10x Italiaanse restaurants in Nijmegen

Als je niet weet waar je wilt gaan eten, dan is een Italiaans restaurant altijd een goede keus. Van klassieke pizza, verse pasta tot een goed gevulde lasagne en een heerlijk toetje van Italiaans ijs. Bij deze Italiaanse restaurants kun je terecht!  

*De foto's zijn genomen bij Renato's, nummer 10 in deze lijst.

1. Pasta e Fagioli

Pasta e Fagioli is al veertien jaar een begrip in Nijmegen. Hier kookt chef Nino Casella met veel liefde en aandacht voor authenticiteit mooie klassieke gerechten. Deze essentie wordt versterkt met prachtige italiaanse wijn, geselecteerd door zijn vrouw Annamarie.

2. Merano

Nog ouder is het restaurant Merano, wat zich sinds 1940 een bevindt in de Lange Hezelstraat. Bij Merano kun je terecht voor een heerlijke avond met authentieke Italiaanse pastagerechten en een intieme sfeer. 

3. Terra ROSSA

Bij Terra ROSSA wisselen ze vaak van menukaart, dus er is altijd wel iets nieuws te ontdekken wat je nog niet hebt geproeft! Je kunt hier terecht voor talloze soorten pasta's, pizza's, risotto's en grillspecialiteiten. 

4. Romagna

Bij Romagna hebben ze niet alleen een groot aanbod gerechten, maar ook ruime keuze in dranken. Wat dacht je van een verfrissend glas bier bij een Italiaans visgerecht? Je kunt hier ook goed terecht voor vegetarische of veganistische gerechten uit de Italiaanse keuken!

5. DESEM

Bij DESEM maken ze deeg, traag deeg. Dat deeg is de bodem, wat erop gaat komt uit de buurt. Nederlandse worst en kaas, soms zelfs huisgemaakt. Met hun houtoven, trage deeg en lokale ingrediënten maken ze heerlijke pizza’s! 

6. Zappa's

Zappa's is vers, puur en smaakvol. Maar daarnaast is Zappa's ook snel. Ideaal voor als je weinig tijd hebt en toch graag lekker Italiaans wilt eten! 

7. De Pizzabakkers

De naam zegt het al: hier bakken ze pizza's. De Pizzabakkers kenmerkt zich niet alleen door de authentieke Italiaanse pizza's, maar ook door een frisse en ongedwongen sfeer en heerlijke prosecco.

8. Donatello's

Ook dit restaurant is al ruim 25 jaar een begrip in Nijmegen: Donatello's. Dit drukbezochte restaurant biedt met hun snelle en vriendelijke service heerlijke gerechten tegen zachte prijzen. Of je nu even snel een lekkere pizza of pasta wilt eten, of uitgebreid wilt tafelen met malse vlees- en visgerechten, het is allemaal mogelijk!

9. Mr. Jack's

Weet je nog niet zeker of je zin hebt in Italiaans? Ga dan naar Mr. Jack's! Hier eet je namelijk zowel Italiaanse als Griekse gerechten. Dit restaurant aan het Kelfkensbos is ideaal voor een avondje goedkoop tafelen in mediterraanse sferen. 

10. Renato's

Renato's is in vele steden al een bekende naam, maar bevindt zich september 2020 ook in Nijmegen! Net buiten het centrum, maar gelukkig wel op loopafstand. Renato's streeft naar eenvoud en kwaliteit. Voor een avond heerlijk tafelen heb je niet meer nodig toch? ​

Fotografie: Wilger Brevoord

Dit vind je misschien ook leuk