Dagje uit in Nijmegen

Een duik in de geschiedenis of in een stomend bubbelbad. Struinen door de oudste winkelstraat van Nederland of langs de oevers van de Waal. Actief op de fiets of de golfbaan of juist heerlijk achterovergeleund op een terrasje. Nijmegen kán je voor dilemma’s zetten.

Of je nu houdt van fietsen, wandelen, zwemmen, schaatsen, golfen, bowlen of klimmen… Voor de niet-stilzitters onder ons is Nijmegen ideaal om lekker actief bezig te zijn. Maar ook om heerlijk te ontspannen!

Ontdek Nijmegen - Ga naar alle bezienswaardigheden, shoppen of naar een activiteit

Rondje natuur

Wandelen

Maak een stadswandeling door de historische binnenstad, verken de omliggende natuurgebieden, volg het eeuwenoude spoor van de Romeinen, wandel een route langs uitgestrekte wijngaarden of loop één van de befaamde Vierdaagseroutes.

USE-IT heeft een kaart ontwikkeld van Nijmegen voor jonge reizigers. Wil jij Nijmegen ontdekken op een andere manier? Klik dan hier voor meer informatie.

Fietsen

Ontdek de highlights van de omgeving van Nijmegen vanaf je fiets! Fiets over dijken en langs rivieren, door bossen en over heuvels, langs historische plaatsen en kunstobjecten. Hier vind je de mooiste fietsroutes.

Wil je Nijmegen ontdekken al wandelend of fietsend met een gids? Stichting Gilde Nijmegen biedt diverse fietstochten, stads- en natuurwandelingen aan in de omgeving van Nijmegen.

Strand in Nijmegen

Voor een mooi strand hoef je niet naar de zee. Wanneer de zon doorbreekt, stromen de Waalstranden vol! Zwemmen in de Spiegelwaal, een strandwandeling maken langs wilde paarden, of ontspannen in een beachbar. In Nijmegen kan het allemaal!

Ga samen op pad

Op zoek naar een activiteit met een groep? Kies dan voor een potje lasergame bij LaserQuest. Of ga naar EnjoyVR waar je kunt balanceren op 50m hoogte tussen de wolkenkrabbers, diepzeeduiken of over een Formule-1 parcours racen. 

Met z’n tweetjes kun je gaan golfen in het donker bij LaserQuest. Of kies voor een ander wedstrijdelement bij Café Pool of House of Billiards. Meer een cultuursnuiver? Dan is een bezoek aan museum of voorstelling zeker een aanrader! 

Naar de film

Een leuke activiteit in het donker! Komedie of die hard-actie. Kinder- of oorlogfilms. Met zo veel bioscopen in Nijmegen draait er altijd wel een film voor jou! In de VUE Plein 1944VUE Walstraat en Pathé Nijmegen zie je de nieuwste films. Liefhebbers van arthouse-films mogen naar LUX en Filmhuis O42

Wees snel en leer elkaar kennen

In een escape room leer je jezelf echt kennen. Presteren onder tijdsdruk, samenwerken, communiceren: een intensief en uitdagend uurtje waar je als vriendengroep, collega's of familie alleen maar sterker uitkomt! Nijmegen heeft veel leuke en spannende escape rooms. Ben je op zoek naar een klassieke room? Eentje waar je terecht kunt met 50 man? Of zie je meer in een virtual reality room?

Bekijk hier de escape rooms in Nijmegen

Blijf ook eten! - Zoek hieronder een restaurant uit