Winterweken Nijmegen

Ook deze winter is er weer van alles te beleven in Nijmegen. Want van 14 december 2019 t/m 5 januari 2020 vonden de Nijmeegse Winterweken plaats! Wekenlang zijn er bijzondere, traditionele en verrassende activiteiten in de Stevenskerk geweest. Van bierproeverijen en concerten tot workshops en kinderactiviteiten. Op deze pagina vind je alle informatie over wat er te doen was. De derde editie vindt plaats van 12 december 2020 t/m 3 januari 2021. Bekijk hier de aftermovie van de tweede editie:

IntoNijmegen was bij de Nijmeegse Winterweken

Zo'n verrassend en betoverend evenement als de Nijmeegse Winterweken kon IntoNijmegen natuurlijk niet missen! Wat vonden de bezoekers?

Bekijk het programma per week - & geniet van de winter in Nijmegen

Speciaal voor de kinderen

Kinder-wensen spektakel

Tijdens de Winterweken staat er een grote WinterWensBoom van wel 8 meter hoog ín de Stevenskerk. En die staat er niet zomaar, de Nijmeegse Winterweken laten samen met N.E.C. Maatschappelijk een ‘elftal’ wensen uitkomen deze winter. Heeft jouw kind een bijzondere wens? Kom dan langs en hang die wens in de boom. Op zondag 5 januari is er een speciaal programma voor alle kinderen die een wens in de boom hebben gehangen. Ook worden dan met een beetje hulp van de Droomtroon de wensenwinnaars bekendgemaakt. 

KerstKnutselTafel

Er staat een grote KerstKnutselTafel voor je klaar in de Stevenskerk met heel veel knutsels. Kom gezellig met jouw kids langs en laat ze hun eigen kerstkaart, boom of ster knutselen. Er is een echte knutseljuf om te helpen.

Lampionnen versieren en een lampionnenoptocht

Kom overdag samen met de kids een eigen lampion knutselen om daarna met zijn allen een sfeervolle wandeling te maken! We vertrekken vanaf de Stevenskerk en gaan door het Valkhofpark waar een ook spannende opdracht op jullie wacht. We eindigen bij ’t Hoogstraatje: nagenieten met warme chocolademelk. Vergeet je niet aan te melden om alle informatie te ontvangen! 

Hartverwarmende verhalen

Op verschillende dagen tijdens de Nijmeegse Winterweken komen voorlezers van Bibliotheek Gelderland Zuid kinderen hun hart verwarmen met verhalen. Verhalen van de winterse avonturen van Dikkie Dik, Kolletje, Boer Boris of Jubelientje. 

Vind jij het ook zo leuk om te dansen, zingen en spelen? Bezoek dan een van de workshops!

Dansen in de kerk

Komt dansen in de kerk! ID Dance geeft niet alleen funky jazz optredens, maar laat ook klassieke en moderne performances zien. Na een spetterend en enthousiasmerend optreden is er een workshop waar iedereen aan mee kan doen. Doe jij liever aan streetdance? Volg dan de workshop van Marcella Moves. Zorg wel dat je aangemeld bent. 

Musicalworkshop

Ben jij een musicalartiest in de dop? Volg dan de musicalworkshop van De Lindenberg. De workshops zijn geschikt voor kinderen tussen de 7 en 11 jaar oud. Ook voor deze workshop moet je je aanmelden

Art Kids Wintereditie

Hoe ga je een mooi kunstwerk maken van jouw idee? In de workshop Art Kids van De Lindenberg ga je aan de slag met beeldende kunst. Vergeet je niet aan te melden

Maar ook voor volwassenen

Bierproeverij 

Heb je al eens bier geproefd in de kerk? Tijdens de Nijmeegse winterweken kan dit weer! Bierproeven.nu verzorgt een bierproeverij van 4 bijzondere bieren in de kelder van de Stevenskerk. € 7,95 euro per persoon. Meld je aan via Eventbrite. De opbrengsten dragen bij aan het onderhoud van de Stevenskerk.  

YogaConcert

Yoga en live-muziek komen tijdens deze activtieit bij elkaar op een magische plek!!. Deze winterse-avond organiseert YogaSisters in samenwerking met de Nijmeegse Winterweken het Live YogaConcert in de Stevenskerk. Koop een ticket en doe mee aan deze unieke les! 

Senioren Bingo

Vanaf 15:00 is het tijd om de mouwen op te stropen, want dan starten we de bingo met niemand minder dan Mark Buck: de jongste Prinscarnaval uit Nijmegen. Alle opa's en oma's zijn uitgenodigd, natuurlijk met hun kinderen en kleinkinderen. 

 

Winterse kunst en foto's

Winterse tekeningen door de the Big Draw

Ook de Big Draw Nijmegen doet mee aan de Nijmeegse Winterweken, diverse kunstenaars gaan aan de slag. De eerste raamtekeningen voor The Big Draw Winterweken editie verschijnen nu in de Lange Hezelstraat, Houtstraat en de Stikke Hezelstraat.

Foto's in de KameraKast

Vanaf 14 december kun je foto's maken in deze toffe photobooth. Heb jij al foto's gemaakt in de KameraKast? Bekijk ze dan hier

Wat is er nog meer?

Bijna dagelijks kun je genieten van optredens van koren in de kerk. Van kerstliederen tot winterse nummers, ieder koor heeft zijn eigen specialiteit. Wil je het niet missen? Kom dan tussen 13.00 en 15.00 uur naar de Stevenskerk (soms is het optreden in de Zuiderkapel).

Ook kun je lopen langs mooie kerststallen exposities, De Gebroeders van Limburg kerststal, de echte ‘Nijmeegse stal’ en een kerstboekenexpositie.

De Stevenskerk is maandag t/m zaterdag geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Soms sluit de kerk eerder. Kijk daarom per dag in het overzicht tot hoe laat de activiteiten zijn.