Kermis Nijmegen

Elk jaar is het twee keer feest in Nijmegen, want dan is er kermis! Suikerspinnen, eendjes vangen, touwtje trekken en super toffe attracties. De kermis zorgt ervoor dat jij je die weken niet hoeft te vervelen. 

Laatste update: 28 september 2023

Zomerkermis

Je kunt tijdens de zomerkermis Nijmegen van zaterdag 17 juni tot en met zondag 25 juni 2023 een dikke week lekker zwieren en zwaaien en genieten van de heerlijkste lekkernijen. Supergezellig voor een dagje uit in Nijmegen. Deze zomerkermis wordt gehouden op verschillende locaties namelijk op Plein 44, in de Broerstraat en de Koningstraat, Mariënburg, Kelfkensbos, het Valkhof en de Waalkade. De kermis is dagelijks van 13.00 – 24.00 uur en de verkoopkraampjes al vanaf 12.00 uur. Van eendjes vissen tot een schiettent en van oliebollen tot snoepkraan. Er is voor ieder wat wils op de zomerkermis in Nijmegen. Geniet van dit evenement voor zowel jong als oud!

Najaarskermis

De najaarskermis in Nijmegen is in 2023 op het Kelfkensbos, de Grote Markt en de Waalkade en staat gepland van zaterdag 30 september tot en met zondag 8 oktober. De najaarskermis is elke dag geopend van 13.00 tot 24.00 uur. Je hebt de draaimolen voor de kleintjes, Breakdance voor de grote en stoere jongens en meiden en de Mega Booster voor de echte waaghalzen: voor jong en oud is er genoeg te beleven en te zien! De winkels zijn open, dus je kunt een dagje kermis leuk combineren met winkelen in de binnenstad.

 

Vierdaagsefeesten kermis

En als dat nog niet genoeg is, twee kermissen in het jaar, is er tijdens het grootste evenement in Nijmegen, de Vierdaagse, ook een kermis. Een hele week lang zijn er allemaal leuke attracties in de binnenstad, zoals een heel hoog reuzenrad op de Kelfkensbos.

Naast de botsauto's, bank, booster, suikerspinnenkraam en meer is er ook feest door de hele stad: de Vierdaagsefeesten! Extra leuk om deze week in Nijmegen te zijn! 

 

 

750 jaar kermis in Nijmegen

In Nijmegen kennen we een uitgebreide geschiedenis in het opzetten van kermissen, het oudste feest van de stad is de kermis. De oorsprong van de Nijmeegse kermis ligt in de vieringen die volgden op de wijding van de St. Stevenskerk in 1273. Aanvankelijk was het een jaarlijkse mis die geleidelijk de trekken van een jaarmarkt overnam. Deze markt markeerde ook het einde van de oogst, en werd zo een week van ontspanning voor iedereen.

In 2023 zullen er extra activiteiten zijn op de kermis om deze 750-jarige geschiedenis te vieren!