Vierdaagsefeesten 2024

De Vierdaagsefeesten, in de volksmond ook wel zomerfeesten genoemd, iedereen kent ze wel in Nederland. Dit jaar vinden ze plaats van 13 tot en met 19 juli 2024. Je kunt zeven dagen feesten, dansen, eten, drinken en nog veel meer met jouw vrienden, familie of collega's. Met meer dan 40 podia en 1200 optredens verdeeld over Nijmegen is dit het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland!

Tips & nieuws - Vier de feesten

Vierdaagsefeesten muziekthema's - Ruim 1200 artiesten & 40 podia

Roze Woensdag

Op woensdag 19 juli is Nijmegen weer dé roze regenbooghoofdstad van Nederland. Stichting Roze Woensdag pakt dit jaar flink uit om op de woensdag van de Vierdaagsefeesten zichtbaarheid te creëren voor de diverse groepen binnen de LHBTIQ+ gemeenschap. Naast het reguliere feestprogramma met tal van kleurrijke artiesten, ligt de nadruk van het inhoudelijke programma op LHBTIQ+ jongeren en ouderen en andere diversiteit.

Lees meer

Interview met fanatiek Vierdaagseloper Wilma Ebben en ex-bestuursvoorzitter Vierdaagsefeesten Walter Hamers

De Nijmeegse Vierdaagse is hét vierdaags wandelevenement dat sinds 1909 ieder jaar tienduizenden wandelaars naar Nijmegen trekt. Allemaal hebben zij hetzelfde doel: het felbegeerde Vierdaagsekruisje. Na twee afgelaste edities is het eindelijk weer zo ver: de 104de Vierdaagse brandt op 19 juli weer los. We spraken fanatiek Vierdaagseloper Wilma Ebben, die haar 44ste mars loopt. Maar ook ex-bestuursvoorzitter van de Vierdaagsefeesten Walter Hamers, die het dit jaar voor het eerst doet.

Lees het hele interview

De 4Daagse wandeltochten

De Vierdaagse is een meerdaagse wandelprestatietocht waaraan jaarlijks tienduizenden wandelaars deelnemen. Van over de hele wereld komen mensen om vier dagen achter elkaar afstanden van 30, 40 of 50 kilometer af te leggen. Ze wandelen door gezellige dorpen, bosrijke omgevingen en door de oudste stad van Nederland: Nijmegen! 

Lees meer

Wat kun je nog meer doen deze zomer...

Als de zomer is aangebroken, trekken Nijmegenaren al gauw naar het water om lekker te zwemmen, varen of kanoën. De zomer is niet compleet zonder een heerlijk verkoelend ijsje, pret op de zomerkermis en feesten tot in de late uurtjes. Beijk hier wat je allemaal in Nijmegen kunt doen in de zomer!

Lees meer