Wat te doen in Nijmegen

Nijmegen is niet in één omschrijving te vatten. De stad bruist van de energie, is ontzettend divers en kent een keur aan mogelijke activiteiten. Er worden grote activiteiten, evenementen en festivals georganiseerd, maar ook juist kleine intieme bijeenkomsten, tentoonstellingen en workshops. Voor jong én oud. Omdat we jullie niet zomaar in het diepe willen gooien, hieronder alvast een eerste indruk. Maar laat je vooral ook verrassen door de veelzijdigheid!

Wil je weten wat er te doen is per week? Lees hieronder dan onze weektips. Liever het hele overzicht? Check dan snel onze uitagenda en plan je bezoek!

Kijk voor een filmoverzicht in onze bioscoopagenda.

De 5 uittips voor jou uitgezocht - Highlights per week

Hier ontdek je de 5 leukste events - Voor jongeren en studenten

Ontdek de mooiste plekjes van Nijmegen

Nijmegen ontdek je het beste te voet door een stadswandeling of ommetje te maken in de binnenstad of door diverse Nijmeegse wijken. De oude stad ademt een jonge, zuidelijke en gemoedelijke sfeer uit.

Ook kent Nijmegen vele mooie bezienswaardigheden, die je het verhaal van de oudste stad van Nederland vertellen. Wandel door het Kronenburgpark, de oudste straat van Nederland of langs de pas vernieuwde Waalkade. Bezoek de Stevenskerk en het Mariënburgkapel en laat je verrassen door de mooie architectuur. 

Mis ze niet!