Dagje uit in Nijmegen

Een duik in de geschiedenis of in een stomend bubbelbad. Struinen door de oudste winkelstraat van Nederland of langs de oevers van de Waal. Actief op de fiets of de golfbaan of juist heerlijk achterovergeleund op een terrasje. Nijmegen kán je voor dilemma’s zetten.

Of je nu houdt van fietsen, wandelen, zwemmen, schaatsen, golfen, bowlen of klimmen… Voor de niet-stilzitters onder ons is Nijmegen ideaal om lekker actief bezig te zijn. Maar ook om heerlijk te ontspannen!

10.00 uur: start je dag met koffie

Wat is nu beter dan je dagje Nijmegen te starten met een overheerlijke koffie? Ga naar PUCK speciality coffee en kies de koffie uit die jij lekker vindt: fruitig of nootachtig. Heb je nog niet gegeten? Dan kun je er ook een heerlijk ontbijtje uitkiezen.

Meer leuke koffiebars in Nijmegen

12.00 uur: ga erop uit

Maak een stadswandeling door de historische binnenstad door de groene lijn te volgen of verken de omliggende natuurgebieden. Want wist je dat in in het groen rondom de Waalstad heerlijk kunt wandelen? Struin langs de waterkant voorbij konikpaarden en wilde runderen. 

Ontdek de stad

14.00 uur: tijd voor lunch

Na de wandeltocht heb je vast en zeker honger gekregen. Bij de Blonde Pater kun je plaatsnemen voor een goede lunch. Hier praat je nog even na over alles wat je hebt gezien én maak je alvast plannen voor de komende uren. 

Meer lunchrooms

15.00 uur: ontdek het Romeinse verleden

Hoe was het om te leven als gladiator? Om te weten dat elke dag je laatste kan zijn, maar ook om aanbeden te worden door 50.000 mensen? Museum Het Valkhof neemt je mee naar het oude Rome. Het mooiste van Romeins Nederland, een kleurrijke collectie moderne kunst en een prachtige verzameling oude kunst. Veel aandacht voor de roemruchte geschiedenis van Nijmegen met de Valkhofburcht van Karel de Grote. Je komt alles te weten over het Romeinse leger en het leven van alledag toen Nijmegen de grootste Romeinse stad van Nederland was!

17.00 uur: bijkomen van de ontdekkingstocht

Alle informatie over de romeinen moet je even laten bezinken. En hoe doe je dat het beste? Door heerlijk neer te ploffen in een leuk tentje. Dichtbij Museum Het Valkhof vind je genoeg leuke locaties zoals Credible en 't Hoogstraatje. Wist je dat bij Credible ook kunt slapen? Dus wil je de dag verlengen, vraag dan of ze nog plek hebben.

19.00 uur: dineren in Nijmegen

Wandel richting de Waalkade en je vindt genoeg restaurants om aan te schuiven. Bij Grand Café de Waterwolf kijk je niet alleen uit over de Waal maar ook op het kunstwerk de Waterwolf en de Aquanaut. Zo leer je ook weer iets meer over Nijmegen.

22.00 uur: richting het hotel

Na een actieve dag ben je wel toe aan je nachtrust. Nog niet bij Credible gevraagd of ze plek hebben? Geen zorgen, er zijn genoeg locaties waar je heerlijk in een kingsizebed kunt slapen. 

Ontdek de Nijmeegse hotels

Of je nou zin hebt in een weekendje met z'n tweetjes of een mini-vakantie met het hele gezin, in Nijmegen vind je al snel een slaapplek. Ga voor een hotel dichtbij het centrum of kom tot rust net buiten het centrum. Nijmegen kent veel mooie hotels en wij geven jou de tips.

Lees meer

10.00 uur: ontbijten voor vertrek

Geen ontbijtservice in het hotel gekozen? Geen probleem, er zijn genoeg ontbijttentjes in Nijmegen. De vroege vogels kunnen naar Smaakrijk of Fika. Als je liever wat later ontbijt ga dan naar Yoghurt Barn, Katten Café Baltazar of Gesha

Nog tijd over of blijf je liever langer? - Lees dan verder