5x dingen doen in Nijmegen Nieuw West

Benieuwd naar wat er allemaal te doen is in Nijmegen Nieuw West? Na het lezen van dit artikel weet je precies waar je moet zijn wanneer je zin hebt in een lunch, een wandeling, het bezoeken van een hotspot of een activiteit!  

Lunch, diner, ontbijt

Als het op eten aankomt, kun je genieten van een heerlijke maaltijd bij verschillende restaurants en eetgelegenheden in de buurt. Probeer bijvoorbeeld de smakelijke pizza's van Pizza Rotana, of ga naar Wijck voor een gezellige ambiance tijdens de lunch of diner. Voor een informele setting en de lekkerste lunch kun je terecht bij Eetcafé Lijn 3, en voor een unieke eetervaring is Trafo in een voormalige elektriciteitscentrale een aanrader. S’ avonds verandert dit ook nog eens in een club!

2. Een blokje om

Voor een ontspannende wandeling kun je verschillende parken in de omgeving verkennen. Maak bijvoorbeeld een rustige wandeling in het Westerpark, geniet van de groene omgeving in Dorpspark Hees of bewonder de prachtige bloemen en planten in het Distelpark. Langs het Maas-Waal Kanaal kun je ook een mooie wandelroute volgen, of kies voor een ommetje in het Bosje van de Baron om te ontspannen in de natuur.

3. Dé hotspots

Voor degenen die graag hotspots bezoeken, heeft Nijmegen Nieuw West veel te bieden. Ga naar Waalhalla, een creatief centrum voor skaters en BMX'ers, maar ook een prima locatie voor een feestje! Of probeer een spannende escape room-ervaring bij het Experience Centre ROX Escape. Als je van tweedehands schatten houdt, is Het Goed, een kringloopwinkel, de perfecte plek om rond te snuffelen.

4. Lekker actief

Voor de actievelingen onder ons zijn er verschillende mogelijkheden. Neem een verfrissende duik in het 50 meter bassin van Sportfondsenbad West, ga voor een intensieve work-out bij Crossfit Waalfront, of sport in de buitenlucht bij Nyma Outdoor Gym.

5. Borrelen & feesten

Als je op zoek bent naar een gezellige plek om te borrelen of te feesten, zijn er leuke opties in Nijmegen Nieuw West. Plan A biedt een gezellige sfeer en goede muziek, maar je kunt er overdag ook terecht voor goede koffie en een relaxte sfeer. De Vasim een creatieve locatie is voor evenementen en feesten, waar regelmatig wel iets te beleven is. Voor een ontspannen borrel- en/of dansavond kun je terecht bij De Achtertuin. Laat het weekend maar beginnen!

Dit vind je misschien ook leuk...