Podium

Cabaret, theater, kleinkunst, dans... Het podium wordt al decennia op de meest creatieve manieren gebruikt. Op de oude en nieuwe Nijmeegse planken staat wekelijks een bonte verzameling van mensen om voor jou een breed scala aan spetterende shows neer te zetten!

Theaters en podia van Nijmegen

Nijmegen kent verschillende theaters waar de mooiste, grappigste en leukste voorstellingen worden neergezet. Concertgebouw De Vereeniging staat bekend om de uitstekende akoestiek. Wil je voor een voorstelling een hapje eten? Dan kan dat in het vernieuwde Grand Café Restaurant van De Vereeniging. De Stadsschouwburg van Nijmegen behoort tot de grotere theaters in Nederland, met ruim 100.000 bezoekers per jaar! 

Amira al Rawi

LUX is het grootste arthouse van Nederland met dagelijks film, theater-, dans- en muziekvoorstellingen, debatten, festivals en een heerlijk café en restaurant. Het programma van LUX is eigenzinnig, spraakmakend en inspirerend.

Kleinschaliger is Het Huis voor de Kunsten De Lindenberg. De Lindenberg is dé plek waar professionals, amateurs, cursisten en publiek elkaar ontmoeten in een cultureel en kunstzinnig nest! Zin in een borrel of een hapje te eten? Bezoek dan het trendy theatercafé No23.

Een andere hele bijzondere locatie voor theater is het Theaterschip De Zeester. De Zeester biedt kleinkunst, theater en muziek in een intieme sfeer, pal onder de Waalbrug. 

Theater Het Badhuis aan de Daalseweg 262 was vroeger een echt badhuis. Sinds 2002 is Het Badhuis de thuisbasis van Theatergroep Kwatta, zij maken avontuurlijke jeugdtheater voor kinderen. 

Podiumagenda - Check en boek hier alle voorstellingen

Maak je er een avondje uit van? - Ga lekker uit eten, stappen of overnacht in Nijmegen