Pinksteren

Op 23 mei en 24 mei vieren we Pinksteren. Maar wat is dat nou eigenlijk? Op de 50ste dag na Pasen wordt herdacht dat de Heilige Geest neerdaalde op de apostelen. Dit wordt ook wel gezien als het ontstaan van de christelijke kerk. Ondanks het dalende aantal gelovigen, wordt Pinksteren nog wel als nationale feestdag gezien. Ideaal om er een lekker dagje op uit te gaan in Nijmegen.

Laatste update: 21 mei 2021

Pinksteren in Nijmegen

Weer een lekker éxtra lang weekend voor de boeg! Op Eerste Pinksterdag zijn de winkels gesloten (horeca is wel open), op Tweede Pinksterdag zullen de winkels als een zondag open zijn, namelijk van 12:00 tot 17:00 uur. Wat dacht je bijvoorbeeld van vintage shoppen? In Nijmegen heb je meer dan genoeg winkels waar je toffe tweedehands parels kunt scoren. Wij zetten er 9 voor je op een rij. Tot dan! 

Take Away Dinertas

Op 1e Pinksterdag, zondag 23 mei, verzorgen Café De Plak, De Groene Slijter, Moes, Atelier Meer² en Bollyfoods een leuke activiteit met een heerlijk driegangendiner inclusief wijn én een duurzame, herbruikbare boodschappentas (waar je voortaan al je take away mee kunt gaan ophalen)!

Elke tas bevat een driegangendiner voor 2 personen en bestaat uit:

Voorgerecht: Linzensoep van Café De Plak.
Hoofdgerecht: twee verschillende curry's met gekruide rijst, papadum, pickle en curd-chilli van Bollyfoods.
Biologische (en uiteraard bij het menu passende) witte wijn van De Groene Slijter.
Nagerecht: mango-passievrucht meringuetaartjes van Moes.
Unieke boodschappentas van gerecyclede festivalbanners, gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt van Atelier Meer².

De kosten per persoon zijn € 25,-

Bestel via email naar info@bollyfoods.nl. Vermeld in de mail je naam, het aantal tassen en je telefoonnummer.

 

Instagram hotspots

De oude stad Nijmegen zit vol mooie plekken om foto’s te maken. Op Instagram zijn dan ook tal mooie geschoten plaatjes te zien. Kijk bijvoorbeeld eens onder de hashtag #nijmegen of op @into_nijmegen. Heb je zin om zelf op pad te gaan en toffe Instagram foto’s te maken? Lees dan snel onze tips:

Onze tips

Dit vind je misschien ook leuk: