Cafés

Let op: wegens de coronamaatregelen zijn cafés tot 1 juni gesloten. Bekijk in onze Thuisagenda wat je nog wel kunt doen.

 

Wist je dat Nijmegen de grootste terrasdichtheid van Nederland heeft? Genoeg plek om in de zon een drankje te drinken. Ook als de avond valt, biedt de stad veel knusse cafés om urenlang te borrelen. Wat denk je bijvoorbeeld van een biermenu in Café Samson of Camelot? Of kies een speciale wijn uit bij Wijncafé Pinot of Lebowski, met een goede borrelplank erbij. Nog een laatste tip: bestel eens een biertje van een Nijmeegse brouwerij, zoals Oersoep of De Hemel

Bekijk hier een greep uit de cafés van Nijmegen: 

Het oudste café van Nijmegen

Waan je in de middeleeuwen en breng een bezoekje aan In de Blaauwe Hand, het oudste café van Nijmegen. Dit café bevindt zich in één van de oudste panden van de stad: de voormalige Lakenhal, die omstreeks 1320 gebouwd is. Vroeger was dit een marktplaats, waar onder andere laken werd verhandeld dat ter plekke in allerlei kleuren werd geverfd. Daarvoor werd de donkerblauwe kleurstof indigo het meest gebruikt. De lakenververs kregen daardoor blauwe handen - vandaar de naam van het café!