Ontdek stadsdeel Oud-West in Nijmegen

Nijmegen-Oud-West is een stadsdeel met een historie en nieuwe projecten. Met de Nijmeegse wijken Wolfskuil, Biezen met o.a. Waterkwartier zie je oud en nieuw met elkaar op zoek gaan naar verbindingen.

De handelskade

De handelskade is een compleet nieuwe woonomgeving aan de Waal. Hier stonden vroeger kantoren en de drukkerij van De Gelderlander. Nu is het een hotspot waar menig Nijmegenaar (of daarbuiten) wil wonen. Niet alleen de woningen geven een mooi uitzicht, ook de bedrijvigheid neemt toe. Zo kun je heerlijk uiteten bij Loetje en Bistro Bankoh of lunchen en koffie drinken bij Gesha.

Honigcomplex

Het Honigcomplex, gevestigd in de voormalige Honigfabriek in Nijmegen, is nu een broedplaats van culturele en ambachtelijke bedrijven. Zo worden er biertjes gebrouwen bij Nevel. Ook zijn in de oude Honigfabriek de bouillonketels vervangen door brouwketels van brouwerij OersoepSTOOM beer & food serveert Oersoep's nieuwste bieren direct van de tap. Als je een biertje aan de bar hebt besteld, dan kan het bestellen van een burger niet achterblijven. Daarnaast wordt hier gevolleybald in de Beachfabriek, gedanst tot de zon opkomt in de Brebl en heerlijke koffie en lunch gemaakt bij First Things First

Wil je in industriële sfeer in het Honigcomplex genieten van ambachtelijk eten en drinken, met passie bereid en geserveerd? Dat kan bij Meesterproef. Daarnaast zijn in De Smeltkroes ontzettend veel gepassioneerde makers verzameld, die mooie en kwalitatieve producten maken. Het is te veel om op te noemen. Van de ambachtelijke ijsjes van Onwijs Lekker IJs tot de duurzame tassen van Anna Treurniet, de vaasjes van Hella Duijs tot de strijkinstrumenten van Bram Peters, van designmeubels tot fotografie… Kom snel eens kijken! In het Honigcomplex is voor iedereen wat te doen. 

Dit is maar een greep uit alle locaties in het Honigcomplex. Wil je weten welke bedrijven op deze hippe locatie zitten? Bekijk hier alle bedrijven in het Honigcomplex

Meer eetgelegenheden in Oud-West

In Sfeerhuys bij De Looimolen kun je niet alleen heerlijk eten en borrelen, maar ook een bruiloft of vergadering organiseren. Een ander leuk eet- en lunchtentje is Villa Voorstad aan de Marialaan. Of ga in huiselijke sfeer een kopje koffie drinken, lunchen of borrelen bij Wijck. De naam zegt het al, dit café heeft een echte wijkfunctie: jong en oud is welkom.

Bijzonder gebouw: de Looimolen

Ben jij weleens bij de molen geweest? Aan de Looimolenweg, niet ver van de weg naar Grave ligt op de heuvelrand met zicht op de wijk De Wolfskuil de Witte Molen of Looimolen (een rijksmonument).

De Witte Molen kent een roerige geschiedenis die teruggaat tot 1760. Destijds gebouwd in het landelijk gebied als ‘beltmolen’: op een heuveltje met in de heuvel een gemetselde doorgang voor het laden en lossen. Lang maakte de molen een poeder uit eikenschors voor het looien van leer. Sinds 1907 wordt hier koren gemalen, maar de naam ‘Looimolen’ wordt nog steeds gebruikt. Meerdere keren is de molen afgebrand en weer opgebouwd. De laatste keer was in 1987. Jaarlijks wordt hier ongeveer 160.000 kilo biologische granen vermalen. De Witte Molen is één van acht molens in Nederland die nog volledig in gebruik is als korenmolen.

Wandel door Oud-West