Musea en kunst

Nijmegen kent vele galerieën en musea. Er is dus altijd iets te doen, voor jong en oud. Ontdek de kunst en musea in Nijmegen hier en laat je inspireren. Lees verder om de musea en exposities te ontdekken, en bekijk de agenda voor de huidige tentoonstellingen.

Nijmeegse musea

In Museum Het Valkhof duik je in het Romeinse verleden van Nijmegen, maar bekijk je ook moderne kunst. Het museum De Bastei leert je alles over natuur en cultuur, met een focus op de rivier. Hier, aan de Waal en in de oudste stad van Nederland raak je het verleden aan, ontdek je de flora en fauna van het Gelderse rivierengebied

Hoe is het om blind of slechtziend te zijn? Daar kun je over lezen of een ervaringsdeskundige kan je erover vertellen, maar in het muZIEum ervaar je het vooral zelf. Binnen het muZIEum zijn twee verschillende donkerbelevingen en een buitenbeleving; een unieke rondleiding in het stadscentrum van Nijmegen!

Maar Nijmegen heeft meer! Bezoek bijvoorbeeld ook eens het Van 't LindenhoutmuseumHuis van de Nijmeegse GeschiedenisInfocentrum WO2 Nijmegen en Fietsmuseum Velorama

Exposities

In het centrum vind je Galerie Zeven Zomers, met de hedendaagse kunst is dit een oase van rust in de drukte van de stad. Niet veel verder bevindt zich Galerie Marzee, een galerie met hedendaagse sieraden. Met 850 m2 tentoonstellingsruimte is Galerie Marzee de grootste galerie voor moderne sieraadkunst ter wereld. 

RUIS is een tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst waar het experiment centraal staat. Galerie Bart is origineel, heeft lef en ambitie. De galerie heeft als doel het werk van in Nederland afgestudeerde kunstenaars te promoten en verkopen op de (inter)nationale kunstmarkt.

Maar als je in Nijmegen bent, sla dan ook vooral Singular-Art en Expoplu in de Paraplufabriek niet over! 

 

Exposities en tentoonstellingen

Lees hier het nieuws over musea en kunst

Zin om er een dagje uit van te maken? - Hier kan je uit eten, shoppen of nog meer cultuur snuiven

8x kunst kijken in galerijen en expositieruimtes

Nijmegen kent vele expositieruimtes, kunstpodia en galerijen. Er is dus altijd ergens cultuur te snuiven en kunst te ervaren. Ontdek de nieuwste exposities en laat je inspireren. Deze locaties mag je zeker niet missen!

Bekijk de kunsthotspots