Studenten huisvesting in Nijmegen

Wat leuk dat je eraan denkt om in Nijmegen te gaan wonen. Naast dat er natuurlijk tal redenen zijn om in Nijmegen te studeren, zijn er ook genoeg om hier te wonen tijdens je studententijd. Want Nijmegen is én blijft een leuke stad met een gevuld uitgaansleven, leuke kroegen, veel studentenverenigingen en genoeg sporten om te beoefenen.

Leuke wijken in Nijmegen

Nijmegen heeft genoeg leuke wijken waar je op kamers kunt gaan. Denk bijvoorbeeld aan het centrum, dichtbij de cafés en het uitgaansleven. Of Nijmegen-Oost, dan woon je dichtbij de hogescholen, universiteit én dichtbij de stad. En zo is Bottendaal een geliefde en populaire wijk in Nijmegen, met stamkroegjes en gezellige restaurants.

Ontdek alle wijken

Huur een kamer in Nijmegen

Ben je op zoek naar een kamer? Zorg dat je op tijd begint en je je overal aanmeldt. Zodat je op tijd je eigen plekje hebt. In een studentenhuis ben jij omringd door studenten en dat is natuurlijk supergezellig. In veel studentenhuizen wordt regelmatig samen gegeten en geborreld en staan de deuren voor elkaar open. Maar je hebt natuurlijk ook je eigen plekje, dat is fijn als je even tijd voor jezelf nodig hebt of moet studeren. Daarnaast wordt de keuken, douche, toilet en soms ook een woonkamer gedeeld. Sommige studentenverenigingen hebben studentenhuizen, dus als je lid wordt van een vereniging heb je kans dat je daar kunt gaan wonen.

Moeite met zoeken? Kijk eens bij de sites: SSHN, Wibeco, Hospi HousingEntree, Kamer Centrum, RentSlam en Kamernet. Of meld je bij de Facebookgroepen: Kamer Te Huur In Nijmegen en Kamersite.

Antikraak Nijmegen

In Nijmegen staan er ook geregeld panden leeg, omdat ze gesloopt, gerenoveerd of verkocht worden. In deze panden kun je dan tijdelijk wonen. Antikraak wonen is goedkoop, waardoor het zeker aantrekkelijk is. Let alleen op dat je flexibel moet zijn, want de kans is groot dat je vaak moet verhuizen. De verhuurder moet aan een aantal eisen voldoen (keurmerk leegstand), maar ook jij. Verdiep je daarom in de voor- en nadelen, eisen en voorwaarden.

Op zoek naar een antikraakwoning? Kijk eens bij Interveste, Ad Hoc en Villex.

Inschrijven bij de gemeente

Als je een woning hebt gevonden en naar Nijmegen verhuist, dan moet je je inschrijven bij de gemeente. Dat kan online of door een afspraak te maken. Bij de gemeente kun je ook andere zaken regelen, zoals je rijbewijs en paspoort aanvragen. Of een melding maken via het digitale loket. Als je bijvoorbeeld veel vuil op straat ziet, je last hebt van ongedierte (bijv. eikenprocessierups) of overlast door bedrijven. De gemeente kan dit dan zo snel mogelijk  voor je oplossen.

Afval en afvalscheiding in Nijmegen

In Nijmegen scheiden we al het afval. Dar haalt jouw afval op. Hoe beter jij jouw afval scheidt, hoe minder restafval je overhoudt en hoe meer grondstoffen we kunnen hergebruiken.

Lees meer

Het beste van Nijmegen - Voor jou op een rijtje

Kom meer te weten - Over studeren in Nijmegen