Nijmeegse Winterweken

Nijmegen leeft deze Kerstvakantie! Gezelligheid, sfeer, activiteiten voor jong en oud en prachtige verlichting; je vindt het allemaal in de binnenstad tijdens de Nijmeegse Winterweken. Van 18 december t/m 9 januari is de stad prachtig aangekleed met kerstverlichting én acht grootse indrukwekkende lichtsculpturen. De lichtsculpturen vormen deze Winterweken dé route door de stad die je wilt lopen. En onderweg kom je van alles tegen!

Laatste update: 6 december 2021

Lichtjesroutes

Ontdekken en quizzen voor jong en oud. Langs deze lichtjesroute is een speciale ontdekkingsroute voor kids waarover je alles terugvindt in dit boekje. Samen met Spic en Span kun je van alles leren over spreekwoorden terwijl je de stad ontdekt, naar de mooie lichtsculpturen wandelt en kennis maakt met vele ondernemers uit Nijmegen. Misschien ken je al een paar spreekwoorden, maar waarschijnlijk weet je er na vandaag veel meer! Het is dus zowel een leerzame, als een leuke tocht! De opdrachtenboekjes zijn vanaf 10 dec. bij diverse ondernemers aan de route te verkrijgen waaronder ’t Hoogstraatje, Kaashandel de Wit, Apotheek Benu, Bibliotheek de Mariënburg en nog veel meer zoals uiteraard (vanaf 18 december) ook bij de Stevenskerk. Lever je de stempelpagina van het kids opdrachtenboekje in bij één van de wensboxen bij de inleverlocaties? Wie weet komt jouw wens dan wel uit of win je een leuke verrassing!

Spreekwoordenroute voor kids

Deze ontdekkingsroute langs de prachtige lichtsculpturen over spreekwoorden is speciaal gemaakt voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Samen met Spik en Span kun je van alles leren over spreekwoorden terwijl je de stad ontdekt, naar de mooie lichtsculpturen wandelt en kennis maakt met vele ondernemers uit Nijmegen. Tips voor de wandeling: wandel bij schemering en neem een pen en zaklamp mee.

Lees verder

Route (jong)volwassene

Ook de quizroute voor (jong)volwassenen is een aanrader. Deze quiz speel je via een gratis app op je mobiel. Loop de route met vrienden, mede studenten, familie of neem je oudere kinderen mee.

Hoe werkt het?

  • Scan één van de QR-borden en download gratis de Nijmeegse Winterweken-quiz app op je mobiel. Meld je aan en je kan direct beginnen!
  • Per stop krijg je achtergrondinformatie over waar je bent of over een spreekwoord, gevolgd door een vraag. Beantwoord de vraag en zie gelijk of je het antwoord goed hebt. Daarna volgen instructies zodat je de route door Nijmegen kunt volgen en het volgende QR-bord kunt vinden. De officiële start van de route is bij de Stevenskerk, maar je kan bij ieder bord beginnen. Heb je de route niet helemaal af? Je antwoorden worden opgeslagen als je een account hebt gemaakt met een e-mailadres. Je kan op een ander moment tussen 18 december tot en met 9 januari je route vervolgen.
  • Onderweg geniet je van al het moois dat de Nijmeegse binnenstad te bieden heeft tijdens de Nijmeegse Winterweken.

Valt er wat te winnen?

Heb je de meeste goede antwoorden in de kortste tijd? Dan maak je kans op een Nijmeegse lokale bon, te besteden bij meer dan 90 winkels in de stad.

Praktisch

De route is ongeveer 3,5 kilometer lang, heeft 34 vragen over spreekwoorden en duurt ongeveer 2 uur. Vanaf 17 december is de quizapp te downloaden via deze webpagina of door het scannen van een van de quizborden tussen 18 december en 9 januari. Klik hier om de route te bekijken. 

Activiteiten in de Stevenskerk

In de Stevenskerk worden diverse activiteiten georganiseerd. Je kunt komen knutselen, muziek maken, dansen, circusacts uitproberen en leren, luisteren naar hartverwarmende verhalen óf naar een theatervoorstelling. Voor de volwassenen met liefde voor bier zijn er gave bierproeverijen in de kelder van de kerk, van bier wat hier wordt gebrouwen!

Bekijk alle activiteiten

Bierproeverijen

Wil je komende winter genieten van een originele en lekkere activiteit? Kom dan naar de Stevenskerk! In de kelder van deze prachtige kerk rijpen wij onze bieren én het doet ook dienst als bijzonder en sfeervol proeflokaal voor onze proeverijen. In dit gezellige proeflokaal staat een heerlijke bierproeverij op je te wachten. Een diversiteit aan bieren, de prachtigste verhalen en veel bierige informatie krijg je tijdens deze 2 uur durende smaakvolle activiteit. Neem je vrienden of familie mee en laat je onderdompelen in ons enthousiasme over bier.

Lees verder

Pop-up de Speelplaats

Wil je het festivalgevoel terughalen? En heb je dan vooral zin om lol te maken, te spelen met gekke objecten met vrolijke festivalacteurs? Dan kom je deze winter bij Pop-up de Speelplaats eindelijk weer aan je trekken. Neem plaats in een invalideauto waar je als een kip op het spit in ronddraait, spring mee in de grootste touwspringmachine die je ooit gezien hebt. Ga blikgooien XXL en bedien een tafelvoetbal met een accuboor. Ervaar de spanning en sensatie van een rolatorrr of maak je vrienden af met levensgroot Stef Stuntpiloot.

Van 28 tot en met 30 december 2021 zien we jou bij Pop-up de Speelplaats op de Grote Markt tussen 13:00 en 17:00 uur. Meedoen is gratis. Wel zijn we verplicht om jouw Corona testbewijs te controleren i.v.m. de huidige maatregelen die van kracht zijn.

Pop-up de Speelplaats wordt mede mogelijk gemaakt door Huis voor de Binnenstad, Rabo Cultuurpitch, provincie Gelderland en gemeente Nijmegen.

Goedkope dagkaart parkeren

Tijdens de Nijmeegse Winterweken ​is het parkeren in de stad een stuk goedkoper. Bezoekers betalen maximaal 8 euro voor een dagkaart in de periode 11 december t/m 9 januari in de Nijmeegse parkeergarages Kelkensbos, Eiermarkt, Mariënburg en Keizer Karel.

Highlights Nijmeegse Winterweken