Onderwijsinstellingen

De tijd is aangebroken… je hebt de middelbare school afgerond of een tussenjaar gehad en gaat een keuze maken. Wil je naar een universiteit, hogeschool of een mbo? En welke stad ga je kiezen? Nijmegen is in ieder geval supergezellig en heeft een groot aanbod aan opleidingen.

Radboud Universiteit Nijmegen

Na het behalen van je vwo-diploma kun je naar de universiteit. In Nijmegen zit De Radboud Universiteit. De universiteit heeft een groot aanbod aan bachelor- en masteropleidingen. Ook biedt ze diverse cursussen, masterclasses, webinars en workshops aan. Maar wist je ook al dat de universiteit veel samenwerkt met het Raboudumc? Onderzoek en onderwijs zijn nauw met elkaar verweven. Zo komen wetenschappelijke vragen én maatschappelijke uitdagingen ook op jouw bordje te liggen. Interessant toch?

De Keuzegids Universiteiten 2021 (voor bacheloropleidingen) heeft zelfs Radboud Universiteit bovenaan hun lijst staan van brede, klassieke universiteiten. Nog een reden om in Nijmegen naar de uni te gaan.  

www.ru.nl

Dit is de Radboud Universiteit

HAN University of Applied Sciences

HAN University of Applied Sciences, ook wel HAN genoemd, heeft verschillende locaties in Nijmegen, ook zit de hogeschool in Arnhem. De HAN heeft een groot aanbod aan voltijd opleidingen, maar ook deeltijd, duaal, associate degree, bachelor, masters, post-hbo en diverse cursussen kun je hier volgen.

Dus of je nu scholier, mbo’er, ouder, decaan, professional of switcher bent, bij de HAN in Nijmegen kun je terecht.

www.han.nl

Dit is de HAN

ROC Nijmegen

Het ROC in Nijmegen zit heel dicht bij het Centraal Station. Ideaal dus als je uit een andere stad of dorp komt... je loopt er zo heen. Hier vind je mbo-opleidingen binnen: economie en ondernemen, zorg en welzijn, horeca, bakkerij en recreatie. Ook zit hier de Cas Spijkers Academi voor als je topkok wilt worden. En is topsporter worden jouw droom? Dan is de Young Talent Academy wat voor jou. 

Daarnaast heb je nog locaties op de Heyendaalseweg en Energieweg. Allemaal met eigen opleidingen, dus verdiep je goed naar welke locatie je moet voordat je gaat rijden.

Moet je nog wat vakken halen voor je vervolgstudie? Heb je binnen het reguliere onderwijs je voortgezet onderwijs diploma niet behaald? Of vind je het leuk om bepaalde alsnog te volgen? Dan kun je op het ROC Nijmegen ook naar de vavo.

www.roc-nijmegen.nl

Yuverta mbo Nijmegen

In Nijmegen zit ook het Yuverta, een mbo-school met veelal groene opleidingen. Denk aan dierverzorging, wildlife management, bloemstikken, bos- en natuurbeheer en land- en tuinbouw richtingen. Yuverta biedt praktijkgericht onderwijs en daar horen prakrijkruimtes bij. Zo hebben ze een dierenverblij, trimlokaal, landschapshal, dierenartspraktijk en schooltuin. Dus werk je graag met je handen? Verzorg je graag dieren of ben je altijd al bezig in de tuin? Ga dan eens langs bij het Yuverta.

 

www.yuverta.nl

Introductieweek in Nijmegen

Ga je studeren in Nijmegen? Leuk! Wist je dat aan het begin van je studie er altijd een introdutieweek is? Hier leer jij de stad Nijmegen én je klasgenoten kennen. Een superleuke ervaring die je niet wilt missen.

Lees meer over de Introductieweek

Kom meer te weten - Over studeren in Nijmegen