Nijmeegse Winterweken

Met straattheater, lichtsculpturen, muziekquizroute, voorstellingen en meer!

Nijmegen wil je naartoe in de Kerstvakantie! Een lichtsculpturenroute inclusief toffe muziekquiz, voorstellingen, live muziek en straattheater; je vindt het allemaal in de binnenstad tijdens de Nijmeegse Winterweken. Van 17 december t/m 8 januari geeft Nijmegen licht in het donker, onder andere door maar liefst negen grootste indrukwekkende lichtsculpturen te laten schitteren. Ze branden dagelijks van 12.00 tot 23.00 uur. 

Laatste update: 13 december 2022

Lichtsculpturenroute

Van 17 december t/m 8 januari is Nijmegen nog mooier door negen grootste indrukwekkende lichtsculpturen. Beleef de Nijmeegse Winterweken en wandel tussen 12.00 en 23.00 uur een route door de stad langs o.a. het cadeautje op Plein ’44, maak jouw kerstkaartfoto onder de reusachtige, verlichte kerstboom op de Grote Markt en druk op de knop om Rudolf zijn rode neus te laten stralen aan de voorzijde van de Stevenskerk. Vervolg je route door de oudste straten van Nederland om Keizer Karel te bewonderen in het Kronenburgerpark. Het indrukwekkende hert staat dit jaar bij het Labyrinth op de Waalkade  en een wandeling langs het water richting de Waalbrug brengt je bij de enorm grote Nijmeegse ‘N’ vlakbij de Veerpoortrappen, de prachtige doorloopster staat bij de ingang van het Valkhofpark (tip: fotografeer richting de Valkhofkapel!) en een rustpuntje in het licht vind je op Mariënburgplein bij LUX: een gigantische kerstbal waar je in plaats kan nemen om optimaal te genieten van de verlichting. Én als laatste: neem plaats in de Arrenslee op het Faberplein!

Lees meer

Muziekquizroute langs lichtsculpturen

Er is een muziekquizroute voor (jong-)volwassenen én een muziekquiz voor kinderen tussen 4 en 10 jaar.  Deze quiz speel je via een gratis app op je mobiel, download via Google Play of Applestore, speelcode: NWW. Scan de QR codes langs de route, test jouw ‘Nijmeegse’ muziekkennis en beantwoord de quizvragen, terwijl je onderweg geniet van al het moois in de binnenstad. Zijn jullie het snelste? De beste? Dan maak je kans op een toffe prijs: de lokale bon van Nijmegen, te besteden bij meer dan 100 winkels in de stad!

De muziekquizroute is dagelijks tussen 12.00 en 23.00 uur van 17 december t/m 8 januari gratis te lopen.

Lees meer

Activiteiten programma

Op diverse momenten tijdens de Nijmeegse Winterweken kun je extra genieten van programma in de stad. Zo is er een X-MAS Selfiehouse in de Marikenstraat, indrukwekkend straattheaterWinter Express Train en mini markt op Plein ’44, bierproeverijen in de kelder van de Stevenskerk en zijn er optredens van danseressen en koren. Op 28 en 29 december, 7 en 8 januari beleef je Nijmegen op haar mooist en kom je entertainment tegen langs de route! En vergeet niet om jouw Winterweken wens in te leveren. 

Tevens steken we een lichtje aan tijdens de lichtjesoptocht op donderdagavond 29 december, deze avond wandelen we met iedereen die wil een verkorte lichtjesroute door de binnenstad, langs een aantal lichtsculpturen met een lichtje of lampion. 

De meeste activiteiten zijn vrij toegankelijk, voor de proeverijen koop je een ticket. Houd deze pagina in de gaten voor de laatste updates en het complete programma.

Waar ga jij heen? - Straattheater, muziekbingo & nog veel meer

Goedkope dagkaart parkeren

Tijdens de Nijmeegse Winterweken ​is het parkeren in de stad een stuk goedkoper. Bezoekers betalen maximaal 8 euro voor een dagkaart in de periode 17 december t/m 8 januari in de Nijmeegse parkeergarages Kelfkensbos, Eiermarkt, Mariënburg en Keizer Karel. Daarnaast hebben deze parkeergarages een goedkoop avondtarief: € 0,50 per uur van 18.00 tot 08.00 uur.