Lunchen in Nijmegen

In Nijmegen vind je veel leuke lunchrooms. Of je nu op zoek bent naar een heerlijke brunch, een high-tea of een simpele, lekkere lunch na een lange wandeling: er is voor ieder wat wils. Daarom speciaal voor jou een aantal locaties die je zeker niet mag missen!

  Niet te missen lunchrooms

  Aan de Lange Hezelstraat (nr. 12) vind je Smaakrijk. Een hippe lunchzaak waar biologische producten worden gebruikt voor hun heerlijke broodjes. Iets verderop, vind je De Hemel: een mooie plek waar je lekker kunt eten en drinken. Geniet van een heerlijke lunch, binnen of op het mooiste terras van Nijmegen! Bij Atelier - bar all day kun je net buiten het centrum terecht voor een heerlijke lunch in hun café met gezellige retro vibes.

  Ben je een kattenliefhebber? Dan hebben wij zelfs een mooie lunchroom waar je omringt bent met katten: Kattencafé Balthazar. En zo is De Fabriek naast een lunchroom ook een conceptstore. Op zoek naar een veganistische lunch? Dan zit je goed bij Tati. Iets verwijderd van de drukte en met heerlijke taartjes op het menu! 

   

  Lunchrooms midden in de stad

  Op de Grote Markt (nummer 42) vind je het moderne, bruine café Biessels. In dit historische en sfeervolle café geniet je van een heerlijke lunch, diner of een lekkere kop koffie. Achter de drukte van de Grote Markt zit Bairro Alto (Kannenmarkt 6) verscholen. Even de drukte van de stad ontvluchten en genieten van goedgevulde borden met verse en zoveel mogelijk lokale producten. Ook aan de Kannenmarkt, op nummer 16, zit Down Town. Laat je verrassen door hun aanbod aan lekkere pancakes, toasts en salades!

  Lunchrooms met een geschiedenis

  Ook de oude pareltjes doen het super in Nijmegen! Zoals de Waagh. Dit imposante gebouw stamt uit 1612. Door de jaren heeft het verschillende functies gehad, maar nu kun je er terecht voor een fijne lunch! En ken je In De Kazerne al? Gebouwd in een oude kazerne heeft het restaurant zowel binnen als buiten gezellige plekken om de hele middag of avond te vertoeven. 

  De Blonde Pater (Houtstraat 62) sinds 1988 een waar begrip in Nijmegen en wordt rond lunchtijd altijd druk bezocht. Niet alleen de broodjes, maar ook de verschillende verse sappen maken dit lunchcafé een aanrader. Er wordt gezegd dat hier de beste koffie en appeltaart van Nijmegen wordt geserveerd.

  Nog meer tips - Meer leuke lunchplekken...

  Maak er een avondje uit van! - Ga uit eten, stappen of blijf slapen.