Parkeren in Nijmegen

Parkeren in Nijmegen is eenvoudig, want onze stad is voorzien van veel plekken om de auto te parkeren. Voor ieder deel van de stad gelden eigen tarieven. Wil je goedkoop parkeren, dan kun je ook terecht bij een transferium, voor parkeren op afstand. Alle informatie over parkeren vind je hier.

Tips om goedkoop te parkeren

Nijmegen heeft lagere parkeertarieven dan de meeste grote steden in Nederland. Hier enkele tips hoe je het goedkoopste kunt parkeren:

  • Maak gebruik van mobiel parkeren
  • Parkeer ’s avonds in de parkeergarage (€0,50 per uur)
  • Parkeer goedkoper bij het Transferium
  • Of pak gewoon de bus of de (leen)fiets

Parkeerplaatsen Nijmegen

Je hebt voldoende parkeerplaatsen in en rondom centrum Nijmegen. Wil je snel weten waar je kunt parkeren in Nijmegen en wat de kosten zijn? Open de onderstaande links met wat je zoekt en bekijk de plattegrond. 

Real-time informatie! Check hier hoeveel plaatsen er nu vrij zijn in elke parkeerplaats en parkeergarage in Nijmegen.

Voordelig avondtarief parkeergarages

Vanaf 18.00 uur geldt in Nijmegen altijd een uurtarief van 50 eurocent in de parkeergarages Keizer Karel, Kelfkensbos, Mariënburg en Eiermarkt. Kortom: altijd voordelig avondtarief in de parkeergarages in Nijmegen.

Meer informatie over de koopavond

Parkeren voor gehandicapten

Parkeren gehandicapten in Nijmegen meestal gratis

Als je invalide bent en je hebt een gehandicaptenparkeerkaart, hoef je geen parkeerkaartje te halen bij de meeste parkeerautomaten. Zorg daarbij wel voor dat jouw gehandicaptenparkeerkaart voldoende zichtbaar achter de voorruit ligt.

Wanneer betaal je wel voor een gehandicapten parkeerplaats?

Alleen in de parkeergarages en op parkeerterreinen die met een slagboom zijn afgesloten, moet je, vanwege de techniek, ook mét een gehandicaptenparkeerkaart betalen. Uiteraard zijn hier wel plaatsen voor invaliden die makkelijker te bereiken zijn.

Wat is er in Nijmegen te doen?