Lunchen in Nijmegen

In Nijmegen vind je veel leuke lunchrooms. Of je nu op zoek bent naar een heerlijke brunch, een high-tea of een simpele, lekkere lunch na een lange wandeling: er is voor ieder wat wils. Daarom speciaal voor jou een aantal locaties die je zeker niet mag missen!

  Niet te missen lunchrooms

  Aan de Lange Hezelstraat (nr. 12) vind je Smaakrijk. Een hippe lunchzaak waar biologische producten worden gebruikt voor hun heerlijke broodjes. Loop je verder naar beneden richting Kronenburgerpark kom je Lunchbar de Viking (nr. 104) tegen. Een ruime stoere lunchbar met heerlijke verrassende lunchgerechten.

  Ben je een kattenliefhebber? Dan hebben wij zelfs een mooie lunchroom waar je omringt bent met katten: Kattencafé Balthazar. En zo is De Fabriek naast een lunchroom ook een conceptstore. Restaurant New Dutch Streetfood is een trendy restaurant halverwege de Marikenstraat waar de lunch erg goed is en mooi geserveerd wordt.

  Lunchrooms midden in de stad

  Op de Grote Markt (nummer 42) vind je het moderne, bruine café Biessels. In dit historische en sfeervolle café geniet je van een heerlijke lunch of diner, of natuurlijk een lekkere kop koffie. Achter de drukte van de Grote Markt zit Barrio Alto (Kannenmarkt 6) verscholen. Even de drukte van de stad ontvluchten en genieten van goedgevulde borden met verse en zoveel mogelijk lokale producten. Ook aan de Kannenmarkt op nummer 16 zit Down Town. Laat je verrassen door hun aanbod aan lekkere pancakes, toasts en salades!

  Lunchrooms met een geschiedenis

  Ook de oude pareltjes doen het super in Nijmegen! Zoals de Waagh, dit gebouw stamt uit 1612. Door de jaren heeft het verschillende functies gehad, maar nu kun je er terecht voor een fijne lunch! En ken je In De Kazerne al? Gebouwd in een oude kazerne heeft het restaurant zowel binnen als buiten hele gezellige plekken waar je je een hele middag of avond prima kan vermaken. 

  De Blonde Pater (Houtstraat 62) sinds 1988 een waar begrip in Nijmegen en wordt rond lunchtijd altijd druk bezocht. Niet alleen de broodjes, maar ook de verschillende verse sappen maken dit lunchcafé een aanrader. Er wordt gezegd dat hier de beste koffie en appeltaart van Nijmegen wordt geserveerd.

  Nog meer tips - Meer leuke lunchplekken...

  Maak er een avondje uit van! - Ga uit eten, stappen of blijf slapen.