6x donkere biertjes voor de donkere dagen

Wat te doen nu het ’s avonds steeds vroeger donker wordt? Sla eens bij Nijmeegse brouwerijen en bierwinkels wat lekkere herfst- en winterbiertjes in en maak het thuis gezellig. Zet het knisperend haardvuurtje aan op Netflix, kruip onder een dekentje en houd je eigen bierproeverij, bijvoorbeeld met deze 6 donkere bieren. 

1. Sexy Motherbocker van Oersoep

Bij Nijmeegse bierbrouwerij Oersoep brouwen ze deze traditionele Duitse bock zoals bockbier ooit bedoeld is. Geen zoete, plakkerige substantie, maar een bier dat smaakt naar de herfst. De Sexy Motherbocker is een ondergistend bier met aardse tonen van noten, chocolade en laurier. Krijg jij al dorst?


©Oersoep
Je haalt dit bier in de webshop en bij Nijmeegse bierwinkels.

 

2. KVLT van Nevel

Nevel heeft in samenwerking met het Noorse Eik & Tid met hun huis kveik cultuur vergist. KVLT is een houtgerijpt wild donker bier met appel-perenstroop. De diepe karamel en fruit toetsen gaan fantastisch samen met de vanille en koffie toetsen van het bier en de bourbon vaten. Laat je mee nemen in de rijke en diepe geuren en de stevige aardse zuren.

KVLT is te koop in de webshop en in Nijmeegse bierwinkels.

 

3. Kompaan Bock’s bij ’t Biermenneke

De eigenaren van speciaalbiercafé Piet Huisman kregen van bezoekers zo vaak de vraag of ze de biertjes ook konden kopen voor thuis, dat ze uiteindelijk maar een bierwinkel hebben geopend: ’t Biermenneke. Daar krijg je bijvoorbeeld de Bockenreyder; gebrouwen met witte peper en vanille en met vier verschillende moutsoorten. In de smaak komt de zoete mout naar voren met bittere aardse hop, gekandijd fruit, kruidnagel en kardemom. Het bier is bitterzoet en soepel, kruidig met  verwarmende alcohol.

Je haalt de Bockenreyder bij ’t Biermenneke, Sint Jacobslaan 26.

4. Black Oxx van Mannenpap

Pas op, want met zijn 10,2% is de Black Oxx gevaarlijk! Rustig drinken dus, deze Russian imperial stout met tonen van chocolade en koffie. Sjoerd en Jelmer van Mannenpap produceren dit bier op hun microbrouwerij in Nijmegen Oud-West.

Te bestellen bij de brouwers en te koop bij Nijmeegse bierwinkels.

 

5. Imperial Stout van Guilty Monkey

Op zoek naar een avontuurlijk biertje met complexiteit en karakter? Probeer dan Imperial Stout van Guilty Monkey. Dit bier is als een dessert in vloeibare vorm, met een verleidelijke combinatie van chocolade, karamel en een vleugje honingkoekjes. Ga jij hem proeven?

Imperial Stout is bestellen in de webshop en te koop in Nijmeegse bierwinkels.

 

6. Moenen van De Hemel

Bij de bieren van de Hemel ervaar je de kracht van ambacht. Met veel plezier en trots bieden ze hun zelfgemaakte bieren aan. Zo ook Moenen Rookbier; Op beukenhout gerookte mout en hop geven dit bier zijn unieke zacht-rokerige smaak en aroma. Ideaal voor de bokbiertijd en voor wie weer eens een heel andere smaak in bier wil proeven.

Moenen is te bestellen in de webshop van De Hemel.

Bekijk ook deze Nijmeegse tiplijstjes: