Kermis Nijmegen

Elk jaar is het twee keer feest in Nijmegen, want dan is er kermis! Suikerspinnen, eendjes vangen, touwtje trekken en super toffe attracties. De kermis zorgt ervoor dat jij je die weken niet hoeft te vervelen. 

Laatste update: 26 september 2022

Zomerkermis

Je kunt tijdens de zomerkermis Nijmegen van zaterdag 18 juni tot en met zondag 26 juni 2022 een dikke week lekker zwieren en zwaaien en genieten van de heerlijkste lekkernijen. Supergezellig voor een dagje uit in Nijmegen. Deze zomerkermis wordt gehouden op de Waalkade, in de Hoogstraat en tegenover De Lindenberg. De kermis is dagelijks van 13.00 – 23.00 uur en in het weekend tot middernacht. Van eendjes vissen tot een schiettent en van oliebollen tot snoepkraan. Er is voor ieder wat wils op de zomerkermis in Nijmegen. Geniet van dit evenement voor zowel jong als oud!

Op woensdag 22 juni is er tussen 13.00 en 14.00  uur een prikkelarme middag. De attracties maken dan minder geluid, de knipperende verlichting gaat zoveel mogelijk uit en de snelheid van de attracties wordt verlaagd. Woningen en bedrijven bij Kelfkensbos en de Waalkade zijn tijdens de kermis gewoon bereikbaar voor alle verkeer. De markt gaat door op de gebruikelijke locaties. Enkele kramen aan de kop van de Burchtstraat staan tijdens de kermis op een andere plaats.

Najaarskermis

De najaarskermis in Nijmegen is in 2022 op het Kelfkensbos, de Grote Markt en de Waalkade en staat gepland van zaterdag 1 oktober tot en met zondag 9 oktober. De najaarskermis is elke dag geopend van 13.00 tot 23.00 uur en in het weekend tot middernacht. Je hebt de draaimolen voor de kleintjes, Breakdance voor de grote en stoere jongens en meiden en de Mega Booster voor de echte waaghalzen: voor jong en oud is er genoeg te beleven en te zien! De winkels zijn open, dus je kunt een dagje kermis leuk combineren met winkelen in de binnenstad.

 

Vierdaagsefeesten kermis

En als dat nog niet genoeg is, twee kermissen in het jaar, is er tijdens het grootste evenement in Nijmegen, de Vierdaagse, ook een kermis. Een hele week lang zijn er allemaal leuke attracties in de binnenstad, zoals een heel hoog reuzenrad op de Kelfkensbos.

Naast de botsauto's, bank, booster, suikerspinnenkraam en meer is er ook feest door de hele stad: de Vierdaagsefeesten! Extra leuk om deze week in Nijmegen te zijn!