8x typisch Nijmeegse lekkernijen

Wist je dat er verschillende, typische Nijmeegse lekkernijen zijn? Zo kun je Nijmegen écht proeven! Of je geeft ze als cadeautje. We lichten de Nijmeegse lekkernijen voor je uit:

1. Nimweegse Nuilertjes

Nog meer Nijmeegs drop! Nimweegse Nuilertjes zijn zouten, gelatinevrije dropjes. De bedenkers hiervan vonden inspiratie in het karakter van de echte Nijmegenaar: op het eerste gezicht niet zo opgewekt, maar met een hart van goud. Je koopt ze bij Ieder Z’n Vak in een leuk opvallend blik of in een zak.

2. Nijmeegse koffie en thee van Van Hilst

Van Hilst Koffie en Thee is dé online koffie- en thee-speciaalzaak van Nijmegen en omstreken. Ze hebben wel 40 soorten koffie en 200 soorten thee, chocolade en serviesgoed. Je kunt de enige echte Nijmegen Melange koffie en Marikenthee ook bij de Primera Noviomagum kopen. De Marikenthee is een heerlijke thee met stukjes mango, sinaasappel, citroen, aardbeien, bessen en ananas-cassis aroma. Een heerlijke verrassing voor als je mensen op bezoek hebt.   

3. Gladius Koffie

Gladius Koffie is een eigen gebrande koffieboon als eerbetoon aan de Romeinen en om saamhorigheid te creëren. De makers van Gladius Koffie zijn geïnspireerd door de trots op de oudste stad van Nederland: Nijmegen. Gladius staat voor kracht, trots en authenticiteit. Het is een koffie met Nijmeegs karakter en ze willen originele koffiebonen aanbieden speciaal gebrand voor de mensen uit de regio Nijmegen of geïnteresseerde bezoekers. Ze zijn momenteel bezig met het ontwikkelen van nieuwe koffie, maar je kunt bij Pastry Palace in Beuningen de koffiebonen kopen zolang de voorraad strekt. 

4. Marikenbrood

En wat geef je nou bij een lekker kopje koffie of een heerlijke thee? Juist, een lekker gebakje. Hoewel het Marikenbrood heet, is het eigenlijk veel lekkerder als gebakje. Marikenbrood is een banketbakkers rozijnenbrood, gevuld met banketbakkersroom, mandarijntjes en kaneelsuiker. Je haalt het bij de Looijenga, een banketbakkerij dat uit 1830 dateert en al lang een begrip is in Nijmegen.

5. Nijmegenaartje

Marikenbrood is niet het enige wat jij kunt halen als lekker gebakje. Nijmegenaartjes zijn namelijk ook heerlijke Nijmeegse gebakjes. Ze bestaan uit zacht en taai hazelnootschuim gevuld met lichte mokkacrème. Ook dit gebakje haal je bij Looijenga.

6. Bieren van Oersoep Brouwerij

Heb jij weleens een Nijmeegs biertje op? Oersoep is een eigenzinnige brouwerij die de wereld prikkelt met spannende smaken. Met een grote liefde voor droge, zure, hoppige en funky bieren. 

7. Azijn, mosterd en bier van Brouwerij de Hemel

In Brouwerij de Hemel wordt zowel bierazijn, wijnazijn en mosterd geproduceerd. Naast de zure smaak van de bierazijn heeft deze ook kenmerkende bieraroma’s. De wijnazijn is wat zoeter en zachter van smaak en komt in drie varianten: rode wijnazijn, wijnazijn met framboos of met roos. De Hemelse biermosterd komt in drie verschillende soorten: oermosterd en fijne of grove biermosterd.

Maar ook een echt Nijmeegs biertje haal je bij Brouwerij de Hemel, zoals Oerbok (bokbier). Je kunt alle producten kopen via de webshop.

8. Sterke drank van distilleerderij ANIMA

Op zoek naar een iets sterker drankje? ANIMA verzamelt het restbier van Brouwerij de Hemel, om hieruit vervolgens op traditionele wijze een alcoholhoudende drank van maar liefst 75% alcohol te distilleren. Dit distillaat is het hoofdbestanddeel van hun dranken en geeft ANIMA een uniek moutig karakter. Ze produceren gin, jenever en twee soorten bierbrand.  

Benieuwd naar meer Nijmeegse producten? Bekijk hier de rest van het aanbod. Neem ook eens een kijkje bij Citystore Nijmegen, waar je je ook kunt laten verrassen door unieke Nijmeegse producten.

Dit vind je misschien ook leuk...