Ontdek stadsdeel Lindenholt

Vanaf 1960 groeide de bevolking en werd de behoefte aan woningen groot. Overwogen werd de Ooijpolder als expansiegebied aan te wijzen. Maar uiteindelijk viel de keuze op een uitbreiding westelijk van het Maas-Waalkanaal. Nu is Lindenholt een stadsdeel met zeven wijken:  ’t Acker, De Kamp, ’t Broek, Kerkenbos, Westkanaaldijk, Neerbosch-West, Bijsterhuizen. Ontdek nu snel al deze knusse wijken!

Dé Woonboulevard van Nijmegen

De woonboulevard in Nijmegen biedt je een ruime keuze aan leuke woonwinkels. Een nieuw bed, design keuken en mooie accessoires... hier vind je het allemaal! Dus maak jouw huis compleet door een bezoek te brengen aan de woonboulevard in Nijmegen. Je vindt hier o.a. Keukenkampioen, JYSK, Leen Bakker, Pronto, Beter BedMontèl en nog veel meer.

Het wezendorp

Beleef 150 jaar historie van de Weesinrichting Neerbosch tot Kinderdorp Neerbosch. De museumcollectie van Van 't Lindenhoutmuseum vertelt het verhaal van het grote wezendorp, waar zowel jongens en meisjes uit het hele land woonden, speelden, huilden en lachten.

Meer weten over het museum? Lees hier het interview met Esther Bánki (museumdirecteur).

Kom naar diertjes kijken

Ga je samen met je kinderen op pad? Wandel dan door Lindenholt en stop bij de kinderboerderij. En het leuke is... Lindenholt heeft zelfs twee kinderboerderijen! Kinderboerdeij Lindenholt deze vind je Hegdambroek 1325 met lieve dieren en Kinderboerderij 't Boerke (Nocturnestraat 201) heeft naast lieve dieren, een mooie tuin die wordt onderhouden door buurtbewoners.

Eten en drinken

Ontdek de echte, authentieke Oosterse keuken bij Orient Plaza in Lindenholt. Wil je liever een andere keuken? Italiaanse bijvoorbeeld? Ga dan naar Da Christian Alpenkaan en kies een pizza, pastagerecht of heerlijke schotel uit. 

Houd je van speciaalbier en wil je een echt Lindenholts biertje proeven? Ga dan naar de Bierbrigadier of Café Samson in het centrum, want daar verkopen ze SIMIN'S Craft Beer, gebrouwen in stadsdeel Lindenholt.

Wandel door Lindenholt

Niks is leuker dan een stadsdeel te voet te leren kennen. Met ommetje Lindenholt-West loop je bijna voortdurend langs het water of door het groen. Onderweg zie je kleurrijke volkstuintjes, oude truitbomen en bijzondere speeltuinen. En ommetje Lindenholt-Oost toont je de vele kanten van deze wijk. Een waterrijke wijk, vol afwisselend groen en onverwachte historie. 

Activiteiten voor jongeren

De jongerenwerkers van Bindkracht10 zijn er voor alle jongeren (onder de 23 jaar) uit de wijk. Ze ondersteunen jou bij al je talenten, vragen en ideeën. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd in de Lindenholt waar jij naartoe kunt gaan. Jongerenwerker Tobias van Keulen uit stadsdeel Lindenholt geeft vijf leuke tips!

Lees meer