Startups & Scaleups

Nijmegen is een innovatie hotspot in Nederland, voornamelijk op het gebied van health en high tech. De stad heeft een sterk ecosysteem van kennisinstellingen zoals het Radboud en de HAN, grote internationale topbedrijven zoals NXP en Ampleon, en een sterke samenwerking met de regio Nijmegen-Arnhem-Wageningen.

Noviotech Campus

Noviotech Campus in Nijmegen is de hotspot voor Health en High Tech innovatie in Nederland. Van een preventief malariamedicijn, tot een nieuwe generatie chips. Inmiddels is de campus de thuisbasis van zo’n 75 bedrijven, die werk bieden aan ruim 3.400 mensen in regio Nijmegen. De campus is een levendige gemeenschap en een geweldige plek om te zijn. Er is veel interactie tussen de verschillende gebouwen en bedrijven, en er worden nieuwe bedrijfspanden gebouwd.

Lees meer

Briskr

Innovatie wordt steeds belangrijker als hoeksteen voor economische groei en het scheppen van werkgelegenheid. Startups, scale-ups en grownups komen veel uitdagingen tegen op hun weg naar succesvolle groei. Briskr is een consortium van organisaties die ondernemers ondersteunen bij deze uitdagingen.

Briskr is het programma dat startups en MKB helpt om sneller te groeien en een grotere impact te maken op Health en High Tech. Het consortium bestaat uit: Business Cluster Semiconductors, Gemeente Nijmegen, Health Valley Netherlands, Kadans Science Partner, Novio Tech Campus, East Netherlands Development Agency (Oost NL), Provincie Gelderland, Radboud Universiteit, Radboudumc and SMB Life Sciences.

Lees meer

StartUp Nijmegen

StartUp Nijmegen is een inspirerende omgeving om te vestigen, groeien en bloeien als startende ondernemer. Een plek waar ondernemers een werkplek, netwerk en allerlei activiteiten krijgen. Een plek waarin ondersteuning, begeleiding en groei altijd centraal staat. Tegelijkertijd dragen zij daarmee bij aan de groei, innovatie en versnelling van het ondernemersklimaat van Nijmegen.

Lees meer

Mercator Launch

Mercator Launch is een pre-incubator voor startend ondernemerschap op Campus Heyendaal in Nijmegen. Ze zijn er om alle (PhD-)studenten, alumni en onderzoekers in Nijmegen te helpen hun zakelijke ideeën omzetten in producten of diensten die waarde toevoegen. Ideeën die impact genereren en de status quo doorbreken. Mercator Launch wil helpen bij het ontwikkelen en presenteren van jouw innovatieve zakelijke ideeën en het ondersteunen van de start-ups die uit deze ideeën voortkomen.

Lees meer

Ontdek meer - Health, High Tech & innovatie