Zorginnovatie in Nijmegen

Nijmegen staat internationaal bekend om zijn sterke Health ecosysteem. Het heeft een stevige kennisbasis met de Radboud Universiteit, Radboudumc en de HAN. Zij zijn een belangrijke bron voor (wetenschappelijke) kennis en know-how over thema’s als genetica, infectieziekten, voeding en neurowetenschappen. Deze kennis wordt in de praktijk gebracht door zowel grote als kleinere Nijmeegse bedrijven.

Digital health

‘Digitale gezondheid’, waar ook digitale zorgprogramma’s onder vallen, is de koppeling en innovatie van digitale technologieën met gezondheid en gezondheidszorg. Dit om de efficiëntie te verbeteren en de geneeskunde meer persoonlijk en preciezer te maken voor de patient. AI, Artifical Intelligence, is ook een onderdeel van digitale gezondheid.

Lees meer

Drug Discovery & Development

Het Radboudumc wil een stip op de zorghorizon zijn; pioniers zijn in het vormgeven van een duurzaam, innovatief en betaalbaar gezondheidszorgsysteem voor toekomstige generaties. Ook willen ze zich onderscheiden als het meest persoonsgerichte en innovatieve universitair medisch centrum en als zodanig erkend worden. Het Radboudumc speelt een leidende rol in gepersonaliseerd zorgonderzoek, dat is onderverdeeld in 18 thema's.

Lees meer

Neuroscience/Healthy Brain

Het Donders Instituut is een onderzoekscentrum dat zich toelegt op het begrijpen van menselijke cognitie en gedrag bij gezondheid en ziekte. Honderden internationale onderzoekers richten zich op het bevorderen van hersen-, cognitieve en gedragswetenschappen en het verbeteren van gezondheid, onderwijs en technologie.

Lees meer

16x zorginnovaties uit Nijmegen

De zorg in Nijmegen blijft zich ontwikkelen, want er komen steeds meer zorginnovaties bij. Wist je bijvoorbeeld dat er een kap voor op het ziekenhuisbed is gemaakt, zodat de patiënten meer rust krijgen? Of dat er een medicijn wordt ontwikkeld tegen energie-stofwisselingsziekten? Ook willen ze de toepassing van kunstmatige intelligentie (AI) in de pathologie versnellen om de kansen van kankerpatiënten wereldwijd te verbeteren. Benieuwd welke zorginnovaties er nog meer zijn?

Lees verder

Ontdek meer - Health, High Tech & innovatie