7x picknicken in Nijmegen

Een picknicktas halen, kleedje en zonnebril meenemen en je kunt lekker in het zonnetje gaan eten. In Nijmegen kun je op veel plekjes lekker picknicken. Maar waar haal je jouw picknicktas vol lekkers? Bekijk onze tips voor plekken om een tas/eten af te halen voor het picknicken:

1. Borboleta 

Bij Borboleta haal je alles wat je nodig hebt voor een gezellige middag picknicken. Naast hun volledige menukaart die af te halen is, bieden zij een lekkere picknick tas aan voor €15,75. Deze tas is gevuld met een broodje naar keuze, een verrassingstaartje en een vers sapje. Voor €1,50 extra krijg je er een salade bij. En geen zorgen: ook bestek, bordjes en servetjes regelen zij. Bekijk hun website voor meer informatie en bestel je tas!

Tip om te gaan picknicken: Borboleta zit vlakbij Kronenburgerpark

2. Nolita

Als je een picknickmand bestelt bij Nolita, heb je niet eens een kleedje nodig! Je krijgt namelijk een dekentje, borden en bestek erbij. De picknickmand is te bestellen vanaf 2 personen en kost €25,- per persoon. Het mandje zit vol lekkers met o.a. diverse sandwiches, red velvet pancakes, scones en verse sap. Wil je het nog feestelijker maken? Voor €12,50 extra bestel je er een flesje cava bij (zij regelen de glazen).

Tip om te gaan picknicken: je loopt van Nolita naar zowel Kronenburgerpark als Valkhofpark in 10 minuten

3. Bairro Alto

Ook bij Bairro Alto haal jij een heerlijk picknickmandje. Terwijl jij buiten wacht in het zonnetje, maken zij het mandje voor je klaar. Je kiest zelf een broodje, taartje en drankje uit. Je mag je mandje overal mee naartoe meenemen (als je hem maar terugbrengt). Een lekker kleedje leen je ook bij Bairro Alto.

Tip om te gaan picknicken: voor Bairro Alto is een klein parkje waar je heerlijk in het zonnetje kunt zitten  

4. BUUV. Nijmegen

Er zijn ook plekken in Nijmegen waar je eten kunt afhalen om jouw eigen picknickmand mee te vullen. Zoals bij BUUV. Nijmegen, daar haal je een héérlijke lunch. Vul jouw picknickmand met een broodje beenham of een broodje gerookte zalm van BUUV. en ga op pad! Vergeet zelf geen kleedje mee te nemen om op te zitten.  

Tip om te gaan picknicken: BUUV. zit vlakbij Goffertpark 

5. De Fabriek 

Ooit al een High Tea buiten in het park gedaan? De Fabriek heeft heerlijke boxen met alles voor een lekkere High Tea. In de box zitten vier lekkere broodjes (vega/vlees/vis) en andere zoetigheden zoals een cheesecake, bonbons, scones en een grieks yoghurtje met homemade granola. Ze hebben ook een hartige versie! De boxen kun je afhalen en lekker in het zonnetje opeten. 

Tip om te gaan picknicken: je loopt van de Fabriek naar zowel Kronenburgerpark als Valkhofpark in 10 minuten

6. Koffiebar KOEN

Zin in een picknick met écht goede koffie? Dan moet je zeker langsgaan bij Koffiebar KOEN. Ook haal je hier de KOEN's Box of de Luxe Box. Hiermee kun je jouw picknickmand perfect vullen! In de KOEN's Box zit een croissant met jam, twee belegde mini broodjes, een gekookt ei en yoghurt met vers fruit. In de Luxe Box zit een mini croissant, mini chocobroodje, scone met jam, twee belegde mini broodjes, plak bananenbrood, gekookt ei en yoghurt met vers fruit.

Tip om te gaan picknicken: Koffiebar KOEN zit vlakbij Julianapark 

7. Eten voor in de picknickmand afhalen

Wil je jouw favoriete broodje, salade of ander favoriete lunchgerecht in de picknickmand hebben? Bekijk meer plekken in Nijmegen waar je lunch kunt afhalen. Zo maak je jouw picknickmiddag helemaal compleet en naar wens! 

Dit vind je misschien ook leuk...