Nijmeegse Winterweken

Lichtjes, gezelligheid, activiteiten: velen hebben juist dit jaar extra behoefte aan kerstsfeer. Dat brengen de Nijmeegse Winterweken deze kerstvakantie! Van 19 december 2020 t/m 3 januari 2021 zijn er diverse activiteiten die je coronaproof kunt doen in de Nijmeegse binnenstad. Het volledige programma verschijnt binnenkort online.

Bekijk hier de aftermovie van vorig jaar:

WinterWensBoom

Wegens groot succes vorig jaar, keert de prachtige WinterWensboom terug in de Stevenskerk! Een kerstboom van wel 8 meter hoog. Jong en oud kan hier een wenskaart in hangen voor een ander. Voor wie heb jij een speciale wens? Iedere dag gaat er een wens in vervulling! De grote kerk is slechts toegankelijk voor maximaal 30 personen, daarom is het ook mogelijk om jouw wenskaart in te leveren bij één van de inzamelboxen in diverse wijken in de stad. Een overzicht hiervan vind je binnenkort op hier.

© Edwin Smits

CityQuiz

Ben jij een echte Nijmegen-kenner? Stel jouw kennis van Nijmegen op de proef met de CityQuiz terwijl je de groene lijn van Walk of the Town volgt langs 30 highlights van de stad. Beantwoord je de vragen onderweg goed en ook nog het snelst? Dan staat er een mooie prijs op je te wachten! Je kiest je eigen startmoment via de mobiele website, vanaf 19 december online.

Sprookjesroute

Met de kinderen de deur uit? Dan is de sprookjesroute iets voor jullie. De Winterfee vertelt: “Er was eens, lang geleden, een jongetje dat midden in de alleroudste stad van het land woonde. Vanwege zijn mooie bos rode krullen, noemde oma Mariken hem liefkozend Krullie. Tijdens de Nijmeegse Winterweken mag hij één wens doen en op het moment dat hij deze uitspreekt gebeurt er iets magisch…” Wil jij weten hoe dit verhaal verder gaat? In de binnenstad staan diverse bijzondere lichtsculpturen. Bij ieder object vind je een QR-code. Als je deze scant, krijg je een filmpje te zien waarin de Winterfee een deel van het verhaal vertelt. Zo weet jij aan het einde van de route wat er met de magische wens van Krullie gebeurt.

Nog meer kinderactiviteiten

Meer kinderactiviteiten vind je in de Stevenskerk. Je kunt komen knutselen, schilderen, dansen, luisteren naar hartverwarmende verhalen of naar een theatervoorstelling. Uiteraard wordt er gezorgd dat iedereen veilig kan deelnemen. Reserveer daarom binnenkort hier een plekje en lees per activiteit de ‘voorwaarden’. 

Voor de kinderactiviteiten in de Stevenskerk is reserveren verplicht en wordt een kleine bijdrage gevraagd. Alle overige activiteiten zijn gratis toegankelijk! 
De Stevenskerk is maandag t/m zaterdag geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Goedkoop parkeren in de ochtend

Tijdens de Nijmeegse Winterweken ​is het parkeren in de stad een stuk goedkoper. Bezoekers kunnen op doordeweekse ochtenden voor € 0,50 per uur parkeren in de 4 Nijmeegse parkeergarages. Het speciale ochtendtarief geldt in de maand december van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur voor parkeergarages Kelkensbos, Eiermarkt, Mariënburg en Keizer Karel.