binnen het muZIEum zijn twee verschillende donkerbelevingen en een buitenbeleving; een unieke rondleiding in het stadscentrum van Nijmegen!

Meer musea in Nijmegen

17.00 uur: borrel in het oudste café

De Blaauwe Hand is een café dat sinds 1542 een traditie van gastvrijheid in een historische ambiance kent. Oorspronkelijk vormde dit pand met de huizen er naast één gebouw, namelijk de Lakenhal. Deze Lakenhal of Gewandthuis werd omstreeks 1320 gebouwd. De blauwgrijze pilaren die je her en der in de gevels en in de panden ziet, stammen uit die tijd.

18.00 uur: historisch uit eten

De meest bekende locatie waar je dineren is misschien wel De Waagh op de Grote Markt. De Waagh is in 1612 gebouwd en is van oorsprong een waaggebouw waar kooplui verplicht hun handelswaar moesten laten wegen.

Dag 2

10.00 uur: wakker worden in Nimma

Ben je wakker geworden in Hotel Nimma? Dan kun je je dag meteen starten met een lekker ontbijtje. 

11.00 uur: verken de omgeving

Ontdek de highlights van de omgeving van Nijmegen vanaf je fiets! Door de grote diversiteit in het landschap fiets je het ene moment over dijken en langs rivieren en het andere moment door bossen en over heuvels. Bekijk de routes. Zelf geen fietsen meegenomen? Huur dan een fiets.

Dag 3

12.00 uur: laat ontbijt of lunch

Bij Fika is een leuk ontbijtcafé waar je smørrebrød kunt eten. Dit zijn rijkelijk belegde meergranen boterhammen met Scandinavische specialiteiten. Waar zij zitten? Van Broeckhuysenstraat 5. 

13.00 uur: stadswandeling en de Stevenskerk

Er kronkelt, danst, leeft en leidt een groene lijn door Nijmegen. De Walk of the Town is een belevingsroute door de stad langs culturele hotspots, historische en iconische bouwwerken met bijzondere uitzichten. De lijn neemt je mee op reis naar de bijzonderste plekken van Nijmegen. Tijdens de stadswandeling kan een bezoek aan de Stevenskerk niet ontbreken.

10.00 uur: afsluiten met een lekker ontbijtje

Een leukere locatie om de drie dagen in Nijmegen af te sluiten is er bijna niet. Bij BUUV kijk je uit op het Goffertpark, waar je voor of na je ontbijt heerlijk kunt wandelen. Het is een allergievriendelijke plek waar je met diverse allergieën toch een lekker ontbijtje kunt bestellen!

Meer ontbijtplekjes

Tijd over? - Ontdek een nieuwe film, bezienswaardigheden en het Rijk van Nijmegen