Pinksteren

Let op: alle evenementen en bijeenkomsten zijn t/m 1 juni afgelast. Dit betekent helaas dat evenementen rondom Pasen 2020 ook niet doorgaan. Het is nog niet duidelijk of horeca ook dichtblijft na 6 april. Hier wordt later een beslissing over genomen. 

Op 31 mei en 1 juni vieren we Pinksteren. Maar wat is dat nou eigenlijk? Op de 50ste dag na Pasen wordt herdacht dat de Heilige Geest neerdaalde op de apostelen. Dit wordt ook wel gezien als het ontstaan van de christelijke kerk. Ondanks het dalende aantal gelovigen, wordt Pinksteren nog wel als nationale feestdag gezien. Ideaal om er een lekker dagje op uit te gaan in Nijmegen.

Pinksteren in Nijmegen

Als je dan een dag vrij hebt, dan trek je toch zeker de binnenstad van Nijmegen in? Nijmegen heeft veel te bieden met Pinksteren. Het gehele weekend en ook op Tweede Pinksterdag zijn de Nijmeegse Bierfeesten. Op eerste Pinksterdag zijn de winkels gesloten (horeca is wel open), op Tweede Pinksterdag zullen de winkels in de binnenstad geopend zijn van 12:00 tot 17:00 uur. Verder zal er nog een Pinkstermarktplaatsvinden in onder andere de Molenstraat, de Burchtstraat en op het Mariënburgplein. Tot dan!