Pinksteren in Nijmegen

Op zondag 28 mei en maandag 29 mei vieren we Pinksteren. Maar wat is dat nou eigenlijk? Op de 50ste dag na Pasen wordt herdacht dat de Heilige Geest neerdaalde op de apostelen. Dit wordt ook wel gezien als het ontstaan van de christelijke kerk. Ondanks het dalende aantal gelovigen, wordt Pinksteren nog wel als nationale feestdag gezien. Ideaal om er een lekker dagje op uit te gaan in Nijmegen.

Laatste update: 12 mei 2023

Pinksteren in Nijmegen

Weer een lekker éxtra lang weekend voor de boeg! Op Eerste Pinksterdag zijn de winkels gesloten (horeca is wel open), op Tweede Pinksterdag zullen de winkels als een zondag open zijn, namelijk van 12:00 tot 18:00 uur. Wat dacht je bijvoorbeeld van vintage shoppen? In Nijmegen heb je meer dan genoeg winkels waar je toffe tweedehands parels kunt scoren. Wij zetten er 9 voor je op een rij. 

Of bezoek de Pinkstermarkt op Tweede Pinksterdag! De markt duurt de hele dag en loopt als een slinger van kraampjes door het centrum van de stad. Van de Grote Markt tot het Mariënburgplein ontdek je alles van modieuze accessoires tot kleurrijke bloemen en lekker eten. 

7x te doen tijdens Pinksteren 2023

Wat is er allemaal te doen tijdens het lange Pinksterweekend dit jaar? Voor zowel jong als oud is er ontzettend veel te doen in de oudste stad van Nederland. Wij zetten een aantal leuke tips voor je op een rij. 

Lees snel verder!

Lekker picknicken

Een broodje halen in de stad en dat in het park opeten, of met een volledige picknickmand het bos in. Het weer wordt weer beter dus er gaat niks boven een ouderwets gezellige picknick in de natuur. Broodjes smeren, sapje persen, kleedje mee en gaan. Dit zijn de 8 leukste picknickplekken in Nijmegen op een rij!

Onze tips