Zomertips - Dagje uit met de kids

Ja, papa's en mama's, oma's en opa's: het is weer zomervakantie! Ook al hebben de scholen een tijd dicht gezeten in verband met corona, nu zijn de kinderen weer vrij. De perfecte tijd om samen op pad te gaan en al het leuks te ontdekken dat Nijmegen tijdens de zomervakantie te bieden heeft! Hierbij een paar tips om je op weg te helpen.

Bekijk ook onze Zomertips met z'n tweetjes en Zomertips met je vrienden.

Ontdekkingsreis...

In Museum Het Valkhof leer je álles over de vroege bewoners van Nijmegen: de Romeinen! Ga op pad met een rondleider of ga aan de slag in het ARCHEOlab. Want... Wat gebeurt er ná een opgraving? Opgegraven glas, aardewerk en metaal wordt gesorteerd, getekend en beschreven in het ARCHEOlab. Iedereen kan hier meepuzzelen aan het verleden van Nijmegen. Ook is er speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar: Tekenkunst! Een boekje vol tekenopdrachten, verkrijgbaar bij de kassa voor €3,50.

Mis deze zomer zeker De Bastei niet: het museum dat het verhaal vertelt over de rivier de Waal en je meeneemt op ontdekkingsreis door het verleden, het heden en de toekomst. Het museum zelf is al helemaal kidsproof. Bovendien zijn er regelmatig activiteiten speciaal voor kinderen, zoals ontdekkingstochten in de natuur of vakantie-activiteiten bij een bepaalde tentoonstelling! 

Speurtocht

Ga samen op ontdekking door de stad door middel van een speurtocht. De route brengt je langs projecten in Nijmegen die iets met Europa te maken hebben. Los tijdens de speurtocht verschillende puzzels op en bij het goed invullen van alle antwoorden kan er een leuk prijsje worden opgehaald bij de stadswinkel. De speurtocht is gratis te verkrijgen bij de VVV in Nijmegen en geschikt voor kinderen van 9 tot 12 jaar. 

Plons in het water!

Wanneer de zon doorbreekt, stroomt het bij de Spiegelwaal vol voor waterpret en een frisse duik. Heerlijk om met je kinderen te zwemmen, picknicken of zandkastelen te bouwen. Ook kun je even neerploffen bij de beachbars: Sprok Beach of Moeke om jezelf te trakteren op een drankje.

Met z'n allen pret!

Een dagje uit waar je de kinderen echt blij mee maakt? Een leuke dag eropuit met je kinderen of kleinkinderen hoeft niet duur te zijn. Actief, leerzaam of snoezig, voor elk kind is er wel iets te doen!

Ga op groot avontuur in de bossen van Speeltuin de Leemkuil! Een dag vol schommelen, klimmen en glijden. De avonturier komt in iedereen naar boven! De kinderen kunnen spelen in het gloednieuwe Romeinse geheime fort van Noviomagus (Ulpia Noviamagus Batavorum, de Romeinse naam voor Nijmegen). Hier leren ze, terwijl ze van de glijbaan roetsjen en in de uitkijktoren klimmen, de Romeinse geschiedenis kennen. Niet alleen superleuk maar ook leerzaam dus. (De Leemkuil is een speeltuin voor alle leeftijden, in het bijzonder voor kinderen uit groep 3 t/m 8).

Of ga naar de kinderboerderij bij het Goffertpark. Want als jouw kids echte dierenliefhebbers zijn, dan willen ze daar zeker heen! Ze hebben heel veel diertjes zoals schapen, pauwen, varkens, konijnen en paarden. Leuk voor jong en oud!

Wat lekkers eten

Zin in een ijsje?

Bij een dagje uit hoort een ijsje! Bij de salons in Nijmegen is het assortiment schepijs erg ruim. Dus genoeg keus voor de kids! Haal een ijsje bij een van deze 5 ijssalons!

Ga naar een restaurant

Na een dagje uit heeft iedereen honger gekregen. Op zo'n dag is het fijn om aan te schuiven bij een restaurant, zodat je zelf niet meer hoeft te koken. Ga naar 't Hoogstraatje, De KazernePannenkoekenboot of kies een ander leuk restaurant uit. 

Dit vind je misschien ook leuk