Musea in Nijmegen

Nijmegen kent vele musea, zowel in de stad als daarbuiten. Er is dus altijd iets te doen, voor jong en oud. Ontdek de musea in Nijmegen hier en laat je inspireren. Lees verder om de musea en exposities te ontdekken, en bekijk de agenda voor de huidige tentoonstellingen.

Musea in de stad

In Museum Het Valkhof duik je in het Romeinse verleden van Nijmegen, maar bekijk je ook moderne kunst. Het museum De Bastei leert je alles over natuur en cultuur, met een focus op de rivier. Hier, aan de Waal en in de oudste stad van Nederland raak je het verleden aan, ontdek je de flora en fauna van het Gelderse rivierengebied

Hoe is het om blind of slechtziend te zijn? Daar kun je over lezen of een ervaringsdeskundige kan je erover vertellen, maar in het muZIEum ervaar je het vooral zelf. Binnen het muZIEum zijn twee verschillende donkerbelevingen en een buitenbeleving; een unieke rondleiding in het stadscentrum van Nijmegen!

Maar Nijmegen heeft meer! Bezoek bijvoorbeeld ook eens het Huis van de Nijmeegse GeschiedenisMuseum voor Anatomie en PathologieInfocentrum WO2 Nijmegen, Gebroeders Van Lymborch HuisFietsmuseum Velorama, Museum MediaDrome en Grootmoeders Keukenmuseum

Musea rondom Nijmegen

Het Afrika Museum is een museum over mensen, gevestigd in de bosrijke en heuvelachtige omgeving van Berg en Dal, bij Nijmegen. Het bestaat uit een binnen- en buitenmuseum. In het Afrika Museum ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens.

Museumpark Orientalis is het oudste openluchtmuseum van Nederland. De kleurrijke wereld van het jodendom, christendom en de islam komt tot leven in een 30 hectare groot rijksmonument. Je ontdekt tijdens je rondreis in de bosrijke omgeving dat wij in onze multiculturele samenleving meer met elkaar delen dan je zou denken! 

De museumcollectie in Van 't Lindenhoutmuseum vertelt het verhaal van het grote wezendorp, waar zowel jongens en meisjes uit het hele land woonden, speelden, huilden en lachten. Tijdens een bezoek krijg je een goed overzicht van de ontwikkeling van de jeugdzorg in Nederland over de afgelopen 150 jaar.

Exposities en tentoonstellingen

Lees hier het nieuws over musea en kunst

11x inspirerende musea in en rondom Nijmegen

Naar een museum in Nijmegen? Deze locaties mag je zeker niet missen! Hier lees je meer over de verschillende musea die Nijmegen te bieden heeft.

Bekijk hier alle musea

Zin om er een dagje uit van te maken? - Hier kan je uit eten, shoppen of nog meer cultuur snuiven